Sestra vs. přítel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20
13.6.24 22:02
@Tarena píše: Více

Já chci dětem dát pocit bezpečí, lásku, kterou jsem já nezažívala doma.. ale měla jsem to zázemí od babičky třeba a věděla jsem, že pak můžu přijít tam. Obzvlášť když mají jenom jednoho rodiče. Nicméně nejsem jejich rodič, takže nemůžu zasahovat, což respektuju. :nevim:

Nicméně všechny Vaše komentáře, říkají to samý. Jen kdyby věděla, že já to taky nemám růžový, ale neříkám to nahlas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
13.6.24 22:11

Já si myslím, že ti nejspíš závidí. Sama si zkazila život, nemá se dobře, odmalička tě neměla ráda a teď tě mají rády její děti, což ji žere asi nejvíc. To, co pro ně děláš, je určitě dobré, tak bych to nevzdávala. Jen bych se asi smířila s tím, že ona lepší nebude. Kvůli té závisti nevidí věci tak, jak opravdu jsou, a asi se už nezmění. Ale její děti můžou být jiné, až budou starší, můžeš se jim to pokusit vysvětlit. Že jejich maminka neměla v životě štěstí, a proto je taková.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.6.24 22:14

Vážně je to tak černobílý? Ona mrcha a ty světice? Úplně se mi tomu nechce věřit. Vážně se nikdy nestalo nic, co by jí dávalo důvod tě nemít ráda? Třeba jen rozdílný chování rodičů k vám dvěma.
V každým případě, nepleť se jí do života, ona o to evidentně nestojí a tvoje urputná snaha a péče o její děti jí asi dost leze na nervy. Máš svůj život, tak neřeš ji a nesnaž se “zachraňovat” její děti. Tahle mince má dvě strany. Ty se drž na té své.

• Citovat
  • Upravit
6914
13.6.24 22:27
@Waffle346 píše: Více

Heleď, zrovna sympaticky se tu neprojevuješ. Chceš si tu jen potvrdit, že ona je ta špatná a ty světice. Tady už ji docela hnusně pomlouváš. Jestli s ní máš problém, seber koule a promluv si s ní. Dejte si skleničku a otevřete to, evidentně to ve Vás obou slušně hnije. A zase.. Kdyby Tě tak nesnášela atd., nebude Ti svěřovat děti.
Hleď si prostě svého života, buď ráda, že jsi na tom „líp“ a nesuď. A jestli chceš mít a rozvíjet vztahy s jejími dětmi, vyčistěte si stůl.
A jo, tvůj chlap může úplně v klidu englicky říct, jestli by nemohla mluvit taky tak, protože.. bla bla bla. Není na tom zhola nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
15.6.24 10:50

Upřímně by mě zde zajímal názor druhé strany. Věci totiž nebývají tak černobílé, že zakladatelka je ta správná a její sestra čiré zlo.

Co se týká té angličtiny, proč ji tvůj manžel neřekl, jestli by mohla mluvit anglicky. A trochu pohled z mojí strany - mám sice certifikát FCE (úroveň B2), ale nikdy mi nepřišlo, že bych byla v angličtině dobrá a dokázala s někým udržovat „small talk“. Takže jo, zkoušku jsem zvládla, ale anglicky mluvím opravdu nerada. Není to případ i tvojí sestry?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
15.6.24 11:21
@Zlatovláska555 píše: Více

S tím jazykem přítel vs. sestra je to úplný nesmysl. Normální lidi si na začátku vyjasní, jak budou komunikovat, naprosto běžná věc, není potřeba mluvit o nějakém ponižování apod.
Název diskuze je tudíž scestný. Hlavní / jediný problém je mezi sestrami, nikde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
21.6.24 22:21

Hele a jak se chovali k tobě a k ní rodiče? Často rivalita mezi sourozenci pramení od rodičů.
Takže ji taky můžeš hodně krivdit…
Jinak jsem prostředni dítě a nějakým syndromem netrpim. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
21.6.24 22:45

Kdyby tě přítel Evropan miloval, tak se bude snažit tvou řeč naučit. Takto je to bohužel jasný. Nemysli to s tebou vazne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
21.6.24 23:34

Její děti nejsou tvoje vlastní, pokud k nim tak přistupuješ, tak to fakt není důvod k vděku, ale spíš naopak. Je to creepy. Za mě má s tebou dost trpělivosti, že ti to toleruje. Přestaň si přivlastňovat její děti, poroď si svoje.

A taky nemá žádnou povinnost bavit se s tvým přítelem, byť by to samozřejmě bylo pěkné- ale sama jí nesnášíš, tak co asi čekáš?

Přestaň jí posuzovat a vychovávat, ona má tolik slušnosti, že tě toleruje z lásky k dětem, jejichž náklonnost sis koupila. Oplať jí aspoň stejnou mincí, neustále jí nehodnoť, k dětem se chovej adekvátně, jako teta, a nenuť jí, aby navazovala blízké vztahy s tvými partnery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
6.7.24 23:59
@Annike píše: Více

Ale tak to být vůbec nemusí. Mám přátele, kdy chlap Němec po 30 letech manželství s Češkou česky nepromluví, ale jeho manželka je pro něho všechno na světě a to vím na 200 %.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
7.7.24 07:59
@Cimada píše: Více

Nestojí ji za námahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
15.7.24 18:14
Češtinu??? Když bude bydlet v CR určitě sle trvá to fosg dlouho než bude moci komunikovat. Manžel má na jazyky nadání umí plynule 5 jazyků ske češtinu nedává, tím že tsm nemyslíme, tak zná dost slov, když pomalu člověk mluví tak i dost rozumí ale větu dohromady nedá. Kdyby jsme bydleli v CR, tsk by se určitě naučil ale ne tak rychle jako jiné jazyky.
  • Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
15.7.24 18:15

Panebože, hlavně že ty to vis :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
15.7.24 18:16

A ty víš jsk flouho tady je s jestli se češtinu učí a jak dlouho? Víš houby ale prostě musíš psát jedy tady vzdycky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová