Šestinedělí - návštěvy, jsem divná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1454
2.2.15 21:24
@beruska9 píše:
Tak maji prijit pres den a pomoct, ne vecer a prudit
:potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
2.2.15 21:25

@lucenka Aspon já mam z mamkou takový vztah, že u nás doma si kafe zvládne udělat sama. Když přijde na návštěvu a vidí mě lítat okolo syna. Tak po mě nevyžaduje žádnou službu. A přece jenom je to moje máma.
Nechápu, proč by šestinedělí mělo být ějak vyjmečný období

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
2.2.15 21:26

U nas by mely o pul osme smulu maly spal. Ale jinak bych je nechala klidne sedet v kuchyni at treba uklidi kdyz jsou tak zhavy pomahat a az bych dokoncila vecerni ritual s malym- za zavrenymi dvermi tak pak bych si vsimala jich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.2.15 21:28
@annaei píše:
@lucenka Aspon já mam z mamkou takový vztah, že u nás doma si kafe zvládne udělat sama. Když přijde na návštěvu a vidí mě lítat okolo syna. Tak po mě nevyžaduje žádnou službu. A přece jenom je to moje máma.
Nechápu, proč by šestinedělí mělo být ějak vyjmečný období

já mám takový stav i s tchýní :D Takže naprosto ideál. Navíc teď, když už jsem zpět v pracovním procesu, tak mi babičky vrací to, že už od narození mohly neomezeně vídat vnouče/pravnouče a chtějí ho neustále hlídat, i když je nemocný abych si nemusela brát ošetřovačku :srdce:

• Citovat
  • Upravit
13714
2.2.15 21:30

Mě by zajímalo, kolikrát to čtrnáctidenní dítě ta máma zatím viděla.

A k rituálu a uspávání u tak malýho mimina? Vždyť žádný režim ani rituály zažité ještě nemá. By ho pochovala babička a bylo by.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
2.2.15 21:31

@Ondrášovka.N ty a kolik je tem detem? Tos tam nechavala nejake male spuntiky samotne :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
2.2.15 21:32

@lucenka Já po porodu žila u mámy a na návštěvu po 2 dnech, co jsem přišla z porodnice přijel táta, tchýně a její přítel. Byli tam přes víkend. Mě to nějaký zásah do soukromí nepřišel. Přišlo mi logický, že chtějí vidět malýho a mají to daleko tak nepojedou na jeden den. Mámě i tchýni, když přijdou tak neni problém říct nestíhám obslužtě se samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
2.2.15 21:33

Taky by me to takhle pozdě štvalo, hlavně kvůli tomu ze by rušily, děti by nespaly a my se nemohli taky trochu věnovat sobe s chlapem…večeru se odmítám vzdát…jinak jsem v šestinedeli byla vděčná za každého kdo přišel…ale v rozumné době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
2.2.15 21:34

Mě by vadila ta hodina a způsob, jakým se chovaly. Návštěvy v 6nedělí mi nevadily a upřímně s takhle malým mimčem jsem toho času na uvaření kafe, jak někdo zmiňoval, měla víc než později. Na druhou stranu žádná návštěva si nedovolila přijít neohlášená. Mámě i babičce bych to řekla na rovinu, dáš to, neboj se.

• Citovat
  • Upravit
4984
2.2.15 21:35
@Kecalka1 píše:
@Ondrášovka.N ty a kolik je tem detem? Tos tam nechavala nejake male spuntiky samotne :potlesk:

Nebyli tam sami, ale s tchanem a pak s tchyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
2.2.15 21:40

To je jedno, jestli tam byly nebo nebyly samy, jde o to, ze kdyz jde normalni clovek k sestinedelce, tak se ohlasi, vlastne zepta se, zda muze prijit. To snad uzna kazdy. Nebo by snad nektera z vas sla k sestinedelce neohlasena? Pochybuju. A vubec se nedivim @Ondrášovka.N, ze nechala cizi decka mimo, kdo by pak resil nemoc u novorozence? Hlavne, ze deticky videly mimino :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
2.2.15 21:51
@RoseK píše:
To je jedno, jestli tam byly nebo nebyly samy, jde o to, ze kdyz jde normalni clovek k sestinedelce, tak se ohlasi, vlastne zepta se, zda muze prijit. To snad uzna kazdy. Nebo by snad nektera z vas sla k sestinedelce neohlasena? Pochybuju. A vubec se nedivim @Ondrášovka.N, ze nechala cizi decka mimo, kdo by pak resil nemoc u novorozence? Hlavne, ze deticky videly mimino :roll:
:palec: dcera mela 4dny a fakt sem to nehodlala resit. Navic by po me skakaly a delaly kraval a bylo by na 30metrech ctverecnich 8osob. Ne diky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
2.2.15 21:56
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
omlouvam se za anonym, jsme doma tyden z porodnice, doma chaos… szivame se :) je to narocne, jsem divna kdyz se mnou lomcuje vztek potom, co v pul osme vecer zazvoni zvonek a mezi dvermi mamka a jeji mamka, ze sli „zrovna kolem“…? zrovna dnes jsem mamce rikala, ze maly ma kasel a rymu, ze se na navsteve domluvime ke konci tydne!! Ja jsem zrovna kojila, tak obe stai nademnou, hluceli, nerespektovali ze maly mimi 14ti denni uspavame.. a pak nam rikali, proc mame tohle tak a tak, ze tohle je lepsi, a proc malyho pred spanim chovame, ze si zvykne..!! no chapte to? ja jsem vytocena jeste ted… do zelena… a do bela.. myslite ze to hrotim.. ze je to jen hormonama? nebo byste se nasrali, promnte mi to slovo uplne stejne? vim ze se jedna o moji mamku, ale meli by se predem ohlasit a ne zvonit v pul osme vecer, kor kdyz jsem rekla, ze navsteva ted NE… chci ji to rict na rovinu, jen si rikam, jestli mi z tech horonu trochu nebzika… co myslite? :)
mamka nemamka v osm vecer uz chci mit svuj klid, kor ted v zime a v sestinedeli!!
A prave mamka by to mela respektovat - divna nejsi :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335

Anonymní a to byla tvoje mamka co pak kdyby to byla tchýně :mrgreen:
No asi bych jim narovinu mezi dveřma řekla, jestli jsou normální- ale mi si to říkáme, takže by se neurazily, ale jako řekla bych, že teda večer už ne, že pomalu chodím spát..
Myslím, že to neni hormonama, mě neohlášené návštěvy v takové době vadí i po x měsících po šestinedělí.. Já už tak od 7 si třeba rozdlěám žehlení a nebo se jdu naložit do vany..
Jeslti to byla jednorázovka, že jim to tak vyšlo, že šly okolo.. tak bych to nehrotila, opakovaně už bych jim něco řekla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277

Já zpočátku taky nestála o návštěvy, nešlo nám kojení, byla jsem nervozní sama ze sebe a návštěva by mi nepřidala. Mamku jsem snesla, ale je fakt že se vždy ohlásila a zeptala jestli může dojet. Širší rodinu jsem připustila až po šestinedělí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí