Sertralin aktavis - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27634
10.12.19 12:52
@Ou píše:
Tetánie je symptom doprovázející panickou produchu. On ten metabolismus hořčíku dost souvisí právě s chronickou úzkostí.

A hlavně - psychoterapie panické poruchy většinou vede k tomu, že najednou je tetanie fuč.

Takže ano, trvám na tom a budu to opakovat dokolečka. Pokud má někdo tetanii a další nespecifické obtíže, vyloučené fyziologické problémy tak potřebuje psychoterapii.

A čím dřív si to přizná a vstoupí do psychoterapie, tím dříve se mu uleví.

dej odkaz kde se píše že je to jak píšeš ty, nikde jsem nenašla všude se píše to co jsem ti poslala. Takže za mě tetanie je onemocnění které může právě spustit psychické potíže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.19 13:17

@vodolejka můžu se zeptat máš vlastní zkušenosti? Kdy ti bylo po nasazení AD líp, nebo už dobře? Teď mám takové ještě těžké rána - dopoledne, ale nějak k odpoledni bývá líp. Je možné, tě už nastupuje účinek a ty jo špatné dny na AD začínají pomíjet? Bude to 14 dní co mám AD. Ale úplně mě rozhodili. První dny jsem byla úplně nemožná, jen ležela zachumlana v dece. Chtělo se mi strašně spát a neusnula. Už jsem byla jak troska. Do toho se semnou pere viróza. Rodina je že mě nešťastná, díky bohu že mám k ruce úžasného manžela!! Pořád si přejí se vzbudit zase s elánem a planá síly.

• Citovat
  • Upravit
35489
10.12.19 13:54
@Anonymní píše:
@vodolejka můžu se zeptat máš vlastní zkušenosti? Kdy ti bylo po nasazení AD líp, nebo už dobře? Teď mám takové ještě těžké rána - dopoledne, ale nějak k odpoledni bývá líp. Je možné, tě už nastupuje účinek a ty jo špatné dny na AD začínají pomíjet? Bude to 14 dní co mám AD. Ale úplně mě rozhodili. První dny jsem byla úplně nemožná, jen ležela zachumlana v dece. Chtělo se mi strašně spát a neusnula. Už jsem byla jak troska. Do toho se semnou pere viróza. Rodina je že mě nešťastná, díky bohu že mám k ruce úžasného manžela!! Pořád si přejí se vzbudit zase s elánem a planá síly.

Mám zkušenost. Po 3 týdnech mírné zlepšení, 4-8 týdnech výraznější zlepšení, 9-11 týden jen občasné propady (zejména v době MS) a od 12 týdne vše v pořádku - tedy plný účinek AD. Neurol mám doma, ale brala jsem ho asi týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.19 13:57

@vodolejka děkuji. Jak často jsi brala Neurol a v jaké dávce, kdy? Děkuji. Já se ho právě bojím.. ale Mudr mi ho doporučil. Mám 0.25 a prý půlku..

• Citovat
  • Upravit
35489
10.12.19 14:11
@Anonymní píše:
@vodolejka děkuji. Jak často jsi brala Neurol a v jaké dávce, kdy? Děkuji. Já se ho právě bojím.. ale Mudr mi ho doporučil. Mám 0.25 a prý půlku..

Brala jsem ho na noc 0,25 a opravdu jen týden. Dr mi říkala, že se může brát při nástupu AD, ale max 1 tabletu 0,25. Při vyšším dávkování vzniká závislost. Tak jsem se na to po týdnu vyprdla a později krabičku i vyhodila. Můžeš ho mít ale i jako pohotovostní lék v kabelce. Ty AD přesně fungují, jak popisuješ. Těch propadů bude ubývat a postupně budeš OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.19 17:05

@vodolejka děkuji moc za reakci, že na to nejsem sama. Mě dal Mudr na noc Stilnox a půl Neurol případně přez den. Dnes jsem si koupila Nutridrink aspoň na ranní dopolední jídlo, už x dní hladovým. Pozitivní je, že aspoň to odpoledne trochu je lepší takové světlo na konci tunelu. Dnes jsem se překonala i když s knedlíkem v krku, strnulá jsem se vydala s manželem pěšky pro dcerku do školky. Pak to pomalu opadlo a došli jsme i na nákup. Kéž by kéž by modlím se ať už je líp líp… Potřebuji fungovat i ráno, kvůli školce. to teď ještě nejde. Je to běžné?

• Citovat
  • Upravit
35489
10.12.19 19:15
@Anonymní píše:
@vodolejka děkuji moc za reakci, že na to nejsem sama. Mě dal Mudr na noc Stilnox a půl Neurol případně přez den. Dnes jsem si koupila Nutridrink aspoň na ranní dopolední jídlo, už x dní hladovým. Pozitivní je, že aspoň to odpoledne trochu je lepší takové světlo na konci tunelu. Dnes jsem se překonala i když s knedlíkem v krku, strnulá jsem se vydala s manželem pěšky pro dcerku do školky. Pak to pomalu opadlo a došli jsme i na nákup. Kéž by kéž by modlím se ať už je líp líp… Potřebuji fungovat i ráno, kvůli školce. to teď ještě nejde. Je to běžné?

Jj, je to primo typicke. Nutridrinky jsou vyborne, ale jakmile se ti pres den pak ulevi, tak se poradne futruj :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.19 19:25

@vodolejka tropické, že už bude líp? Nevím zda je změna nebo posun, ale blbost omlouvám se,,, změna barvy stolice?

• Citovat
  • Upravit
35489
10.12.19 22:37

Mas typicky prubeh zrejme uzkostne depresivni poruchy. Postupne bude lip a lip, nastup AD je az 12 tydnu s tim, ze byvaji nejake propady, ale cim dal mene caste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
10.12.19 22:39

Tu stolici mas zmenenou tim, ze malo a nepravidelne jis a i tim nutridrinkem. Predpokladam, ze ji mas svetlejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.19 10:25

@vodolejka ten jsem si dala dnes poprvé a šel ven. Zvedl mi žaludek. Jsem ještě strašně nastydlá úplně ucpaný dutiny a kašel. Můžu nějaké léky? Bože kdy tohle už skončí??!;; Dnes 14 dní…

• Citovat
  • Upravit
35489
11.12.19 11:15
@Anonymní píše:
@vodolejka ten jsem si dala dnes poprvé a šel ven. Zvedl mi žaludek. Jsem ještě strašně nastydlá úplně ucpaný dutiny a kašel. Můžu nějaké léky? Bože kdy tohle už skončí??!;; Dnes 14 dní…

jaké léky? Jako na teplotu, to můžeš. Kapky do nosu také. Co jsi myslela za léky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.19 18:49

@vodolejka jj myslela jsem nějaké na teplotu paralen, Stoptusim a kapky do nosu. Já to vůbec neznám. Je to pro mě novinka. Někdo mi říkal že ani kávu?. Ještě se asi hloupě zeptám, ale až si AD Sertralin sedne, tak už to bude tak nějak vše v pohodě a prostě budu jen denně zobat tabletu? Doplňujes nějaké vitamíny? Centrum nebo MILGAMMA???. Děkuji moc!!!

• Citovat
  • Upravit
35489
11.12.19 19:32

Bezne leky muzes. I kavu. Brala jsem Magnesium a Acutil. Ten je dobry. Jsou to Omega 3 kyseliny plus vitaminy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
11.12.19 19:33

Jj, az ti plne zaberou, tak to bude ok. Jen si musis davat pozor na pretizeni z prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová