Sestra vs. přítel

20
13.6.24 19:08

sestra vs. přítel

Ahoj holky, :)
potřebovala bych od Vás nezávislý, objektivní názor. Nejprve začnu tím, že nemám úplně dobré vztahy s rodinou a mám několik sourozenců a jedním z nich je moje starší sestra se kterou nemám vřelý vztah a to už od mého narození. Jsem nejmladší a ona má asi syndrom prostředního dítěte nebo netuším.
Nikdy jsem jí nic neudělala a ona mě vždy napadala a nejvíce slovně a to i teď. :pocitac: - má potřebu mě shazovat a to nejvíc před rodinou..

Nicméně má dva malé prcky na které zůstala sama a já je miluju :srdce:, zbožňuju a beru je za vlastní :srdce: - snažím se za nimi jezdit a brát je ven i když s ní si sotva prohodím pár slov :,( :?, snažím se jim kupovat oblečení, hračky, to co zrovna potřebují - občas jídlo. Občas poděkuje, ale pořád je nevděčná a sprostá na mě :zed:!! Cejtím tam zášť. Snažila jsem se, aby mě měla ráda, ale zbytečně.

:cert: No k jádru věci, co mě u ní štve nejvíc, že už stačilo, přemýšlím přerušit kontakt, mám partnera co je cizinec (Evropan), ale česky nemluví (pár vět), ale ona AJ mluví a když se jí partner ptá, jak se má nebo se snaží o klasický „small talk“, tak ona mu s klidem odpovídá česky!! a jen se blbě culí :pocitac: přijde mi to jako neúcta k němu ( ps:Má level min. B2)

Přemýšlím už se nevnucovat a přerušit uplně kontakt, protože nerespektuje mě ani partnera a myslí si, že to co dělám je automatické. Jen už nebudu vídat děti, tak nevím.. což znamená 1× za půl rok na oslavách..

Díky za přečtení a rady :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20972
13.6.24 19:19

Vykašli se na ni. Jednoduchý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8827
13.6.24 19:48

No ale ona se nejen k němu ale hlavně k tobě chová celou dobu bez úcty. To jen ty máš snahu a ona tebe má víš kde….

Příspěvek upraven 13.06.24 v 19:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
13.6.24 19:48

Brala bych děti ven a nic jim nekupovala (max sváču), s ní se potkala max při předáváníve dveřích. Jinak bych se s ní nestýkala, hlavně jí nedávala žádné dárky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
13.6.24 19:53

@Cenarius Amen! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
13.6.24 19:53
@izabe píše: Více

bohužel to tak je.. děkuju za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
13.6.24 19:55
@Annonymní_007 píše: Více

budu to muset tak udělat nejspíš :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7027
13.6.24 20:01

Já Ti nevím.. Jak píšeš, že je bereš za vlastní, kupuješ jim to a ono.. Mně to třeba přijde takové zvláštní, nepatřičné. Třeba už to přesáhlo míru, která jí není příjemná, může mít např. pocit, že si její děti kupuješ.
A Tvůj přítel jí nemůže upozornit, poprosit, aby mluvila anglicky sám?
Jako neodporuju, že může být taková a maková, ale i na tom tvém psaní je pro mne něco divného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20972
13.6.24 20:03
@Annonymní_007 píše: Více

Ne. Klasický to omezit jen na oslavy narozenin které ona bude pořádat a ji pozve. To ať koupí dětem dárek atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
13.6.24 20:05
@Lojzísek píše: Více

Kupuju jen to, co ona by sama chtěla, ale nemůže a zmíní to - nic drahého a kolikrát ji to dám, ať jim to sama předá. Každopádně jeden prcek zmínil jak o mně mluví doma a moc lichotivý to nebylo a to mě zamrzelo.

To příteli můžu navrhnout, ale znám ho a na to je až moc slušnej aby někoho takhle nutil k něčemu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7027
13.6.24 20:12
@Waffle346 píše: Více

Ale to přeci není nucení.. Manžel denně pracuje s cizinci a přijde mi to dost běžné. Každý má jinou úroveň porozumění cizímu jazyku, natož vlastní řeči, tak si normálně řeknou, jak jim je to příjemné, to samé manžel. A navíc si umím i představit, že si dost lidí bude myslet, že když si našel Češku, rád se přiučí našemu jazyku…
Těžko říct, jak to mezi Vámi je. Já bych si s ní snažila promluvit. Přeci jenom, když chceš něco podnikat s jejími dětmi a mít s nimi aktiv vztah..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11082
13.6.24 20:32
@Waffle346 píše: Více

Asi te nesnasi, protoze ty mas penize a ona ne.
Pomlouva te pred detma, aby jsi nevypadala jako lepsi matka, nez je ona sama.
A tou anglictinou, proste ji dela dobre, ze aspon nekde ma navrch.
Omezit darky a styk, uz ted jsi evidentne za blbou dojnou kravu pred detma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
13.6.24 20:35

Co je syndrom prostředního dítěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11082
13.6.24 20:37
@Azeretereza píše: Více

ze te všichni prehlizi. Adoruje se prvorozeny a pak benjaminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
13.6.24 21:57

Ještě dodám, že věděla, co si vybírá za partnera, že byl pochybný už od začátku a rodiče ji varovali. Skončil v pochybném businessu, alkoholu a drogách.. :zed: a začal být násilný.. a po prvním dítěti, když už to bylo cítit, že to fakt není v pohodě! Se rozhodla pro druhý, protože chtěla, tak at ted není hnusná na mě, že nemá stejný standard nebo život, který by chtěla.. když věděla přiznaně do čeho se řítí, holka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová