Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky…děkuji za radu,ale u mě to bylo jen jeden den a těd už je to v normě,dnes špiním jen malinko.Mám 3 týdny po porodu tak se to snad už dočistilo,teplotu nemám a je mi dobře,takže sem zatím lekaře nevyhledala.Takže snad to bude v pohodě.Těd mě zase trápí zácpa
a malej mi nějak začal zlobit se spaním,asi mu je teplo a nejde mu zabrat.Dnešní den byl náročný tak snad zítra už to bude ok. ![]()
Hodně pít.
Zácpa mě trápila u Karči, nyní už jsem si to pohlídala… Kojení vezme dost vody. Je období melounů ![]()
Miminka mají také své „šestinedělí“… Karolínka jako první dítě mi dala dost zabrat. Neustále řvala, řvala a řvala a já jen chovala, kojila, hroutila se… Vyrostla z toho… ![]()
Majulka je prozatím velice hodná a klidná… Asi sjem počítala s tím, že budu mít dalšího křiklouna a ona mě překvapila…
Zvládnete to. Je to někdy náročný, ale brzy se objeví první úsměv a bude zase lépe…
MirkaV:Snažím se,ale stejně nic.I když je pravda že já nechodila často ani před těhu.
To jsi mě stejně moc neuklidnila,že s toho vyroste.My jsme si dovezli tak hodný miminko…a těd…hrůza.Poslední 3dny byli opravdu náročné.Malýho trápí prdíky,chtěla bych mu nějak ulevit a pomoct a nevím jak…dnes jdem do poradny tak snad mi doktor něco poradí…včera to bylo asi nejhorší…pořád plakal,kojila jsem snad po hodině a pak jsem ho odpol.ma chvilku uspala,k večeru byl v pohodě a v noci to začlo znovu…pořád neměl dost.U prsa usnul,ale jak sem ho položila oči dokořán a něco tam breptal,nakonec jsem ho měla v náruči a po tmě usnul.Nevím jestli je to tím teplem,ale jak jsou horka nespí a pláče…dneska je chlado tak snad to bude lepší.Máš pravdu je to náročné.
ale i tak je to moje sluníčko ![]()
Neboj, naprosto běžná věc ![]()
A jako by to tušila, tak dávají ta první miminka zabrat… Já měla to samé, ale mě začala řvát už po příjezdu z porodnice. A čím více cítila moji nervozitu, tím horší to bylo… Brrr ![]()
Ale druhá, to je zlatíčko. Dopoředu jsem se bála tyrana a zatím je zlatá… Je jí zítra 8 týdnů, tak uvidíme, zda a kdy mi zatopí ![]()
Takže běžná věc kterou musíme vydržet
no tak vydržíme.A nebo si říkám jestli mu to moje mlíko stačí,když se hlási po hodině?Včera to byl opravdu extrém a v noci taky,mě už bylo do pláče taky
No my měli včera 3týdny,ale zlobíme maminku tak od soboty v noci a pak už jsou to celý dny…dneska konečně trožku spinká že mám čas něco udělat,jinak včera jsem jen vozila a kojila ![]()
Neboj, dokud pročůrá dost plen, tak určitě stačí! V tom problém nehledej.
Může mít žízeň, nebo se chce mazlit, nebo růstový sprut - období, kdy miminka hodně rychle přibírají během krátké doby a tak si musí v prsou utvořit požadované množství ![]()
Určitě se nestresuj kojením! To by taky mohl být začátek konce. Přikládej jak bude chtít. Ono se to uklidní ![]()
Ahoj, možný to klidně je, ale rozhodně bych šla na gyndu, nebo tam aspoň zavolala zkonzultovat to, jestli ět bude chtít vidět, protože jak píšou holky, taky to může být bůhvíco po porodu a hlavně nic nezanedbat. Podle toho že takhle brzo po porodu krvácíš přece ms poznat nejde, takže kdo by se ti smál, že to nepoznáš, je „nechytrý“ ![]()
vevertka píše:
Ahoj, možný to klidně je, ale rozhodně bych šla na gyndu, nebo tam aspoň zavolala zkonzultovat to, jestli ět bude chtít vidět, protože jak píšou holky, taky to může být bůhvíco po porodu a hlavně nic nezanedbat. Podle toho že takhle brzo po porodu krvácíš přece ms poznat nejde, takže kdo by se ti smál, že to nepoznáš, je „nechytrý“
Ahojky děkuji…ale už se to ustálilo,byl to jen jeden den,těd už je to klasika.Moc se pozoruju,na kontrolu jdu příští týden. ![]()
MirkaV píše:
Neboj, dokud pročůrá dost plen, tak určitě stačí! V tom problém nehledej.
Může mít žízeň, nebo se chce mazlit, nebo růstový sprut - období, kdy miminka hodně rychle přibírají během krátké doby a tak si musí v prsou utvořit požadované množství
Určitě se nestresuj kojením! To by taky mohl být začátek konce. Přikládej jak bude chtít. Ono se to uklidní
No jo je to tak 5plenek jako že dost počůranejch i s kakáním samozřejmě,tak snad je to dost.
Na prdíky máme dovoleno sab simplex 3×denně 10kapek a ze začátku před každým krmením.Jinak za týden jsme přibrali 70g za 14dní jdem na převážení,tak snad to bude dobrý.ale děkuji je fajn to konzultovat s někým normálním.
Sab mi na Karolínku přišel k ničemu… Řvala úplně stejně a kroutila se. Ta si z těch prdíků musela doslova vyrůst… Na Marianku prozatím nic není potřeba, ta si umí zakopat a prdnout pěkně ![]()
Přibírání - nás si nebrat za vzor
Majulka přibírá hodně rychle… A už v 5 týdnech měla 5830g… Porodní váha viz. podpis
Ale to je hrozně individuální podle dítěte, takže rozhodně neporovnávat!
Určitě nekoriguj častost kojení a malému dávej jak si řekne. Klidně po 2 hodinkách, může mít opravdu ten sprut a to je pak mazec… Nebo žízeň, nebo opravdu hlad, že si předtím nevezme tolik…
Ahojky holky trochu obnovím diskuzi, chci se zeptat, sem týden po porodua poslední dva dny sem měla už jen takovej hnědo béžovej výtok a najednou dnes jasně červená krev a komplet celá vložka
docela mi to vyděsilo, páč mi nic není, a cejtím se dobře, nevim zda mám sjet do porodky a nebo počkat ještě do zítra ![]()
Říkali že až 4 týdny po porodu je jasně červená krev normální
Behem sestinedeli jsem zacala krvacet po namaze. Napriklad po prvni prochazce tyden po porodu…
A behem sestinedeli bych to vubec neresila… ![]()
@chatwenna ježiš, aha děkuju moc, no je pravda že včera byl trochu náročnější den. tak sem klidnější hned… @zelenaprisera aha to sem nevěděla a to už mám jedno za sebou
![]()
Ano, já jsem to také tak měla. Jsem také po SC a cca 1 měsíc po porodu se mi dostavila menstruace.