Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@lucenka Aspon já mam z mamkou takový vztah, že u nás doma si kafe zvládne udělat sama. Když přijde na návštěvu a vidí mě lítat okolo syna. Tak po mě nevyžaduje žádnou službu. A přece jenom je to moje máma.
Nechápu, proč by šestinedělí mělo být ějak vyjmečný období
U nas by mely o pul osme smulu maly spal. Ale jinak bych je nechala klidne sedet v kuchyni at treba uklidi kdyz jsou tak zhavy pomahat a az bych dokoncila vecerni ritual s malym- za zavrenymi dvermi tak pak bych si vsimala jich.
@annaei píše:
@lucenka Aspon já mam z mamkou takový vztah, že u nás doma si kafe zvládne udělat sama. Když přijde na návštěvu a vidí mě lítat okolo syna. Tak po mě nevyžaduje žádnou službu. A přece jenom je to moje máma.
Nechápu, proč by šestinedělí mělo být ějak vyjmečný období
já mám takový stav i s tchýní
Takže naprosto ideál. Navíc teď, když už jsem zpět v pracovním procesu, tak mi babičky vrací to, že už od narození mohly neomezeně vídat vnouče/pravnouče a chtějí ho neustále hlídat, i když je nemocný abych si nemusela brát ošetřovačku ![]()
Mě by zajímalo, kolikrát to čtrnáctidenní dítě ta máma zatím viděla.
A k rituálu a uspávání u tak malýho mimina? Vždyť žádný režim ani rituály zažité ještě nemá. By ho pochovala babička a bylo by.
@Ondrášovka.N ty a kolik je tem detem? Tos tam nechavala nejake male spuntiky samotne ![]()
@lucenka Já po porodu žila u mámy a na návštěvu po 2 dnech, co jsem přišla z porodnice přijel táta, tchýně a její přítel. Byli tam přes víkend. Mě to nějaký zásah do soukromí nepřišel. Přišlo mi logický, že chtějí vidět malýho a mají to daleko tak nepojedou na jeden den. Mámě i tchýni, když přijdou tak neni problém říct nestíhám obslužtě se samy.
Taky by me to takhle pozdě štvalo, hlavně kvůli tomu ze by rušily, děti by nespaly a my se nemohli taky trochu věnovat sobe s chlapem…večeru se odmítám vzdát…jinak jsem v šestinedeli byla vděčná za každého kdo přišel…ale v rozumné době.
Mě by vadila ta hodina a způsob, jakým se chovaly. Návštěvy v 6nedělí mi nevadily a upřímně s takhle malým mimčem jsem toho času na uvaření kafe, jak někdo zmiňoval, měla víc než později. Na druhou stranu žádná návštěva si nedovolila přijít neohlášená. Mámě i babičce bych to řekla na rovinu, dáš to, neboj se.
@Kecalka1 píše:
@Ondrášovka.N ty a kolik je tem detem? Tos tam nechavala nejake male spuntiky samotne
Nebyli tam sami, ale s tchanem a pak s tchyni.
To je jedno, jestli tam byly nebo nebyly samy, jde o to, ze kdyz jde normalni clovek k sestinedelce, tak se ohlasi, vlastne zepta se, zda muze prijit. To snad uzna kazdy. Nebo by snad nektera z vas sla k sestinedelce neohlasena? Pochybuju. A vubec se nedivim @Ondrášovka.N, ze nechala cizi decka mimo, kdo by pak resil nemoc u novorozence? Hlavne, ze deticky videly mimino ![]()
@RoseK píše:
To je jedno, jestli tam byly nebo nebyly samy, jde o to, ze kdyz jde normalni clovek k sestinedelce, tak se ohlasi, vlastne zepta se, zda muze prijit. To snad uzna kazdy. Nebo by snad nektera z vas sla k sestinedelce neohlasena? Pochybuju. A vubec se nedivim @Ondrášovka.N, ze nechala cizi decka mimo, kdo by pak resil nemoc u novorozence? Hlavne, ze deticky videly mimino
@Anonymní píše:mamka nemamka v osm vecer uz chci mit svuj klid, kor ted v zime a v sestinedeli!!
Ahoj holky,
omlouvam se za anonym, jsme doma tyden z porodnice, doma chaos… szivame seje to narocne, jsem divna kdyz se mnou lomcuje vztek potom, co v pul osme vecer zazvoni zvonek a mezi dvermi mamka a jeji mamka, ze sli „zrovna kolem“…? zrovna dnes jsem mamce rikala, ze maly ma kasel a rymu, ze se na navsteve domluvime ke konci tydne!! Ja jsem zrovna kojila, tak obe stai nademnou, hluceli, nerespektovali ze maly mimi 14ti denni uspavame.. a pak nam rikali, proc mame tohle tak a tak, ze tohle je lepsi, a proc malyho pred spanim chovame, ze si zvykne..!! no chapte to? ja jsem vytocena jeste ted… do zelena… a do bela.. myslite ze to hrotim.. ze je to jen hormonama? nebo byste se nasrali, promnte mi to slovo uplne stejne? vim ze se jedna o moji mamku, ale meli by se predem ohlasit a ne zvonit v pul osme vecer, kor kdyz jsem rekla, ze navsteva ted NE… chci ji to rict na rovinu, jen si rikam, jestli mi z tech horonu trochu nebzika… co myslite?
Anonymní a to byla tvoje mamka co pak kdyby to byla tchýně ![]()
No asi bych jim narovinu mezi dveřma řekla, jestli jsou normální- ale mi si to říkáme, takže by se neurazily, ale jako řekla bych, že teda večer už ne, že pomalu chodím spát..
Myslím, že to neni hormonama, mě neohlášené návštěvy v takové době vadí i po x měsících po šestinedělí.. Já už tak od 7 si třeba rozdlěám žehlení a nebo se jdu naložit do vany..
Jeslti to byla jednorázovka, že jim to tak vyšlo, že šly okolo.. tak bych to nehrotila, opakovaně už bych jim něco řekla
Já zpočátku taky nestála o návštěvy, nešlo nám kojení, byla jsem nervozní sama ze sebe a návštěva by mi nepřidala. Mamku jsem snesla, ale je fakt že se vždy ohlásila a zeptala jestli může dojet. Širší rodinu jsem připustila až po šestinedělí ![]()