Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@klarisk
jo mě pomohl mix kapek - sanorin s framykoinem, jestli to tedy neznáš. Napsali mi to v nemocnici, abych neměla ucpaný nos, když jsem nesměla smrkat, a ten framykoin zas promaš´toval a hojil.
Zdravím, chtěla bych jen říct, že strach je na místě, to je samozřejmé, ale celkově operace, průběh po operaci je méně bolestivější než trhání osmičky. Píšu po septoplastice a mukotomii nosu, dnes mi vytahovali splinty, lhát, že to nebolí nebudu, ale je to bolest, která se dá vydržet, jak říkám, osmička bolela daleko více. A jedinou radu, kterou mám, nečíst dizkuze, akorát vás vystresují a o to hůře, se to pak na všem podepíše. Já jsem naprosto spokojená, svobodně dýchám a když to bolí vezmu si léky a je to. Fakt nečíst dizkuze a nebát se ps. a to jsem posera a mám zvýšený práh bolesti
@Alena. C závidím, že už to máte za sebou,,,mě to čeká na podzim… ![]()
Holky tak to tady pročítám a sama jsem rozhodlá, že pujdu na septoplastiku i rinoplastiku…ale jeden lékař mi radí at jdu nejdříve na septo…a potom na rino… říkala jsem si, že když už pujdu na přepážku, tak rovnou komplet a rovnou oboje…ale ted nevim… kdo vás operoval??? vítě o někom v plzni?? děkuji
Jelikoz trpim velkymi bolestmi hlavy(nejvice citim bolest v nose) obehala jsem vsechny mozny orl, mam zkrivenou prepazku, jsou diky ni mozne ty bolesti nebo ne?;((( dekuji
Jsem necelý týden po operaci v Plzni - septoplastica, mucotomia a FEZ. Operace docela v pohodě, paradoxně nejvíc mě bolelo v krku, což přestalo asi za dva dny. Jinak mě pálil obličej, ale celkově to bylo snesitelné i bez léků proti bolesti. Vyndavání tamponády byla docela chuťovka a hrozně záleží na doktorovi. Po odstranění malé tamponády jsem byla ještě dvě hodiny naprosto v šoku přístupem doktora a i z bolesti a spousty krve. Druhého dne jsem se strašně bála, ale odstranění velké tamponády proběhlo naprosto v pohodě. Jiný doktor, jiný přístup a s úsměvem a poděkováním jsem odešla. Pozítří mě čeká odstranění splintů. Zatím nos skoro neprůchodný, i přes různé vyplachování. Je to dost otravnné, furt dost krvavé, na dotek bolestivé, ale dá se to snést. Doufám, že efekt bude za to stát ![]()
Našla jsem tuto diskuzi, tak bych byla ráda, kdyby mi někdo odepsal
@2 Katka Katko, třeba ty, když jsi po ní jen chvilku..
U mě proběhla operace tento týden a ráda bych věděla, jak rychlá je rekonvalescence. Pomohlo něco na urychlení hojení? Dostala jsem jen framykoin, ale mohu ho jen 3× denně. Ráda bych sliznici něčím promastila, ale nevím čím ![]()
Smrkaly jste také potom tolik krve? Ze mě padají i kusy sraženin, tak jsem dost v šoku.
@luci5 ano,vysmrkavat srazeniny tyden po operaci je jeste zcela normalni, muze se tam objevit i steh. Mas li sliznici suchou klidne Framykoinem vymazavej casteji. Zvlhcuj doma vzduch.
Preji brzke uzdrabeni; byvala sestra z ORL. ![]()
Ano, lítají z nosu kusy. Syn na tom byl loni v létě. Dostal pak na promašťování borovou mast. A neustále to prolíval vincentkou. Tak se brzy uzdrav. Není to příjemné, ale synovi se nesmírně ulevilo a je rád, že to podstoupil. JO, a pak opatrně na sluníčko, mazat, mazat krémem s UV filtrem.
@kve-tinka Moc děkuji za rady
Framykoin mi dělá hodně dobře, tak budu promazávat častěji.
@Poustevnice A Tobě také děkuji, je fajn slyšet, že někomu pomohlo.
A jak probíhalo vyndavání destiček na nosní přepážce? Toho se taky trochu děsím.
Destičky mu vytáhli asi po týdnu, už si to přesně nepamatuji. Bylo to rychlý - doktor má na to takový „hmat“, než se vzpamatuješ, je to venku. A zase se více ulevilo. Jenom papírových kapesníčků jsme měli několik megapytlů:)))
@luci5
Ahoj, rekonvalescence u mně trvala cca 3 týdny. Všechno, co popisuješ, je normální. Jen já jsem týden po operaci ještě smrkat nesměla. Teprve až po vyndání dlah. Na mastičku jsem se extra ptala doktora a on mi řekl, že raději do nosu žádnou. Vincentku doporučují všichni, nejen proplachovat, ale i vstřikovat.
Jo a vyndání destiček je brnkačka. Naopak, je to uvolňující a pak je to super.
Ahoj. Chtěla bych se zeptat, jestli jsou ty dlažky v nose cítit? Vadí při dýchání? Děkuji
Syn vůbec nevěděl, že tam nějaké destičky má. Se divil, že mu něco z nosu vytáhli. Ve zprávě to bylo, ale prostě to nezaregistroval, že první týden byl s nimi. Takže v pohodě. Jo, je spokojený, že má nos pořádku a neplatil nic hotově, všechno na pojišťovnu.