Septoplastika nosu

131
18.12.14 16:05

septoplastika nosu

Zdravím..mám dotaz ohledně operace nosní přepážky..doporučila mi ji ORL doktorka, mám ji zakřivenou tak dýchám jen jednou nosní dírkou a mám astma bronchiale..takže pro mě opravdu asi vhodné ji provést, ale mám z toho hrozný strach…mají mi to dělat ve vojenské nemocnici v Brně..tak se chci zeptat jaké máte zkušenosti s touto operací a popř. i nemocnicí..četla jsem hodně diskuzí na toto téma, ale jsou už staršího data a některé ty diskuze mě dost vystrašili..nebyla by to moje první operace ale už pátá a naposledy to byl porod císařem..kdy jsem si řekla že už další narkózu nechci..moc děkuji za Vaše příspěvky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2853
18.12.14 16:11

Jsem na tom stejně, panika největší a nikdy bych do toho nešla, táta mi našel tohle, příští rok do toho jdu, jelikož mě závislost na nosních kapkách nebaví, bolí z toho nos a leze to do peněz:)

http://www.prozeny.cz/…e-lze-zbavit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.12.14 16:16

Můj manžel na této operaci byl před pěti lety, kamarádka loni. Manžel má práh bolesti někde trochu jinde, než většina lidí, takže ten říkal, že to bylo v pohodě, nejnepříjemnější prý bylo, když mu za tři dny tahali z nosu gázy, které mu tam dali po operaci kvůli krvácení - už tam mě částečně strupy a ty mu pochopitelně strhli, jak tu gázu rvali ven z nosu. Taky to prý byl hrozný zápach :- ( Chlapi, co leželi na pokoji s ním, se nemohli vždycky dočkat, až jim sestřička donesla léky od bolesti. A ta kamarádka říkala, že to bolelo hodně, ale že za tu úlevu při dýchání to stálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
18.12.14 16:25

..to jsem taky hodně četla že to vyndávání bolí hrozně moc…vždycky jsem byla před každou operací taková v pohodě..nijak zvlášť jsem se nebála, ale tohoto se teda bojím hodně…no a jaké vyšetření mě čeká před operací?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7862
18.12.14 16:51

Vyndavání nebolí, je to spíš velká úleva, jen je to hnusný…jak tahání tasemnice ;)

Za mě - rozhodnutí nelituji, klidně bych si to dala znovu (bohužel jsem zas tam, kde předtím, on ten efekt moc dlouho nevydrží, takže bych to už zas potřebovala). Stálo to za to.

Vedlejší efekt to mělo ten, že jsem 2 zimy vůbec nemarodila s horními cestami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
18.12.14 16:57

@vulpes ..tak to je pro mě velice pozitivní zpráva moc děkuji za příspěvek, ale popravdě jsem si myslela, že je to napořád… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
18.12.14 16:58

Mrkněte na ten odkaz:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
18.12.14 17:26

@Bugaboo Četla jsem to, ale pokud jsem tomu rozuměla nejedná se o septoplastiku nosu, ale o laserovou mukotomii což je podle toho co tam píší odstarnění nadbytečné sliznice, což není můj problém..mám zakřivenou nosní přepážku.. ale popravdě..o nějaké laserové operaci nosu jsem četla.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
18.12.14 17:40

@JanaTadeáš
Byla jsem před cca 4 lety - septoplastika a mukotomie. Nastoupila jsem asi 1,5 hodiny před operací, odcházela 24 hodin po o. Ráno před opuštěnímmi vytáhly tu gázu - no slzička kápla, za 10 dní vyndávání těch splintů-to boleloještě trošku víc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
18.12.14 17:54

Já jsem si to nechala provést asi před devíti lety. Nos po té operaci ani moc nebolel. Hlavně mi tloukli do hlavy, že po operaci budu mít v nose tampony, tak musím dýchat pusou. Upřímně - to nebyl problém, byla jsem zvyklá :lol: Tahání tamponád byla ňamka, nijak to nebolelo, ale ten pocit, že to tahají snad až z palce u nohy :P. Vyndavání těch destiček bylo v pohodě.
Ale účinek u mě nic moc. Po operaci nos ucpaný cca dva měsíce i přes stálé proplachování dle rad lékařů. Myslím, že tak do roka jsem byla na Olynthu zpět a drží mě to stále. To mi spíš pomohl Avamys sprej do nosu, to pak Olynth potřebuji minimálně.

• Citovat
  • Upravit
131
18.12.14 18:18

@pavlats
Avamys do nosu používám..a celkem dobrý no uvidím jak to dám..pořád se rozmýšlím, jestli na to vůbec jít, ale doporučují mi to, právě kvůli tomu astmatu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
18.12.14 18:52

Taky jsem astmatik, ale jak říkám, nic zásadního mi to nepřineslo. Ale je to jen má zkušenost. Někdo si to zase chválí…

• Citovat
  • Upravit
131
18.12.14 20:37

@pavlats
No tak uvidím jak se rozhodnu no..najednou se prostě bojím…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
18.12.14 21:38

@JanaTadeáš
já mám astma až od tý doby co mám po operaci. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
22.1.15 20:31

Tak nakonec mě čeká kromě septoplastiky i mukotomie…nastupuji 9.2. do vojenské nemocnice v Brně…dneska jsem si oběhávala předoperační vyšetření… :-(
tak jsem z toho celá nervózní… a bojím se 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast