Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Normalne jim to rekni.,… nebo neotvirej
ja v sestinedeli praskala lidem dverma pred nosem ![]()
Ne, nebžiká, mě by to taky točilo. Mě zase máma s babčkou na střídačku každý den volaly. Chápu, že chtěly vědět, jestli jsem v pohodě, jenže se zásadně trefily do momentu, když jsem kojila, přebalovala nebo konečně usla s miminem (když jsem volala zpět na zmeškaný hovor, první věta byla obvykle „proč to nebereš“
). Po pár dnech mi došla trpělivost a řekla jsem jim, že si jejich péče cením, ale že budu volat tedy každý den já jim v čase, který bude vyhovovat mě.
Mně to od tebe přijde přehnaný… prostě si chtějí užívat vnoučete/ pravnoučete. Ale já to mám asi jinak, protože jsem za babičkama jezdila hned od propuštění z porodnice.
Příspěvek upraven 02.02.15 v 20:53
Tak mámu bych snesla, ale měli se ohlásit, to zase jo. Já měla doma návštěvu hned druhý den co jsme došli z porodnice
. A další den zase
. Nedokázala jsem je odmítnout, teď už bych to udělala. Ženská se potřebuje zžít s miminkem a ne obskakovat návštěvu a vařit kafíčka. Teď už bych tak blbá nebyla.
Někomu by to vadilo, někomu ne, každá máme jinou náturu. Každopádně ani by mě nenapadlo se, byť k vlastní dceři, nacpat neohlášeně, když má doma tak malý mimino. Dejme tomu pár vět mezi dveřma- jak se máte, co mimino, jak to zvládáš, atd. Ale tohle byla nevychovaná drzost. (zároveň si přiznej, že přes práh ti přejde jen ten, koho sama pustíš)
Nejsi divná, máš na to nárok!! Přivítali jste nového člena do rodiny a potřebujete se sžít, kor večer o půl osmé! Mi návštěvy vadily i v porodnici. Přišla švagrová( kterou zrovna nemusím) „jen na skok“ a nakonec tam prudila hodinu!! Chápu maminku a babi, jsou nadšení z děťátka, ale měly by tě respektovat. Řekni jim to, ale hezky. Zkus se vžít do role maminy, co jí dcera prorodila dítě… To jsem Ti ale poradila co??
No a gratuluji k děťátku-užívej si to!
Možná ti trochu bziká, ale mantinely bys nastavit mohla. A nehroť to tolik, jsou jen natěšené na vnouče a pravnouče.
To by mě taky vytočilo a od vlastní mamky strašně mrzelo, ale já bych si teda udělala pořádek. S tchýní je to horší, ta mě týden po porodu vydírala, že musím přijet na grilovačku, protože babička s dědou brzo umřou a chtějí vidět vnuka. No a já jako mladá a blbá se nevzepřela a jela
![]()
Taky bych byla nastvana. A normalne bych je nepozvala dovnitr. Jako matka chranim sve deti a delam to, co povazuji za spravne.
No tak to bych ji teda řekla, že příště takhle neeeee. Neohlášená návštěva ve 3 odpoledne - ok, ale po šesté už by mohly zavolat, jestli ti to nevadí, kor když jste byly domluveně na konec týdne.
@lucenka píše:
Mně to od tebe přijde přehnaný… prostě si chtějí užívat vnoučete/ pravnoučete. Ale já to mám asi jinak, protože jsem za babičkama jezdila hned od propuštění z porodnice.Příspěvek upraven 02.02.15 v 20:53
Tak maji prijit pres den a pomoct, ne vecer a prudit
Ahoj holky,
je to narocne, jsem divna kdyz se mnou lomcuje vztek potom, co v pul osme vecer zazvoni zvonek a mezi dvermi mamka a jeji mamka, ze sli „zrovna kolem“…? zrovna dnes jsem mamce rikala, ze maly ma kasel a rymu, ze se na navsteve domluvime ke konci tydne!! Ja jsem zrovna kojila, tak obe stai nademnou, hluceli, nerespektovali ze maly mimi 14ti denni uspavame.. a pak nam rikali, proc mame tohle tak a tak, ze tohle je lepsi, a proc malyho pred spanim chovame, ze si zvykne..!! no chapte to? ja jsem vytocena jeste ted… do zelena… a do bela.. myslite ze to hrotim.. ze je to jen hormonama? nebo byste se nasrali, promnte mi to slovo uplne stejne? vim ze se jedna o moji mamku, ale meli by se predem ohlasit a ne zvonit v pul osme vecer, kor kdyz jsem rekla, ze navsteva ted NE… chci ji to rict na rovinu, jen si rikam, jestli mi z tech horonu trochu nebzika… co myslite? 
omlouvam se za anonym, jsme doma tyden z porodnice, doma chaos… szivame se