Sedmá nemoc v těhotenství

Anonymní
7.9.21 15:43

Sedmá nemoc v těhotenství

Ahoj ženy, jsem v 10tt a malá si domů přinesla sedmou nemoc.
Chci se zeptat, jestli jste to některá v těhotenství taky zažila a je vše ok? Začínám mírně panikařit po tom, co jsem se dozvědela, že pro mimčo by to mohlo mít fatální následky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
7.9.21 16:44

Sedmá nemoc je nemoc ruka-noha-ústa a ta těhotenství přece neohrožuje. Jinak mi to syn přinesl těsně po porodu malé sestry, dodržovala jsem pečlivou hygienu, desinfikovala si ruce až po ramena a malá se naštěstí nenakazila. Ale je to pro to dítko tedy nářez :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
7.9.21 16:53

Tady je ještě screen třeba z poradny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.21 17:45

@Aduš8 právě, že ohrožuje.. mluvila jsem se svoji gynekoložkou a ta doporučovala separaci od nemocné dcery. Mimčo je v ohrožení v 1. trimestru.

• Citovat
  • Upravit
14376
7.9.21 20:44
@Anonymní píše:
@Aduš8 právě, že ohrožuje.. mluvila jsem se svoji gynekoložkou a ta doporučovala separaci od nemocné dcery. Mimčo je v ohrožení v 1. trimestru.

V tom případě bych doporučila to probrat ještě s jedním doktorem. Mně bylo v těhotenství řečeno dětským lékařem i gynekologem úplně něco jiného, nám se tehdy objevila ve školce, když jsem byla v 8.měsíci. A stejné informace jsem nacházela všude na internetu. V prvním trimestru ohrožují jen případné vysoké horečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
15.9.21 21:39
@Anonymní píše:

Ahoj, na konci srpna jsem taky prodelala sedmou nemoc - prvni dva dny horecky, pak herpangina s afty, par flicku na rukou a nohou. Ted se mi zacla loupat kuze na konci prstu, zatim jen u dvou, doufam ze to uz skonci :zed:
Kazdopadne resim co ty a moc si nevim rady, ted jsem v 7tt. Na gynekologii jdu az za 14dni a porad na to musim myslet jestli se nemohlo neco pokaknout :roll: Napadlo me zajit na krev a pro doporuceni na genetiku aby mi rekli co a jak, co hrozi mimcu…
Dost me vydesily studie co ty coxsackie viry prave v 1.trimestru muzou zpusobit. Zase na druhou stranu si rikam, ze kdyby tam mela byt nejaka vada tak by mimco odeslo prece :?
Dozvedela jsi se neco od doktoru?
Uz jsem zakladala diskuzi, hodim ti sem link.
 https://www.emimino.cz/…stru-438498/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.21 21:13

@Girrl
Ahoj, tak u Tebe to je ještě jinak, když jsi ji prodělala :think: Já buď bez příznaků a nebo jsem se tomu nějak vyhnula. Každopádně poslední kontrola byla v pořádku.. :srdce: Už jsi byla na té genetice?

• Citovat
  • Upravit
494
21.9.21 19:11
@Anonymní píše:
@Girrl
Ahoj, tak u Tebe to je ještě jinak, když jsi ji prodělala :think: Já buď bez příznaků a nebo jsem se tomu nějak vyhnula. Každopádně poslední kontrola byla v pořádku.. :srdce: Už jsi byla na té genetice?

Nebyla, ale psala jsem tam. Poslali mi jen takovy vseobecny dokument, kde nastesti neni nic o typu viru ktery vetsinou sedmou nemoc zpusobuje, ale tech co maji na svedomi sedmou nemoc muze byt vic bohuzel. Tzn az pujdu pristi tyden na utz zeptam se a reknu si o doporuceni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
1.10.21 16:03

Ja ji od deti chytla, kdyz jsem byla ve 4. mesici. Mela jsem nastesti mirny prubeh a mimcu se nic nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
1.10.21 16:20
@Janča6 píše:
Ja ji od deti chytla, kdyz jsem byla ve 4. mesici. Mela jsem nastesti mirny prubeh a mimcu se nic nestalo.

Ja cetla ze nejhorsi je to prave v 1.trimestru kdyz se zakladaji organy :roll: a tesne pred porodem jelikoz hrozi prenos na mimco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
1.10.21 16:26
@Girrl píše:
Ja cetla ze nejhorsi je to prave v 1.trimestru kdyz se zakladaji organy :roll: a tesne pred porodem jelikoz hrozi prenos na mimco.

Ted jsem koukala, ze to bylo na konci 3. mesice. Ale to uz asi bylo safe. Horsi jsou asi uplne zacatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.7.24 01:02

@Girrl mohu se prosím zeptat, jak to dopadlo? Řeším teď to stejné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
29.9.25 12:27
@Mamastelinkyasamika píše: Více

Dobrý den, mohu se optat jak jste dopadla? Jsem nyní 8 tt s řešíme to samé… Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
29.9.25 12:31

@Anonymní
Dobrý den, mohu se optat jak jste dopadla? Jsem nyní 8 tt s řešíme to samé… Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.9.25 20:39

@94Petra zdravím, sedmou nemoc jsem prodělala v těhotenství dvakrát. Poprvé v prvním trimestru, slabší průběh, teplota, pupínky na rukou, nohou. Podruhé na začátku ledna, rodila jsem v půlce února, takže třetí trimestr. Průběh horší, vysoké teploty, plno pupínků na rukou, nohou, v puse okolo pusy atd. No, syn se narodil zdravý a v pořádku prý. Pak zacaly problémy, zjištěna vývojová vada srdce, plicní problémy, ale jestli to je sedmou nemoci, nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí