Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tarena píše: Více
Já chci dětem dát pocit bezpečí, lásku, kterou jsem já nezažívala doma.. ale měla jsem to zázemí od babičky třeba a věděla jsem, že pak můžu přijít tam. Obzvlášť když mají jenom jednoho rodiče. Nicméně nejsem jejich rodič, takže nemůžu zasahovat, což respektuju. ![]()
Nicméně všechny Vaše komentáře, říkají to samý. Jen kdyby věděla, že já to taky nemám růžový, ale neříkám to nahlas..
Já si myslím, že ti nejspíš závidí. Sama si zkazila život, nemá se dobře, odmalička tě neměla ráda a teď tě mají rády její děti, což ji žere asi nejvíc. To, co pro ně děláš, je určitě dobré, tak bych to nevzdávala. Jen bych se asi smířila s tím, že ona lepší nebude. Kvůli té závisti nevidí věci tak, jak opravdu jsou, a asi se už nezmění. Ale její děti můžou být jiné, až budou starší, můžeš se jim to pokusit vysvětlit. Že jejich maminka neměla v životě štěstí, a proto je taková.
Vážně je to tak černobílý? Ona mrcha a ty světice? Úplně se mi tomu nechce věřit. Vážně se nikdy nestalo nic, co by jí dávalo důvod tě nemít ráda? Třeba jen rozdílný chování rodičů k vám dvěma.
V každým případě, nepleť se jí do života, ona o to evidentně nestojí a tvoje urputná snaha a péče o její děti jí asi dost leze na nervy. Máš svůj život, tak neřeš ji a nesnaž se “zachraňovat” její děti. Tahle mince má dvě strany. Ty se drž na té své.
@Waffle346 píše: Více
Heleď, zrovna sympaticky se tu neprojevuješ. Chceš si tu jen potvrdit, že ona je ta špatná a ty světice. Tady už ji docela hnusně pomlouváš. Jestli s ní máš problém, seber koule a promluv si s ní. Dejte si skleničku a otevřete to, evidentně to ve Vás obou slušně hnije. A zase.. Kdyby Tě tak nesnášela atd., nebude Ti svěřovat děti.
Hleď si prostě svého života, buď ráda, že jsi na tom „líp“ a nesuď. A jestli chceš mít a rozvíjet vztahy s jejími dětmi, vyčistěte si stůl.
A jo, tvůj chlap může úplně v klidu englicky říct, jestli by nemohla mluvit taky tak, protože.. bla bla bla. Není na tom zhola nic.
Upřímně by mě zde zajímal názor druhé strany. Věci totiž nebývají tak černobílé, že zakladatelka je ta správná a její sestra čiré zlo.
Co se týká té angličtiny, proč ji tvůj manžel neřekl, jestli by mohla mluvit anglicky. A trochu pohled z mojí strany - mám sice certifikát FCE (úroveň B2), ale nikdy mi nepřišlo, že bych byla v angličtině dobrá a dokázala s někým udržovat „small talk“. Takže jo, zkoušku jsem zvládla, ale anglicky mluvím opravdu nerada. Není to případ i tvojí sestry?
@Zlatovláska555 píše: Více
S tím jazykem přítel vs. sestra je to úplný nesmysl. Normální lidi si na začátku vyjasní, jak budou komunikovat, naprosto běžná věc, není potřeba mluvit o nějakém ponižování apod.
Název diskuze je tudíž scestný. Hlavní / jediný problém je mezi sestrami, nikde jinde.
Hele a jak se chovali k tobě a k ní rodiče? Často rivalita mezi sourozenci pramení od rodičů.
Takže ji taky můžeš hodně krivdit…
Jinak jsem prostředni dítě a nějakým syndromem netrpim. ![]()
Kdyby tě přítel Evropan miloval, tak se bude snažit tvou řeč naučit. Takto je to bohužel jasný. Nemysli to s tebou vazne.
Její děti nejsou tvoje vlastní, pokud k nim tak přistupuješ, tak to fakt není důvod k vděku, ale spíš naopak. Je to creepy. Za mě má s tebou dost trpělivosti, že ti to toleruje. Přestaň si přivlastňovat její děti, poroď si svoje.
A taky nemá žádnou povinnost bavit se s tvým přítelem, byť by to samozřejmě bylo pěkné- ale sama jí nesnášíš, tak co asi čekáš?
Přestaň jí posuzovat a vychovávat, ona má tolik slušnosti, že tě toleruje z lásky k dětem, jejichž náklonnost sis koupila. Oplať jí aspoň stejnou mincí, neustále jí nehodnoť, k dětem se chovej adekvátně, jako teta, a nenuť jí, aby navazovala blízké vztahy s tvými partnery.
@Annike píše: Více
Ale tak to být vůbec nemusí. Mám přátele, kdy chlap Němec po 30 letech manželství s Češkou česky nepromluví, ale jeho manželka je pro něho všechno na světě a to vím na 200 %.
@Annike píše: VíceČeštinu??? Když bude bydlet v CR určitě sle trvá to fosg dlouho než bude moci komunikovat. Manžel má na jazyky nadání umí plynule 5 jazyků ske češtinu nedává, tím že tsm nemyslíme, tak zná dost slov, když pomalu člověk mluví tak i dost rozumí ale větu dohromady nedá. Kdyby jsme bydleli v CR, tsk by se určitě naučil ale ne tak rychle jako jiné jazyky.
@Annike píše: Více
A ty víš jsk flouho tady je s jestli se češtinu učí a jak dlouho? Víš houby ale prostě musíš psát jedy tady vzdycky