Seborická dermatitida u miminka

281
10.2.14 08:39

seborická dermatitida u miminka

Ahoj holky malá má jeden měsíc dle dr. má seborickou dermatitidu nic nám na to nenapsala v lekárne jsem koupila krém linila fett, excipial U Lipolotio, a řepíkový čaj na potírání. Má osypaný celý obličej tváře, čelo obočí bradu, krk, uši a má to i ve vlasech chci se zeptat za jak dlouho by ji to mohlo zmizet mám takový pocit že ji to možná i svědí je porád taková nevrlá. Všem moc děkuji :kytka:

Příspěvek upraven 10.02.14 v 08:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7250
10.2.14 08:42

Tak nám to zmizelo cca v 7 týdnech, povídala mudra, že to bylo taky hodně tím, jak jsem kojla a změnou hormonů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6440
10.2.14 08:43

U moji dcerky to zmizelo do tydne po pouzivani na radu dr. vyvar z kvalitniho cerneho caje a mazani leniens masti z lekarny. Akorat pozor rapik i cerny caj delaj fleky a jsou nevypratelny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
10.2.14 08:45

Naše doktorka malému napsala Leniensku a zabrala úžasně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
10.2.14 08:51

Máme ji už 3 týdny a pomalu mizí. Mažeme Excipialem a konopným krémem na seboreu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12603
10.2.14 08:54

My máme mastičku kerasal. Po jednom použití je to o 50% lepší. ale prý se nesmí používat na větší plochy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
10.2.14 08:57

Taky to malej mel a matali sme Excipial Kids a potom sem koupil Excipial U Lipolotio a ten krasne zabral a zmizelo to :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
10.2.14 09:04

Měla jsem to u obou kluků. U staršího se to rozjelo skoro ve 4 měsících, po prvním očkování hexou. Měl ale jen ložiska na lícních kostech, něco málo na čele. Měli jsme Lipobasi, Linolu, pak nějakou míchanou mast a nezabralo nic. Až obyčejný pleťový krém od Sebamedu a víckrát se to neobjevilo. U druhého se to šíleným způsobem rozjelo ve 2 týdnech, tenkrát se hrozně osypal už v porodnici, do toho se mu šíleným způsobem současně rozjela plenková dermatitida. Začali jsme chodit na kožní asi ve 4 týdnech. V podstatě jsme taky zkoušeli kde co, nic nezabíralo, nakonec se mu z toho rozjel atopický ekzém a kluk je teda atopik. Na ty ložiska mu tenkrát zabrala až genciánka a promazávali jsme zinkovou mastí míchanou v lékárně. V současné době už jen promázávám mlékem od A-dermy, je to kosmetika přímo pro atopiky. Na ty vlásky mám u obou vyzkoušenou míchanou mast s ureou, po té se to ztratilo vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
10.2.14 09:19

Klukovi se taky rozjela seborea ve dvou měsících, začala jsem ho léčit homeopatiky, do druhého dne mu začala mizet, měl to i na očních víčkách, škrabal se do krve, ale pak se mu stejně rozjel atopický ekzém :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
10.2.14 09:33

Syn to měl akorát ve vlasech a měli jsme asi půl hodiny před koupáním promastit Ondřejovou mastí, po té půl hodině vyčesat a pak pořádně umýt šamponem. Pak už nemastit. Zmizelo to do 14ti dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
10.2.14 09:40

Ahoj, ja pouzivala jen Excipial Lipolotio na uz dost rozjetou po cele hlave a v oboci. Ucinek byl velmi rychly, ze dne na den, po tydnu byla Seborrea pryc.
Neboj, u miminek je to uplne normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
13.2.14 13:17

@Elvis1. A z hlavičky jsi to každý den vymývala nebo jen mazala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
18.2.14 20:55

@adusinka 3× denne jsem mazala a plenkou po koupani ji to trochu stirala, kdyz jsem ji susila hlavicku. Nedalo mi to a mistecka jsem i jemne sloupla nehtem a nic se nestalo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
27.2.14 11:08

Ahoj jak jste na tom po pár dnech? Máme stejný problém od 5.týdne, dnes je malé 10týdnů a máme zase. Začalo to na tvářičkách červené fleky, pak hnědožluté loupavé krusty, mazala jsem infadolan. Rozšířilo se to do obočí, bradičku a pak do vlásku. Z obličeje zmizelo, ale ve vláskách to máme pořád. Ted zase začaly tvářičky trochu. Mudr. nám hned nazačátku napsala kortikoidy-nedala jsem. Známá má to samé s mimi a i po kortikoidech to zmizelo, ale zas objevilo. Kolotoč.
Po koupeli přidávám olej hipp do vaničky a pak jemně odstrńuju hřebínkem, čistým nehtem opatrně. Jen okolo fontanely se bojím. Jdu do lékárny dnes něco koupit, tak se ptám…díky
;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
27.2.14 16:31

@Lililil ahoj my jsme s tím skončily na kožním kde nám namíchaly speciálni mastičku bez kortikoidu a po dvou dnech to mala mela pryč akorát malá ma hodne vlasu a plnou hlavu ma tech krusticek co mi vubec nejdou sundat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí