Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Určo šestá nemoc malej jí měl taky a osypanej byl i trochu na obličeji…teploty měl tři dny pak se osypal…
Jo, malej ji ted zrovna taky ma. Od stredy rana do patku do vecera horecky a furt spal. Pak to jako mavnutim kouzelneho proutku preslo a v sobotu vecer jsem si vsimla, ze se osypava. Jsem zvedava, kdy mu ty pupinky zmizi. Jo a v tu sobotu taky chvili plakal a trapilo ho brisko. Ale vyprdel se a pak uz to bylo dobry.
@Easinka Malý měl taky horečky od středy do pátku ale je furt protivný
Tak malej uz je docela normalni, az na ty pupinky. No, mozna trochu vic protivny taky, ale je to podle me tim, ze jsme byli zvykli byt hodne venku a ted je zavrenej doma. Teda na chvilku ho ted uz ven beru, ale moc ne. S tema pupinkama by pry nemel na slunicko a my bydlime v Houstonu, kde ted mame 21 stupnu a slunicko. ![]()
Ja ho vcera koupala, to mu ty pupinky zacinaly. Nikde jsem nenasla, ze by nemohl a pry by mu nemely nijak vadit.
Koukám nějaká epidemie
. u nás od pondělka od večera do pátku do rána 39 a víc, v krvi u mudry nic, rýmu žádnou. A v pátek odpol. najednou bez teploty, jako když utne a večer osypaná, na bříšku, zádech a na čele. Tak si myslím, že určitě 6. nemoc. Dneska už nic nemá, protivná byla a je, asi jí ještě polezou zuby do toho
. tak to půjdem jen zítra nahlásit mudře, ať to má v kartě.
Koupala jsem ji normálně, teda rychle, žádný ráchání. A vyrážka jí nijak nevadila. Tak jestli se s tím nemá na sliníčko, naraž kloubouček a triko s dl. rukávem. mělo by to během 2 dnů zmizet
@evinax taky ti mrčí? uhm, uhm to dělá náš malý a dělá pusou jako kdyby chtěl kousat ![]()
Ahoj holky, 3dny - hlavně v noci měla dcera teplotu - jednou až 41,5C. Dělali jsme zábaly, byli na pohotovosti. Vačera už jen teplota slabě nad 37, dnes nic, ale koukám večer, že je celá pupínkovatá. Lékařce na pohotovosti se nelíbil krk, ale druhý den u lékařky už ho měla v pořádku - to měla tu mega horečku. Ty pupínky jsou jemná krupička, jako potničky, jenže že by se to udělalo až za 2dny po těch horečkách? Nebo, že by 6.nemoc? Samozřejmě diagnostikována byla viróza, kterou jsem před 2týdny měla. Ač jsem říkala, že mi to přijde za dlouho a divné to, že to nemá 5ti letý syn. Jak je to s nakažlivostí a imunitou?
U 6. nemoci bývají právě horečky 4-5 dní před výsevem pupínků. Když už vznikne vyrážka, tak už dítě nakažlivé není, paradoxně je nakažlivé při těch teplotách. Imunita je pak už doživotní.
@Marcelka146
Tak snad budeme moci na besídku syna v týdnu, nemám hlídání, mamku po operaci nohy, taťka musí být u ní, nemůže chodit a synovi jsem to slíbila - těžko mu budu vysvětlovat, že sestře už pár dní nic není a na besídku nejdeme.
No je možné, že má potničky, moc to nepoznám, ale ty bych čekala i během horeček, včera jsem ji i osprchovali od potu a až dnes se ji to udělalo. Měla průjem ve čtvrtek, slabou rýmu, nejedla, jen pila mlíčko.
Na dny to bylo 4-5dní - dostal do v pondělí asi v 11hod. v noci - z ničeho nic, večer ještě toho hodně snědla, fakt hodně, jako by ji nic nebylo, šla spinkat po 19hod. a ve 23hod. plakala a měla horečku - naprosto bez jiných problémů, na čtvrtek v noci měla ještě do 39C - už tedy jenom, před den do 38C, v pátek už jen tak nad 37C a dnes je pupínkovatá. Ale nad 40C měla právě tak 3dny. Nevím, jak se to dá od potniček rozeznat. Ale to je asi jedno. Dcera hodně na pupínky trpí, po první hexe měla půl roku atopický ekzém, u toho jsem ji jednou namazala doporučeným olejem a druhý den byla jeden puntík vedle druhého. Lékařka říkala, že jsou to právě potničky. No uvidíme, mám v podnělí volat na výtěry z krku, protože na pohotovosti doporučovali i antibiotika, ale pak řekla lékařka, že máme jít k pediatričce a ty už krk přišel v pořádku ale raději ji udělala výtěr z krku.
Ja bych se asi priklanela k te seste nemoci. a nemel ji uz syn drive?
@little things
Neměla. To osypání se ji dnes zlepšilo. No zeptám se zítra lékařky, ale nikam nejdu mezi nemocné
.
@Osmanka
Moje dcera měla vyrážku u 6. nemoci asi 4 dny. Těžko říct, co to je, když to člověk nevidí.