Servírka plat v ČR

Anonymní
4.9.20 11:23

Servírka plat v ČR

Dobrý den, pracuji jako servírka v hospůdce. Nevaříme. Otevřeno od 10 do 22.00.
Plat mám 1000 kč za směnu. Kolik máte vy prosím? Není to málo? :(

  • Citovat
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1197
4.9.20 11:34

To máš 83 kaček na hodinu. Tisícovka je v hrubém či čistém?
Dýška máš pro sebe?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
16423
4.9.20 11:35

Máš to v čistém nebo hrubém? kolik máš cca dýška? taky to asi nebude krajské město ne?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Anonymní
4.9.20 11:50

Záleží odkud jsi, pokud je to na vsi…tak je to sice málo, ale asi odpovídající. Zvlášť pokud jsi z místa.
Pokud máš pěkná dýška, která si můžeš nechat není to tak zlé.

Já pracovala dva roky zpátky v kavárně, plat 110 + odměny asi 2000 měsíčně. Město do 50.000 obyvatel. Dýška jsme si dělily na rovný díly, vycházelo to okolo 400-600 za směnu.
Byla to ale řehole, od 7-21:30 na nohách, nezastavily jsme se…
Ale i se slevou na syna jsem měla okolo 35.000…
Kvůli rodině jsem to vzdala i když peníze super, nejsou všechno.

  • Citovat
  • Nahlásit
Anonymní
4.9.20 11:59

Bydlím ve městě cca 30 tis obyvatel. Je to v čistém + dýška.

  • Citovat
  • Nahlásit
1197
4.9.20 12:56
@Anonymní píše:
Bydlím ve městě cca 30 tis obyvatel. Je to v čistém + dýška.

Kdybys byla servírka někde v mišelinské kavárně nebo restauraci, tak to by bylo málo.
Pokud je to obyč hospoda, tak je to jakš takš.
(pokud k tomu děláš navíc po zavíračce/před otevíračkou každou směrnu počítání stavu čajů, piv, nealka, vytírání, úklidy wc atd.. tak je to sakra málo).

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Anonymní
4.9.20 13:49

@FraDeu přebírám účet vždy první den šichty, potom zase účet. Dělám krátký dlouhý týden. Jsem placena od - do.. Každý den jsem tu s hosty o hodinu a 2 dýl.

  • Citovat
  • Nahlásit
1197
4.9.20 14:44
@Anonymní píše:
@FraDeu přebírám účet vždy první den šichty, potom zase účet. Dělám krátký dlouhý týden. Jsem placena od - do.. Každý den jsem tu s hosty o hodinu a 2 dýl.

A máš to zaplacené ty 2 hodiny navíc?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Anonymní
4.9.20 15:52

@FraDeu bohužel ne.. No a lidi také přesně v 10 nevyhodím 🤔

  • Citovat
  • Nahlásit
7507
4.9.20 15:57

Takže bereš peníze čistá ruka - žádné odvody?
Kolik dělají denně dýška?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
251
4.9.20 17:01

To, že lidi nevyhodíš v deset je tvoje dobrá vůle a zneužívájí tě, nerespektují a neváží si tě.
To stejné ti vlastně dělá zaměstnavatel. Tak sis to nastavila.

Píšeš, že jsi ve městě s 30.000 pokud nejsi poleno, zajdi na brigádu ke konkurenci. Na zkušenou.
Pokud bude mít zaměstnavatel na to blbé řeči, tak mu řekni, že nevycházíš s penězi.
A taky běž do pěkného provozu, ne do pivnice nebo do nějakého pajzlu, pokud jsi se rozhodla pro tuto profesi.

Taky počítej stím, že skoro všude máš na smlouvě jen minimální garantovanou mzdu, tu skoro všude budeš dostávat v hotově s něčím na víc. K tomu dostaváš dýška…se kterými, ale nemůžeš počítat.
V bance se pak na tebe vždycky budou dívat skrz prsty… když jednou budeš chtít žádat třeba o hypo.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1197
4.9.20 19:32
@Anonymní píše:
@FraDeu bohužel ne.. No a lidi také přesně v 10 nevyhodím 🤔

Takže za 1 000 makáš 14 hodin. Což je 71 kč na hodinu. A to už je sakra málo.
Být tebou, řeknu si o víc a zdůvodním, proč.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Anonymní
7.9.20 11:52

@Arianna007 Já souhlasím se vším.. Pravdou ale je, že ve spoustě podnicích pořád toto funguje, že servírka udělá x hodin měsíčně přesčas, ať už za ranní přípravu, kdy musí chodit o hodinu dřív, nebo po zavíračce, kde musí vše uklidit, nemůže vyhazovat zákazníky atd. Jako první bych začala, že když má do desíti, tak hosty zkasíruje v půl desáté. Popřípadě bych si to nechala proplatit. Kvůli pár stolům se to stejně nevyplatí pro provoz. Nepočítám večírky, svatby a jiné takové akce. Pokud je šéf normální a ty jsi šikovná, nebude chtít o tebe přijít. V dnešní době najít dobrý personál je velký umění. Vím to, jelikož jsem z oboru. A my jsme třeba také menší město, hospod a restaurací je to stále dost, ale jen pár, kde to skutečně frčí a ještě méně, kde to majitel umí ocenit a tam se k jentak nikdo nedostane, jelikož se tam zaměstnanci drží kvůli dobrým podmínkám. Takže chce to fakt hledat. Může to být třeba hezká restaurace, ale šéf blb a tak tam nikdo dlouho nevydrží a podmínky ještě horší, než máš teď

  • Citovat
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat