Poloha KP po prvním SC

ugu
128
26.1.15 07:16

Poloha KP po prvním SC

Ahoj ženy, prosím o zkušenosti s druhým porodem. První jsem měla ukončený akutní sekcí, teď jsem v 34.týdnu a malá je pořád koncem pánevním. Vím, že se ještě může otočit, ale kdyby náhodou ne, zajímá mě, kdy se plánuje císař, protože si myslím, že by to mělo být ještě dřív než „normálně“, aby se mi porod nerozjel, když jsem měla první sekcí. Díky za zkušenosti! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
134
26.1.15 07:54

Ahoj, vetsinou 38+… ja mela take polohu KP a planovany cisar jsem mela 38+2 :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
26.1.15 08:06

Taky tak 10 - 14 dní dopředu…myslím, aby tam nedocházelo ke kontrakcím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
26.1.15 08:19

@ugu já to tak měla. Záleží na tom, zda jsi prvního císaře měla v termínu nebo ne. Mě se první porod rozjel sám, právě pro polohu KP jsem šla na sekci. Další dítě bylo opět KP a gynekolog mi vysvětlil, že vmém případě by se císař naplánoval pár dní před termínem, kdy se narodil první syn, tzn. první syn se narodil 38+2, takže druhý císař by se plánoval plusmínus 37+5-6. Nicméně nakonec to bylo všechno jinak a druhý syn byl 37+2 protože nastaly komplikace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ugu
128
26.1.15 08:49

@lleennttiillkkaa jo, první dcera se mi taky narodila dřív, porod se rozjel kolem 38tt.tak to už mám teda za pár :) tak uvidíme, co mi řeknou v porodnici. tak díky všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
26.1.15 09:16

V Hořovicích mi gynekoložka řekla, že jejich neonatologové chtějí SC až na termín. Využila toho, že mám dva, a dala mi ten první. Porod se rozjel o 5 dní dřív, takže nakonec to byl takový poloakutní SC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
26.1.15 09:34

U nás v nemocnici se dříve plánoval sc tich 14 dní před termínem, ted ho plánují většinou až kolem termínu…oni nějak vadí stahy když jsi po sc? :o protože i pro sc můžeš rodit normálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
26.1.15 09:36

Jo a oba kluky jsem měla sc kvůli polozek kp :) a oba šli ve 38+1 ten první byl částečně plánovaný, a druhý se rozhodl jít sám a ještě nebyl císař ani naplánován takže by ho plánovali až kolem toho 40 týdnu a to jsem měla rozmezí mezí císaři 20měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
26.1.15 09:40

@ugu U nás jsi si mohla vybrat termín mezi 38. - 40. tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ugu
128
26.1.15 10:14

@Lemonkas Stahy nevadí, ale asi jde o to, aby se to nerozjelo nějak rychle a nakonec nebylo pozdě udělat sekci. ale překvapila jsi mě, že ten druhý porod právě „naplánovali“ až na tak pozdě. to jsem si myslela, že mě schválně poženou dřív, tak 37+. No uvidíme, opět se ukázalo, že to záleží jen a jen na porodnici a doktorech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí