SEO optimalizace webu

10287
16.10.18 16:15

@Gabi375 Je to z velké části obchodování s horkou vodou, jinak usilovná a soustavná práce. Z pohledu dlouhodobých výsledků platí jediné pravidlo - obsah je král. Protože vyhledávače algoritmy mění. A tak třeba já osobně mám lepší zkušenost než se SEO s normální a prachsprostou reklamou ve vyhledávačích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
62
16.10.18 16:38
@Premek_Orac píše:
@Gabi375 Je to z velké části obchodování s horkou vodou, jinak usilovná a soustavná práce. Z pohledu dlouhodobých výsledků platí jediné pravidlo - obsah je král. Protože vyhledávače algoritmy mění. A tak třeba já osobně mám lepší zkušenost než se SEO s normální a prachsprostou reklamou ve vyhledávačích.

Možná kdybyste dal na SEO, stojí vás stokrát méně peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
16.10.18 16:46

@Gabi375 Ne. Mohu porovnávat. U SEO si kupuji něco, co nelze objektivně změřit. U reklamy si prostě zaplatím za proklik, při plánování kmapaně vidím, kolik bude stát na Googlu nebo Seznamu první pozice, kolik stojí sponzorovaný post na sociální síti, výsledky přesně měřitelné. A v oblastech, které mě zajímají (léčiva, ubytování), které jsou vysoce konkurenční, to pomocí SEO prostě nemám šanci docílit. Takže přesně naopak - kdybych chtěl získat první nebo druhou pozici ve vyhledávači, stálo by mě to násobně více bez jistoty úspěchu. Ale třeba je má devítiletá zkušenost krátká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.18 17:02

Ano, dělám to pro několik firem společně se správou všech kampaní. Ale nějak nechápu, proč se ptáš tady… Nějaký průzkum?

• Citovat
  • Upravit
62
16.10.18 17:34
@Anonymní píše:
Ano, dělám to pro několik firem společně se správou všech kampaní. Ale nějak nechápu, proč se ptáš tady… Nějaký průzkum?

Partner řeší web s nabídkou malířských prací.
Budeme shánět asi někoho kdo nám pomůže s optimalizací.
Napíšu PM, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
16.10.18 17:35
@Anonymní píše:

Jo, vlastně anonym, tak požádám zda můžeš napsat ty mě :D díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
16.10.18 18:08
@Premek_Orac píše:
@Gabi375 Ne. Mohu porovnávat. U SEO si kupuji něco, co nelze objektivně změřit. U reklamy si prostě zaplatím za proklik, při plánování kmapaně vidím, kolik bude stát na Googlu nebo Seznamu první pozice, kolik stojí sponzorovaný post na sociální síti, výsledky přesně měřitelné. A v oblastech, které mě zajímají (léčiva, ubytování), které jsou vysoce konkurenční, to pomocí SEO prostě nemám šanci docílit. Takže přesně naopak - kdybych chtěl získat první nebo druhou pozici ve vyhledávači, stálo by mě to násobně více bez jistoty úspěchu. Ale třeba je má devítiletá zkušenost krátká…

Pletete se, je to jen o lenosti, nic víc. To si ale neberte osobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5263
16.10.18 23:01

@Gabi375 SEO se uz par let profesne a rekla bych na vysoke urovni venuju a @Premek_Orac neni uplne mimo, ani liny. SEO je beh na dlouhou trat a v nekterych segmentech se zkratka muze vic vyplacet PPC reklama. Jednak proto, ze u SEO trva dlouho, nez se efekt projevi (a do te doby muze dotycna firma zkrachovat), a jednak proto, ze je to treba vysoce konkurencni obor, pripadne vyjde lepe zakazniky napriklad remarketovat. Optimalni je nastavit kanaly tak, aby bezely fungujici placene kampane (PPC, social…) a zaroven maknout na SEO, ktere najede postupne. Pak uz se da s temi kanaly kouzlit a zkusit je prenastavovat, abych usetrila na tech placenych a zaroven ze SEO vymackla maximum. Ale jako ani SEO neni zadarmo - nekdo musi udelat pomerne komplexni analyzy (SEO strategie, analyza klicovych slov, obsahova strategie, strategie linkbuildingu, napsat mrte kvalitniho textu, cely web nastavit…) a to spolkne dost casu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
17.10.18 10:04

@Gabi375 Pouze popisuji vlastní zkušenost. Pro mne jsou rozhodující výsledky. Jiné kritérium nemám.
Dotaz: Za jak dlouho a za kolik peněz myslíte, že se se stránkami na malířské práce dostanete do top3 u seznamu a googlu?
@Afrikana Krásně popsáno :palec: A jak píšeš, kdybych byl líný, nevsadi bych na kvalitu obsahu. Protože to dá více práce, než si někoho zaplatit na SEO optimalizaci. A dlouhodobý efekt to přinese větší, než nějaký SEO amatér. Líbí se mi, že jsi schopná komplexního a kritického pohledu, s takovými lidmi pracuji rád :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
17.10.18 10:15

@Gabi375 Teď jsem na to koukal a první pozici na Googlu získáš pomocí PPC za dvacet korun. U dalších vyhledávaných kombinací i levněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5263
17.10.18 16:03

@Premek_Orac Ooo, dekuji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie