Jsem chůva - dítě mi sáhlo do kabelky por pastilky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
849
21.2.20 17:55

@ka2ka Tak to byly nějaké pastilky, které mu připomínaly bonbony. Léky na tlak jsou naštěstí v normální lékové formě, takže to přirovnání trošku zaostává. Já teda pochopila, že to dítě hlídá pravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
21.2.20 18:00

Nechci se to nějak zlehčovat, ale už se stalo, naštěstí nic vážnějšího, ale přijde mi zbytečné do zakladatelky kopat. Samotnou jí to mrzí a příště bude ostražitější. Hlídá dítě dva dny a mít ho neustále na očích prostě nejde a ani to neznamená, že se nic nestane. Reagovala bych jako reagovali rodiče, plus bych dítěti vyčinila, že do kabelky se cizím nechodí a hlavně nic se z ní nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
21.2.20 18:02

Tak 4 lety děcko by už mělo vědět, že do cizí kabelky se neleze a už vůbec se z ní nekradou „bonbony“. Já už bych takovýho kluka hlídat nechtěla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.20 18:09

Oni rodice jsou cizinci a maji takovou volnou vychovu, treba ted v lete klucinu posilaji na skoro mesic na nejaky kurz francouzstiny do lyonu, bezne si litaji bez ditete na dovolene, na konzilia, neni poprve co jsem na vikend s nim, i mi kladli na srdce, ze ho mam co nejvice nechavat samotneho si hrat, hlavne necis pred spanim, nemazlit, spis ucit geometrii, cestinu..tim se nechci nijak obhajovat, ale vedela sem ze kluka nechavaji takto samotneho a nemapadlo me ze mi vleze do tasky :(

• Citovat
  • Upravit
21985
21.2.20 18:09
@Daisy86 píše:
Nechci se to nějak zlehčovat, ale už se stalo, naštěstí nic vážnějšího, ale přijde mi zbytečné do zakladatelky kopat. Samotnou jí to mrzí a příště bude ostražitější. Hlídá dítě dva dny a mít ho neustále na očích prostě nejde a ani to neznamená, že se nic nestane. Reagovala bych jako reagovali rodiče, plus bych dítěti vyčinila, že do kabelky se cizím nechodí a hlavně nic se z ní nebere.

Nevím, čemu říkáš „kopat“, nic takového tu nikde nečtu :roll: Všichni zkonstatovali, že se dítěti naštěstí nic nestalo, což je super, takže se nemusí ničeho bát. A většina z nás by reagovala stejně jako ti rodiče - ale to není na celé věci vůbec podstatné.

Podstatné je to, že hlídá-li cizí dítě, neměla by ho spustit z očí resp. nechat dokonce v jiném patře domu - a TO je to hlavní, co by si z toho zakladatelka měla vzít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
21.2.20 18:10
@stinga píše:
Ehm, já bych tě příště také už na hlídání dítěte nechtěla, je jedno, že z vycucání 4 pastilek se mu nic nestane - a to nestane
ALE - je vidět, že o dětech nic nevíš, také mohl za 8 minut otevřít okno a vypadnout, anebo udělat sto jiných daleko nebezpečnějších věcí, než cucat pastilky
a jestli ti ještě někdy někdo nějaké dítě svěří, tak si zapamatuj, že děti na hlídání se nenechávají bez dohledu, hlídání dětí spočívá v tom, že to dítě hlídáš a ne že je dítě kdesi nahoře v baráku a ty si krájíš ovoce :zed:
máš opravdu víc štěstí než rozumu

4 leté dítě furt na očích? 8o Nemělo už by 4 leté dítě vědět, že z okna se neskáče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
21.2.20 18:14
@stinga píše:
no ale on fakt mohl udělat cokoli jiného nebezpečného, příště v takové situaci vem dítě s sebou, tam kam jdeš ty
kor když je to cizí dítě, nemůžeš znát všechny jeho reakce

Cizí dítě ok, ale ve čtyřech letech už třeba moje dítě vi, co může a nesmi a troufnu si se na nej spolehnout… Nemáme teda kliky na oknech, ale jinak třeba jsem venku s kočárem, on chce jit domu, tak jde, bydlíme v dome v patře, svlece se, umyje, sam si pustí pohádku na pc a čeká na nas…

• Citovat
  • Upravit
2193
21.2.20 18:15

@Daisy86 souhlas mám i 2.5letou a hraje si sama zatímco jdu třeba přebrat poštu… Ale je to o tom jaké to dítě je i povahové od sestrenky malej má 3.5 a u něj bych si to nelajzla

Příspěvek upraven 21.02.20 v 18:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76031
21.2.20 18:15

@Lama Lama no, že to ví, neznamená, že to nezkusí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76031
21.2.20 18:19

@lebambule no tak možná kdybych dceři řekla, že může jít domů a sama si pustit Tlapkovou patrolu, tak by to také fungovalo - nevím
ale kdyby měla jít jen tak sama domů, tak co ji znám, tak by se asi schovala za dům a čekala, co budeme dělat nebo tak něco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
21.2.20 18:19
@stinga píše:
@Lama Lama no, že to ví, neznamená, že to nezkusí

Ano, u 4letého dítěte bych se spolehla na to, že to nezkusí. Klidně jsem ho nechala ve 4 letech i chvíli samotného doma. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
21.2.20 18:20

@stinga sim tě a jak to děláš v noci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
21.2.20 18:23

@BohunkaP no já tam i četla „…ale znovu uz bych te nechtěla…“, „…a jestli ti ještě někdy někdo nějaké dítě svěří…“ Uznávám, že asi bych na jejím místě vyprovodila paní, šla kuknout na dítě a pak šla nachystat svačinu. Ale furt na očích to ani nejde přece, ne? Mít ho neustále na očích, to aby ho brala i na wc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27572
21.2.20 18:30
@Daisy86 píše:
@ka2ka Tak to byly nějaké pastilky, které mu připomínaly bonbony. Léky na tlak jsou naštěstí v normální lékové formě, takže to přirovnání trošku zaostává. Já teda pochopila, že to dítě hlídá pravidelně.

ty si myslíš že dítě není schopný si nacpat léky do pusy, ono bonbony můžou mít podobný tvar i barvu takže tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21985
21.2.20 18:36
@Daisy86 píše:
@BohunkaP no já tam i četla „…ale znovu uz bych te nechtěla…“, „…a jestli ti ještě někdy někdo nějaké dítě svěří…“ Uznávám, že asi bych na jejím místě vyprovodila paní, šla kuknout na dítě a pak šla nachystat svačinu. Ale furt na očích to ani nejde přece, ne? Mít ho neustále na očích, to aby ho brala i na wc :)

To přece není žádné „kopání“ - to je jen věcné konstatování. Podívej - když už někomu zaplatím za to, že bude mé dítě hlídat, pak od něj očekávám, že jeho bezpečnost skutečně zajistí… Ne že se bude spoléhat na nějaké „to už by v tomhle věku měl/mohl umět, dělat, nedělat…“ Jestliže zjistím, že tuhle jistotu nemám, tak už si toho člověka prostě podruhé nepozvu a budu hledat někoho spolehlivějšího. To přece není žádné „kopání“, to je prostá rodičovská logika.

Slečna na hlídání si prostě nemůže dovolit nechat předškolní dítě osm minut v jiném patře domu samotné. Představ si, co by se tady strhlo, kdyby tuhle chybu udělala učitelka v MŠ - kdyby odešla na osm minut ze třídy a nechala tam děti samotné… Myslíš, že by ji za to maminky pochválily…? A kdyby se některému dítěti v tu chvíli něco stalo, že by ji ještě politovaly a utěšovaly…?

Tohle je v podstatě stejná situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect