Sepsání odvolání do MŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7346
4.6.17 15:25

@sagina Jo, to souhlasím…to by bylo asi ideální. Ale že by se to sešlo (volné místo a zrovna přistěhované starší dítě) je velká náhoda, spíš to je tak, že se uvolní místo a těď KOHO tam šoupnem? Prvního pod čarou nebo si ředitelka vybere třetího…pátého…desátého? Když může vybírat… :nevim: A nebo se do obce přistěhuje starší dítě a rodiče se informují o místech v MŠ…místo není…tak hledají jinde a třeba za 3 měsíce se místo uvolní, ředitelka jim volá, ale oni už mají místo jinde, protože si nemůžou dovolit být s dítětem doma. Takže těch situací, kdy se to sejde obojí v jednu chvíli, bude asi málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
4.6.17 15:46
@SIMONA1234 píše: že se uvolní místo a těď KOHO tam šoupnem? Prvního pod čarou nebo si ředitelka vybere třetího…pátého…desátého? Když může vybírat… :nevim:

a to je právě špatně. pokud mám nějaký pořadník (a on nemusí být zrovna z neúspěšných zájemců od zápisu, může být třeba sestaven ze zájemců, kteří se průběžně hlásí po přijímacím řízení), měla bych ho dodržovat a ne v něm přeskakovat. ale pořadník mít nemusím, já prostě můžu vzít toho, kdo se mi zrovna ozve. anebo můžu každé místo extra vyhlásit a udělat si na něj výběrovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
4.6.17 22:51

Zajímavá diskuze - pohled i z té druhé strany. Jen postřeh k tomu umisťování sourozenců - asi dost záleží na dané situaci a místě. Třeba u nás (velké sídliště a 4 MŠ ve vzdálenosti max půlhodiny pěšky ty dvě nejvzdálenější) chápu, že se někde dá přednost sourozenci před starším děckem, a starší děcko si „rozeberou“ učitelky z ostatních MŠ a je to úplně jiný případ než v obci kde je další školka o x km dál.

Ještě k tomu průběhu odvolání - když to řeší úřad, nikoli dané MŠ, je hypoteticky možný, že mi řeknou, že mi prcka umístí, ale do tý 4. školky kam jsem přihlášku ani nedávala? ta mi vadí mnoha různých důvodů, ale to je jiný příběh, neznám nikoho kdo by tam byl spokojenej, většina maminek děti druhý rok přehlašuje do těch zbylých tří školek…

Jinak já opravdu nechci přidělávat místním MŠ problémy, na druhou stranu, když se maminky nebudou odvolávat, tak město bude mít pocit, že tu je vše ok a není potřeba navyšovat kapacity, přitom ten problém je každoroční, jsme na kraji města, takže se pořád přistavuje a zalidňuje ještě víc, takže si nemyslím, že by to byl jen chvilkový babyboom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin