Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak mi nevzali dítko do žádné ze tří školek kam jsem podávala přihlášku a přišlo mi vyjádření a že se mohu odvolat. Jak mám postupovat nebo co vlastně sepsat a upřímě je to vůbec k něčemu? Pomůže mi to? Od listopadu by jsem měla nastoupit do práce, ale kam s dítkem netuším. Nemám možnost žádného hlídání a na soukromou školku doopravdy nemám finance. Díky moc za odpovědi.
Tak píšu upřímě. nevím, jestli to bude mít cenu u nás ve školce mě ředitelka při zápisu řekla, že odvolání nemá smysl, že stejně to posuzuje ona jako ředitelka a hodí to jen do koše, myslím, že je to všude stejné
@zanulinek já si to totiž taky myslím, že určitě kvůli malému nevytvoří další místo ve školce, díky moc
No mozna to smysl ma..oni asi nevytvori misto hned…ale treba u nas ve skolce pravidelne kazdy rok..jedno dve ditka behem zari a rijna vypadnou…takze pak mate sanci.
Třeba ti trochu pomůže tohle
http://www.rodinaaja.cz/index.php?…
@Macik31
Loni jsem byla v podobné situaci. Odvolání jde na Krajský úřad, ale můžeš se odvolat pouze proti tomu, že ředitelka pochybila ve správním řízení (nesplnila formalita, obešla vypsaná kritéria apod.), což je přijetí do MŠ, tam pak máš šanci. Na nedostatečnou kapacitu nemá smysl se odvolávat.
Já bych to odvolání sepsala, bohužel ti neporadím jak…řeším teď to samé. ale podle mě je i možnost dalšího místa, pokud by bylo jedno dítě přijato do více školek (pokud to teda ředitelky nerozebírají mezi sebou), tak se místo uvolní
@zanulinek píše:
Tak píšu upřímě. nevím, jestli to bude mít cenu u nás ve školce mě ředitelka při zápisu řekla, že odvolání nemá smysl, že stejně to posuzuje ona jako ředitelka a hodí to jen do koše, myslím, že je to všude stejné
No tak to teda buď kecá, nebo postupuje nezákonně. Pokud je zřizovatelem obec, tak to odvolání musí řešit, dokonce jsem loni podávala odvolání, které řešil i Krajský úřad. Nicméně šlo jen o formální záležitost, jestli nedošlo někde ke korupci apod, nové místo opravdu nevytvoří.
@katulka.k malej je až na konci října takže jsme za věk dostali jen jeden bod podle kritérií co byla vypsaná, chci zkusit hned na začátku září obvolat školky třeba jim někdo nenastoupí, ale myslím, že tento nápad bude mít víc maminek ![]()
@katulka.k
u nás ve městě se ředitelky sejdou společně a toto eliminují a automaticky se děti posouvají podle kritérií u zápisu (v podstatě seřazení podle věku) na uvolněná místa, takže dítě je pak přijato pouze do jedné školky, odvolání na to nemá vliv. Není to tak, že odvolání by dítko nějak upřednostňovalo. A obsazení míst uvolněných během školního roku je plně v kompetenci ředitelky MŠ, tam už vůbec není vázaná správním řízení. Takže tam se pak spíš vyplatí „okopávat“ konkrétní ředitelku.
Tak to přeju hodně štěstí, se školkama je to katastrofa
my jsme měli přihlášku od 1.roku malé, další jsme podávali ve 2 letech a teď má 3 a nikde nám ji nevzali, takže nás čeká 3.zápis. Kvůli tomu jsem musela dát v práci výpověď
a neskutečně mě dokáže vytočit, že matky co si sedí doma na mateřské, tak prostě šoupnou starší do školky a hotovo
a ti co to opravdu potřebují, tak místo nemají ![]()
@katulka.k bude mít 3
@LN13 odvolám se, ale vůbec netuším co tam napsat nebo jak to má vlastně vůbec vypadat
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.