Sepsání odvolání do MŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
323
11.5.13 03:06

I u nas na Třebíčsku je to se školkama bída ja dělam přes noc a přes den pravě takhle hlídám prcky „kamoškám“ co nemaj ditka kam dat jsou to spíš jednorazovky dvakrat třikrat do tydne nebo někdy přes noc. Bydlim v RD se dvorkem takže to není problem a ted za měsíc by mělo byt dodělan druhy větší byt tak jdeme tam a chtěla bych se tomu věnovat víc. Nedělám to pro peníze naplnujeme to pracuju spíš za naklady tím spojeny. cestování jídlo atd co zkusit taky nějakou žabynu ktera muže pohlidat za par korun. Neříkam že je to ideal ale lepší jak nemít nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
11.5.13 09:43

@Balua promiň, ale nějak nechápu souvislost Tvého příspěvku s dotazem na odvolání do MŠ… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
11.5.13 10:02
@Lenka512 píše:
@Jitka1976 a myslíš, že je vhodné do toho podnětu o přezkoumání psát, že vím o tom, že je tam mladší dítě, než to moje?
Nikdy jsem nic takovýho nepsala…to zas bude něco 8o :)

Určitě…až ti přijde rozhodnutí o nepřijetí, je tam odstavec o odvolání…odvolej se ředitelce a zároveň napiš zřizovateli, že žádáš o přezkoumání přijímacího řízení na tu a tu Mš, z důvodu nedodržení kritérií u přijímacího řízení k předškolnímu vzdělávání…(pokud tedy dotyčná mš má v kritériích věk dítěte) a klidně bych to tam napsala…mé dítě je narozené např. 3.4. 2010 a poslední přijaté 6.4.2010, je tedy o 3 dny mladší než moje a přesto bylo přednostně přijato…prosím o přezkoumání a předložení důvodů, proč se tak stalo…děkuji, s pozdravem Nováková…
Bojuj…nic nemůžeš ztratit…maximálně získat…je možné, že je tam „Nějaký důvod“…proč bylo to dítě přijato…tak ať to vysvětlí, proč??? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2655
15.5.13 14:51

Ahojte, tak my tu mame primo v miste bydliste dve skolky a malou mi nevzali ani do jedne. Jsem sice na materske s druhym a chapu, ze pracujici maminky potrebuji do prace ale stejne me to stve. A to o to vic, ze se tam dostaly 3 deti, ktere budou mit 3 roky az v prubehu skolkove letechho roku. Mne pripada dost pozde aby slo dite do skolky az v 5, 5 letech. Ze 47 deti brali 25. Prisli jsme tam jako 34 a podle data narozeni jsme tam byli mezi detmi nejstarsi. Pristi rok by mi teda meli vzit obe deti naraz a chci videt nadavajici maminky, ktereym zaberu dve mista naraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
15.5.13 22:44

@micha.bello takže malé je 4,5 a nevzali jí?? 8o to je mazec 8o
a to jen kvůli tomu, že jsi doma s druhým???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
16.5.13 09:01

@Lenka512 Ano, Klarka by ted v dobe nastupu mela 4 roky a 8 mesicu. A nevzali ji, protoze pry davali prednost pracujicim maminkam a predskolnim detem. Ale me se to stejne nezda, protoze tam byla fakt nejstarsi z tech 34 deti. Oni tam mely tabulku a jen par deti bylo taky lednovych ci unorovych. To by po nas musely prijit jen maminky predskolnich ci pracujici a to se mi moc nezda. Spousta kamaradek ma stejne stare deti a jsou na matwrske s druhym, bydli ve vetsim meste nez my a deti vsem vzali. Tak ted obvolavam okolni skolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
29.5.13 14:36

Ahoj všem, nevíte jak dlouho trvá než mi přijde vyjádření k odvolání???

Naše ředitelka si to dělá jak chce - tedy ze zákona na to má nárok, ale proslýchá se, že některé rodiny si sehnaly potvrzení, že jsou soc. slabé (a přitom mají barák a auto) a jejich dítě se dostalo… nebo že ředitelka vzala od někoho úplatek a dítě se také dostalo… míst je tu málo, brali jen 16 dětí, ale letos ředitelka dala kritéria striktně podle věku a bydliště a nakonec se dozvím tyto jobovky se soc. slabými a úplatky… jsem dost naštvaná :evil:… kritéria jako sourozenec ve školce, či pracující rodiče byly vyjmuty, takže se můžeme jít klouzat (synovi bude v září 3,5r)… v seznamu nás přeskočily děti sice o fous starší, ale jejich maminky jsou doma s miminky. Do dalších tří okolních školek nás nevzali kvůli bydlišti, které tam nemáme… jinak věkově bychom se bývali dostali… fakt nevím, co tady u nás s tím dělají. Nejvíc mě baví developeři, kteří při prodeji nemovitostí uvádějí, jak je tu veškerá občanská vybavenost… nejlepší jsou přistěhovalci s předškolníma dětma. Měly by se brát také ohledy na dlouhodobé obyvatele obce a ne na ty přistěhovalé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
29.5.13 14:38

@Balua To je sice dobré a záslužné, ale je to pro menší děti, nebo pro ty jejichž maminky nepotřebují být denně osm hodin v práci. Máme tu i soukromou školku, ale znamená to dávat 3/4 platu jen na ni. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
29.5.13 15:17

@badela Hmm..můžeš se taky přestěhovat…nebo ne? :nevim: Třeba do té obce, kde by Vás vzali…proč myslíš, že se oni stěhovali??? Stěhuje se za prací, lepším/levnějším bydlením, dobrou školou, školkou…můžete taky…(já se takhle stěhovala loni z Prahy…nová práce, dcera přestup ze staré školy do nové…nový partner…všechno jde, když opravdu chceš a potřebuješ…
(ale tohle asi slyšet nechceš, že jo…)

• Citovat
  • Upravit
8927
29.5.13 15:37

@Jitka1976 právě kvůli tomuhle se asi stěhovat budeme… k nám se stěhují - na vesnici za Prahou spíš kvůli baráku, my zase asi půjdeme zpátky do Prahy kvůli dostupnosti vzdělání pro děti a skloubení s naší prací… zdálo se mi ideální mít školku 50m od baráku, ale když se tam pak druhé dítě nedostane, tak je to k ničemu, navíc místní zš není moc dobrá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brumlaN
30.5.13 18:19

U nás se ředitelky školek scházejí a píšou, které děti jsou 2× u zápisu.

• Citovat
  • Upravit
7569
15.6.13 11:53
@Jitka1976 píše:
Určitě…až ti přijde rozhodnutí o nepřijetí, je tam odstavec o odvolání…odvolej se ředitelce a zároveň napiš zřizovateli, že žádáš o přezkoumání přijímacího řízení na tu a tu Mš, z důvodu nedodržení kritérií u přijímacího řízení k předškolnímu vzdělávání…(pokud tedy dotyčná mš má v kritériích věk dítěte) a klidně bych to tam napsala…mé dítě je narozené např. 3.4. 2010 a poslední přijaté 6.4.2010, je tedy o 3 dny mladší než moje a přesto bylo přednostně přijato…prosím o přezkoumání a předložení důvodů, proč se tak stalo…děkuji, s pozdravem Nováková…
Bojuj…nic nemůžeš ztratit…maximálně získat…je možné, že je tam „Nějaký důvod“…proč bylo to dítě přijato…tak ať to vysvětlí, proč??? :nevim:

Ahoj, tak jsem napsala zřizovateli - na město - a napsali mi, že nezasahují do výběrových řázení a že se mám obrátit na Krajský úřad přes ředitelku (tedy klasické odvolání)…
no tak uvidíme 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.15 13:53

nedalo mi to...

Dobrý den. tvrzení, že matka, která si sedí na mateřské a dá do školky starší dítě je zcestné, protože každé dítě od 3 let má právo na předškolní vzdělávání. chyba tudíž není na straně rodičů, ale státu. žalujte stát. chápu však vaše rozhořčení a těžkou situaci. ať se daří.

• Citovat
  • Upravit
3099
4.6.17 00:08

Prosím o radu, jak formulovat text odvolání (případně pokud by byl odkaz na nějaký hezký osvědčený vzor na netu… :andel: ), když vlastně nedošlo k žádnému pochybení v přijímacím řízení, jen je syn na všechny místní školky „moc mladý“, takže nebyl přijat jen kvůli kapacitě školek. Odvolání píšu vlastně jen proto, že když pak někdo nenastoupí, berou se prý dřív děti s odvoláním, než děti podle pořadí pod čarou. Chápu že školky nafukovací nejsou, ale stejně, jako spousta dalších maminek, do práce musím a za zkoušku nic nedám… když půjde do soukromý, budu na tom finančně hůř než s rodičákem :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
4.6.17 08:40

Pokud nedošlo k pochybením. Nic nepiš. Odvolavas se proti postupu ředitele a místo si tak neziskas. Prostě je plno. Ředitel musí ve správním řízení postupovat, tak jak mu dovolí kritéria. Poté už, třeba během roku bere koho chce on sám. Spíš za ní zajdi, požádej a vysvětlí v jaké jsi situaci a pod by se uvolnilo místo, třeba se na tebe usměje štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin