Šéf mě obral o peníze
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@PaníBovaryová píše:
bonus za to, že nemarodíš? A to je jako legální?![]()
Dávno bych byla na nemocenské, jestli už máš od Nového roku práci jistou. Kdoví co si na tebe ještě vymyslí. Hrubé porušení pracovní kázně?
Co je na tom nelegální? Nikdo ji přece nenutil nechodit na nemocenskou. Rozhodla se sama kvůli bonusu. Co zákon nezakazuje je povolené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neila píše:
proč by to mělo být nelegální?Je to motivační prvek, sice udeřený na hlavu, ale je… Někde se nemarodí (kvůli blbě placené nemocenské) a dostanou kulový
no na hlavu to je. člověk přece nemarodí, protože chce, ale protože musí
Navíc i kvůli hygieně, karanténě, epidemiím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli píše:
Já jen nepobírám, že ti pár tisíc stojí za to, aby jsi si zničila zdraví? S horečkama chodíš do práce? Vzpamatuj se. Známá zemřela na nedoléčenou angínu. Mladá aktivní sportovkyně.
vazne jo? teda, nenapsala bys nejake podrobnosti, prosim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová samozřejmě, ale i tady se dočteš, že ne každý o tom takhle smýšlí, nebo si může dovolit o tom takhle smýšlet… bohužel. Proto jsem psala, že je to lepší než ten druhý případ, kdy zaměstnanci nemarodí a ani nic nedostanou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To bych se ja ve skolce musela zblaznit… marodim furt a stale ale vydelavat musim ![]()
- Citovat
- Upravit
@jkra chodila do práce s angínou, byť měla antibiotika. Neležela, nešetřila se. Bohužel to odneslo srdce a přidal se celkový kolaps organismu. Tělo to prostě všechno neustálo a ani v nemocnici ji už nedokázali resuscitovat. Každý by si měl uvědomit, že onemocnění se v těle může přesunout jinam. Jednou je ti líto pár tisíc a za chvíli můžeš skončit v invalidním důchodu. Je to otázka priorit. Jestli si někdo myslí, že mu to pár tisícovek vynahradí…
- Citovat
- Upravit
Pokud to máš ve smlouvě dožadovala bych se toho. Pokud ne je na něm jestli ti ty odměny dá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli píše:
@jkra chodila do práce s angínou, byť měla antibiotika. Neležela, nešetřila se. Bohužel to odneslo srdce a přidal se celkový kolaps organismu. Tělo to prostě všechno neustálo a ani v nemocnici ji už nedokázali resuscitovat. Každý by si měl uvědomit, že onemocnění se v těle může přesunout jinam. Jednou je ti líto pár tisíc a za chvíli můžeš skončit v invalidním důchodu. Je to otázka priorit. Jestli si někdo myslí, že mu to pár tisícovek vynahradí…
teda, to je dobre odstrasujici pripad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli No ale zas je kde bydlet a co jist… nikdo si nebude drzet v praci cloveka, ktery stale jen marodi a z neustalych neschopenek se proste neda vyzit. Asi mate dobry plat nebo manzela s platem…, ale zena samozivitelka ktera je rada, ze uhrafi detem to co potrebuji a ma na najem tezko bude casto marodit. Ja treba od deti vsechno chytam a minuly skolni rok jsem mela od prosince streptokoka a anginy kazdy mesic. A penize mam brat kde? Ono proc treba ty deti chodi tak casto nemocne do skolky? Protoze jejich rodice s nimi nemohou byt stale doma,ze?!? Casto slysim jak diteti tece zelene z nosu,kasle jak tuberak ale zahadne se to dle rodicu neda chytit. Pak posleme dite domu ale ejhle uz se to tam roznasi. A takhle to zacina a je to nekonecny kruh. Ja sama jsem diky temto nemocim na rizikovem tehotenstvi. Ale do te doby jsem tez nemohla stale marodit.
- Citovat
- Upravit
@Lendie tak pokud někdo nevyleží nemoc, je logický, že je tělo oslabený a pak chytne kdejaký bacil. To je začarovaný kruh. Navíc nemocná v práci nakazíš další lidi. A mýlíš se, to není o penězích, ale o prioritách. Radši dvakrát do roka pořádně doléčím angínu a další měsíc si vezmu směny navíc, abych měla na nemoc odložený peníze, než bych si huntovala tělo. A dělala jsem to tak vždycky, i když mi z výplaty po zaplacení hypotéky a inkasa zůstaly tři tisíce na měsíc.
- Citovat
- Upravit
@Janli no tak u nas neni moznost si vzit smeny navic… a marodila jsem i po zaleceni znovu. Proste rodice tam posílají nemocne deti, nevim jak vam to vysvetlit. Ono to proste ve skolce neni tak jednoduche s temi nemocemi. A me by z nemocenske nezbyly ani ty tri tisice
Kolik myslite, ze ucitelky berou
? Natoz na nemocenske… ![]()
a ted mi reknete jak to ma delat treba ma kamaradka samozivitelka,otec neplati a alimentu se ani soudne domoct nemohou. Pracuje v krame dost dlouhe smeny, rodice uz ma hodne stare na to aby tam kluky mely neustale a bere 17 tisic. Ja zkratka pani chapu,ze ji tech 5 tisic pomuze.
- Citovat
- Upravit
@Lendie mě zbývaly tři tisíce z normální výplaty. Neschopenka nepokryla ani bydlení.
- Citovat
- Upravit
Já mám asi 8.500/měsíčně za to, že nemarodím. Říká se tomu přítomnostní prémie. Ale mám ji ve smlouvě a oje*bat mě o ni by si nikdo nedovolil. Šéf šéfa je taky blbec? Eskaloval bych to na něj nebo na personální a pokud by to nepomohlo, jako pomstu při odchodu bych tam poslal inspektorát práce na kontrolu, aby vyšetřili, že se tam za nemarodění vyplácí peníze, které nejsou ve smlouvě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neila píše:
@PaníBovaryová samozřejmě, ale i tady se dočteš, že ne každý o tom takhle smýšlí, nebo si může dovolit o tom takhle smýšlet… bohužel. Proto jsem psala, že je to lepší než ten druhý případ, kdy zaměstnanci nemarodí a ani nic nedostanou
to je mi jasné. Kamarádova maminka takhle dostala befelem z Kauflandu, že nesmí marodit, tak chodila vykládat zboží i s úrazem ruky. Uhnala si únavovou zlomeninu (už není nejmladší, že) a teď s tím po letech musela na operaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit