Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, je možné aby se u dítka, které prodělává šestou nemoc objevil průjem???? ![]()
Průjem nepatří mezi příznaky šesté nemoci - pokud má dítě teplotu a k tomu průjem, pravděpodobně má jen virózu.
Nebo může případně dojít k situaci, že tělíčko oslabené šestou nemocí k tomu chytne něco dalšího - u nás to byla třeba angina… ![]()
to lens: A nedáváš miminku náhodou čípky? Může mít průjem právě z těch čípků. Pokud to tak je, tak začni dávat raději dětský ibalgin ve formě sirupu.
ahojky holky!mala ma pravdepodobne take tu sestou nemoc.Par dni mela teplotky kolem 38-39 a odedneska ma vyrazku a je neskutecne protivna
ani moc papkat nechce.Chtela sjem se zeptat dava se na tu vyrazku neco?dekuji
prosim te a to vam naskocily teploty a pak az ta vyrazka? malej ma od vcera 38,4 a na pohotovosti mi rekli ze je zdravej ![]()
brau píše:
tak to jsem rada dekuji
Ahoj, můžu se zeptat. Mám první miminko. Co je to šestá nemoc? To se ty nemoci nějak číslují? Jako že je první nemoc…Doufám, že mě tu nesetře nějaká chytrá:-)))Jen jsem zvědavá. Díky moc.
Ne, nemoci se nečíslují. Existuje pátá a šestá dětská nemoc, zadej do googlu a vyleze ti toho spoustu, počti.
Já mám zkušenost s tou šestou, tu prodělá myslím většina miminek, začíná to horečkami, které trvají tak 2-3 dny a pak se tělíčko osype vyrážkou, která sama zmizí.
market.s.87 píše:
prosim te a to vam naskocily teploty a pak az ta vyrazka? malej ma od vcera 38,4 a na pohotovosti mi rekli ze je zdravej
brau píše:
tak to jsem rada dekuji
To může být a nemusí, uvidíš tak za 2 dny, jestli se osype. Teplota 38,4 nic není, to může mít k zoubkům ![]()
prosim te a jeste, kdyby mel tu vyrazku. tu ma jako po celem tele, nebo se objevuje jen nekde? ptam se jak blb, ale nenasla jsem jestli ji bude mit vsude nebo treba jen v obliceji.
madi píše:market.s.87 píše:To může být a nemusí, uvidíš tak za 2 dny, jestli se osype. Teplota 38,4 nic není, to může mít k zoubkům
prosim te a to vam naskocily teploty a pak az ta vyrazka? malej ma od vcera 38,4 a na pohotovosti mi rekli ze je zdravej
brau píše:
tak to jsem rada dekuji
Market, já už si to tolik nepamatuju, přece jen už je to víc než rok a půl. Stoprocentně to měl na tělíčku - od ramínek až po bříško, ale jestli i ruce a nohy, to teď už fakt nevím.
nevadi, stejne ti dekuji. tak snad je to ta 6nemoc. no dnes dostala kdyz mi rekla ze je uplne zdravej. a nebo moc plasim ![]()
madi píše:
Market, já už si to tolik nepamatuju, přece jen už je to víc než rok a půl. Stoprocentně to měl na tělíčku - od ramínek až po bříško, ale jestli i ruce a nohy, to teď už fakt nevím.
market.s.87 píše:
nevadi, stejne ti dekuji. tak snad je to ta 6nemoc. no dnes dostala kdyz mi rekla ze je uplne zdravej. a nebo moc plasim
madi píše:
Neboj, to se otrkáš. Taky jsem plašila při první horečce. Pokud má 38,5, tak dej nurofen a vyčkej. Má věk na první zoubky, možná to bude spíš ono
U nás na pohotovosti by mě vyrazili obloukem ![]()
mi už první zoubky prave mame a nic dalsiho v pusine nevidim, no uvidime. budu verit doktorum ze mu nic neni a je zdravej ![]()