Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, kdo máte drobné prvňáčky, jaké mají aktovky v 1.třídě? Mám dvojčátka, jsou sice vysocí, ale tintítka - každý cca 20 kilo, tak pro ně potřebuju sehnat co nejlehčí aktovky.
@vedma007 syn má aktovku lego optimo, která váží něco přes 700g.
Topgal… vetsinou se uz snazi nedavat jim pevne knihy ale jen sesitove vazby, tak to ujde
Dcera je už v první třídě, má necelých 22kg (7 let v prosinci) a má Topgal. Celkem spokojenost. Ale hodně učebnic a sešitů nechávají ve škole, takže nosí jen desky, svačinu a penál ![]()
Do první třídy jsem kupovala batoh Topgal. Většinou ty aktovky jsou těžší než batohy, protože mají vyztužení. Jinak syna mám také drobného a velmi doporučuji obejít obchody a tašku vyzkoušet na zhádech. Synovi seděl až tak pátý nebo šestý druh…
A ještě dodám, že batoh má stále, je ve třetí třídě. Do čtvrté už asi pořídíme něcp nového.
Ahoj, rozhodně doporučuju Topgal.
Syn ho měl v nulťáku a teď v první třídě a je pořád jako nový!
![]()
Hodně dětí má Top Gal, ale ten neberu, protože u staršího ve třídě je 3× stejná taška, děti si je občas seberou…
Mně se líbí Still a Ars Una - syn má 119 cm a 18,5 kg.
@vedma007 Jeste ho nemame doma, ale budu kupovat batoh Beckmann. Mame ji nekolikrat vyzkousenou, pujcenou na kratsi vylet od znamych. U drobnych deti je treba se divat nejen na vahu, ale i na dobre udelany zadovy system, protoze prave u spousty lehkych aktovek a batohu je ta nizka vaha na ukor kvality zadoveho system, takze se pak deti hrbi. Puvodne jsem chtela kupovat aktovku, ale prijdou mi zbytecne mohutne, i kdyz jsou lehke a batoh ma tu vyhodu, ze si ho dite muze vzit i na vylet. Nekde na netu jsem vygooglila i hodnoceni toho batohu fyzioterapeutem.
Se synem pujdu vyzkouset Ergobag a Beckmann. Treba mu ani jeden typ nesedne a nakonec vybereme neco jineho. Pro me je ale dulezite, ze si vyzkousi, jak mu sedi. Jestli bude mit aktovka/batoh 900g nebo 1kg mi neprijde az tak podstatne.
Měli jsme Baagl a super. Stabilní na zemi, seděl skvěle na zádech, vypolstrovaný, zapínání přes hrudník, kapsy na bocích i vpředu, uvnitř také. Byl lehoučký, na to kolik měl uvnitř prostoru.Ale chce to vyzkoušet, jak sedí na zádech, jako u všech typů.
Herlitz, nevím typ. Ale taky váží pod kilo. Stejně na gramem tolik nesejde. Dcera má naplněnou aktovku těžší, než syn batoh ve 4.třídě.
Beckmann jsme měli taky v plánu, ale na dcerku byl strašně dlouhý a sahal ji tak divně až za krk.. Prostě neseděl…reseni kapes taky nebylo to pravé ořechové… Jak jsem si představovala… Ale zas je fakt že naše malá to bude mít do školy kousek pěšky, takže jsem vybírala hlavně tvar, kapsy a aby ji fakt seděl na zadech a byl nastavitelný, takže topgal zvítězil… Nicméně chce to fakt fyzicky vyzkoušet a já počítám že třeba v 3ti třídě půjdeme víc do batohoveho stylu nebo tak
Taska/batoh musi sedet. Co sedne jednomu diteti, nemusi sedet dalsimu. Takze doporucuji urcite ozkouset. Syn sel do prvni tridy se 111 cm a 17 kg a ma batoh boll schoolmade. Je objemove mensi, ale ma rostoci zadovy system a bederni i prsni popruh. Dite se teda musi vycvicit/dohlidnot na nej, aby ho pouzivalo. Nicmene dobre nastaveny batoh a zapnut popruh neuveritelne odlehci zadum.