Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Sedmá nemoc je nemoc ruka-noha-ústa a ta těhotenství přece neohrožuje. Jinak mi to syn přinesl těsně po porodu malé sestry, dodržovala jsem pečlivou hygienu, desinfikovala si ruce až po ramena a malá se naštěstí nenakazila. Ale je to pro to dítko tedy nářez ![]()
@Aduš8 právě, že ohrožuje.. mluvila jsem se svoji gynekoložkou a ta doporučovala separaci od nemocné dcery. Mimčo je v ohrožení v 1. trimestru.
@Anonymní píše:
@Aduš8 právě, že ohrožuje.. mluvila jsem se svoji gynekoložkou a ta doporučovala separaci od nemocné dcery. Mimčo je v ohrožení v 1. trimestru.
V tom případě bych doporučila to probrat ještě s jedním doktorem. Mně bylo v těhotenství řečeno dětským lékařem i gynekologem úplně něco jiného, nám se tehdy objevila ve školce, když jsem byla v 8.měsíci. A stejné informace jsem nacházela všude na internetu. V prvním trimestru ohrožují jen případné vysoké horečky.
@Anonymní píše:
Ahoj, na konci srpna jsem taky prodelala sedmou nemoc - prvni dva dny horecky, pak herpangina s afty, par flicku na rukou a nohou. Ted se mi zacla loupat kuze na konci prstu, zatim jen u dvou, doufam ze to uz skonci ![]()
Kazdopadne resim co ty a moc si nevim rady, ted jsem v 7tt. Na gynekologii jdu az za 14dni a porad na to musim myslet jestli se nemohlo neco pokaknout
Napadlo me zajit na krev a pro doporuceni na genetiku aby mi rekli co a jak, co hrozi mimcu…
Dost me vydesily studie co ty coxsackie viry prave v 1.trimestru muzou zpusobit. Zase na druhou stranu si rikam, ze kdyby tam mela byt nejaka vada tak by mimco odeslo prece ![]()
Dozvedela jsi se neco od doktoru?
Uz jsem zakladala diskuzi, hodim ti sem link.
https://www.emimino.cz/…stru-438498/
@Girrl
Ahoj, tak u Tebe to je ještě jinak, když jsi ji prodělala
Já buď bez příznaků a nebo jsem se tomu nějak vyhnula. Každopádně poslední kontrola byla v pořádku..
Už jsi byla na té genetice?
@Anonymní píše:
@Girrl
Ahoj, tak u Tebe to je ještě jinak, když jsi ji prodělalaJá buď bez příznaků a nebo jsem se tomu nějak vyhnula. Každopádně poslední kontrola byla v pořádku..
Už jsi byla na té genetice?
Nebyla, ale psala jsem tam. Poslali mi jen takovy vseobecny dokument, kde nastesti neni nic o typu viru ktery vetsinou sedmou nemoc zpusobuje, ale tech co maji na svedomi sedmou nemoc muze byt vic bohuzel. Tzn az pujdu pristi tyden na utz zeptam se a reknu si o doporuceni ![]()
Ja ji od deti chytla, kdyz jsem byla ve 4. mesici. Mela jsem nastesti mirny prubeh a mimcu se nic nestalo.
@Janča6 píše:
Ja ji od deti chytla, kdyz jsem byla ve 4. mesici. Mela jsem nastesti mirny prubeh a mimcu se nic nestalo.
Ja cetla ze nejhorsi je to prave v 1.trimestru kdyz se zakladaji organy
a tesne pred porodem jelikoz hrozi prenos na mimco.
@Girrl píše:
Ja cetla ze nejhorsi je to prave v 1.trimestru kdyz se zakladaji organya tesne pred porodem jelikoz hrozi prenos na mimco.
Ted jsem koukala, ze to bylo na konci 3. mesice. Ale to uz asi bylo safe. Horsi jsou asi uplne zacatky.
@Girrl mohu se prosím zeptat, jak to dopadlo? Řeším teď to stejné
@Mamastelinkyasamika píše: Více
Dobrý den, mohu se optat jak jste dopadla? Jsem nyní 8 tt s řešíme to samé… Děkuji
@Anonymní
Dobrý den, mohu se optat jak jste dopadla? Jsem nyní 8 tt s řešíme to samé… Děkuji
@94Petra zdravím, sedmou nemoc jsem prodělala v těhotenství dvakrát. Poprvé v prvním trimestru, slabší průběh, teplota, pupínky na rukou, nohou. Podruhé na začátku ledna, rodila jsem v půlce února, takže třetí trimestr. Průběh horší, vysoké teploty, plno pupínků na rukou, nohou, v puse okolo pusy atd. No, syn se narodil zdravý a v pořádku prý. Pak zacaly problémy, zjištěna vývojová vada srdce, plicní problémy, ale jestli to je sedmou nemoci, nevím..
Ahoj ženy, jsem v 10tt a malá si domů přinesla sedmou nemoc.
Chci se zeptat, jestli jste to některá v těhotenství taky zažila a je vše ok? Začínám mírně panikařit po tom, co jsem se dozvědela, že pro mimčo by to mohlo mít fatální následky.