Vyvolání porodu doma

921
29.1.15 20:00

Vyvolání porodu doma

Ahojky vsem budoucím maminkám a již hotovym maminkám!
Zase rozvinu téma, jak si vyprovokovat porod doma šetrně a podle babských rad. Jsem 39+2 tt. Není to o tom, že bych to nevydržela, ale mam takove bolesti zad, že to je strašný. A vyvolání v porodnici mě děsí. Porody jsou většinou fakt horší.
Přečetla jsem spoustu článků… Maliník piju (ale vim, ze to je spis na dělohu), dále piju caj nebo bezkofeinové kafe se skořicí, dělám si horké koupele obden, sex taky mame - ale to je spis diskutabilní. Co mě nejvíc zaujalo, je masáž nebo dráždění bradavek. Máte s tím nekdo zkušenosti? Ja jsem včera zkoušela a nic. Tak nevim, zda to dělám správně. Pokud to máte někdo za sebou, tak prosim poraďte. CS mám 5, ale dle doktorky se nic nechystá. Hamiltona taky radši nechci. Doktorka mě chápe a chce mi pomoct. Rekla, te mi zkusí Hamiltona a nebo že mi pak dá tabletky, ale jak říkám… Tomu se chci úplně vyhnout.
Na dlouhe procházky v tomto pocasi radši ne a hlavně to moje záda nedávají… Ty bradavky mi přijdou jako nejmenší zlo. Ale fakt by mě zajímalo, zda to neni úplná blbost.
Děkuji moc předem za info!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
29.1.15 20:04

@ZuzkaLj Drážděním bradavek se produkuje oxytocin, který spouští mimo jiné kontrakce. Otázkou je, jak je tvoje tělo a porodní cesty nachystané - pokud není, tak se asi můžeš stavět na hlavu a babské rady na tebe nezaberou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
29.1.15 20:06

Masáž bradavek jsem taky zkoušela, ale mimču se prostě nechtělo a skončila jsem stejně na vyvolání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
29.1.15 20:06

Tak blbost to není, ale pokud dítě není připravené, tak nic nepomůže :nevim:
První dítě-jsem rodila v 41+4, nakonec to přišlo samo. Zkoušela jsem kde co už od 40.týdne.
2.dítě - po hamiltonovi ve 41+6, zkoušela jsem opět vše tentokrát včetně ricinového koktejlu, který akorát rozjel slušné poslíčky, že jsem jela na kontrolu do porodnice v noci, tam nález 0, ale chtěli si mne nechat, že se to musí. Tak jsem podepsala reverz a udělala jim papa. Měla jsem nastoupit do porodnice v 41+4, ale protože den předtím jsem byla na ozvách tu noc a vše v pohodě, vyprdla jsem se na to a nastoupila až o den později.

Prostě dokud dítě není připravené, vše je zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
29.1.15 20:09

A ten ricinový koktejl… Je to hodně drastický? Nemůže to nějak ublížit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
29.1.15 20:09

Já jsem si udělala horkou koupel na nohy a dala jsem tam hoooodně skořice. a taky jsem zkusila dřepy, ale to jako ylo náročné. Přesně vím jak se cítíš záda mě bolela jak blázen. Do porodnice jsem přijela ráno cca po 6 a v 8:20 už mě šily pak to byl fofr a ani to tak teda nevypadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
29.1.15 20:12

@Jajul85
Takže ti to pomohlo? Koupel na nohy se skořicí?
Mě ty záda zabijou… Mám lordózu, takže je to peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
29.1.15 20:17

@ZuzkaLj já byla v porodnici na vyvolávání a tam mi právě jedna PA říkala že ten ricinový koktejl je dobrý, ale někdo se po něm jen po… ale jak se dělá jsem si ani nezjišťovala páč mi to bylo tenkrát stejně už prd platný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1927
29.1.15 20:18

Já bych hamiltona úplně nezavrhovala - jdu na něj zítra :) u prvního těhu zafungoval - druhý den odcházela zátka a pak za 2 dny ve 40+0 se holčička narodila :) a mě to teda vůbec nebolelo - i když to má každý jinak

já měla minulý pátek CS 6 a otevřeno pro prst

ale jak se píše výše, když to není připravené, nefunguje ani to :?

mě hrozně křoupe v kříži :roll: i v noci když se jen otáčim z boku na bok :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
29.1.15 20:26

Já jsem u obou dětí před porodem pila silný čaj ze zázvoru, máty a skořice, fakt pálivé a obě děti jsem porodila týden před termínem, čajjsem pila tak od 37.týdne. Doktor u obou děti pár dnů před porodem hlásil, že se nic nechysta a za pár dnů jsem jela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
29.1.15 20:26

Děkuji vsem za info… Takže i když mam CS5, tak připravena nejsem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
29.1.15 20:27

@Verunka.T
Ty jo… A vše bylo čerstvé? Zázvor, máta a skořice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
29.1.15 20:28

@ZuzkaLj hele,mě doktor nikdy neřekl, jak vypadá čípek, ani do průkazky nic o čípku nepsal, jen hlásil, že se rodit ještě nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
29.1.15 20:30
@ZuzkaLj píše:
@Verunka.T
Ty jo… A vše bylo čerstvé? Zázvor, máta a skořice?

Zázvor a máta jo zázvor jsem si nastrouhala, matu vyluhovala a skořici prisipala :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
29.1.15 20:31

@Verunka.T
To zítra prubnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...