Sestra zmije

Anonymní
31.1.14 13:44

sestra zmije

Zdravím všechny,

mám velké dilema a nevím jak se zachovat. Mám starší sestru, která řekněme, příliš nepobrala slušné vychování. Prakticky od mládí lže, podvádí, podráží a využívá svoje okolí ke svému vlastnímu prospěchu. Když jsem byla malá (je o 12 let starší než já) měla neustále konflikty s mámou i tátou, kteří jí prokoukli, ale snažili se jí vždy přivést k rozumu. Bohužel, úplně opačný názor na ní má moje babičky s dědou, oni jí zbožňují, vždy věřili každému jejímu slovu a nikdy od nikoho z nás nepřijali byť jen myšlenku, že by něco mohlo být jinak. Se sestrou jsme všichni dohromady v kontaktu, ale vztahy k ní jsou velmi chladné a pouze naoko (vyjma již zmíněných prarodičů). Sestra dostala od prarodičů i jejich byt, napsali jí ho již před lety.
Před několika dny jsem byla svědkem něčeho, co mi tak trochu vyrazilo dech, moje sestra přede mnou a mými rodiči řekla (byla po pár skleničkách na oslavě), že už by potřebovala z toho bytu peníze, už by ho chtěla prodat a ještě dodala, že už to asi nebude dlouho trvat… V tu chvíli se mi chtělo opravdu zvracet. Moji prarodiče mají tuhý kořínek, ale za pár let jim bude 90 a je pravda, že tahle „radost“ jí v blízké budoucnosti nejspíš čeká. Já teď nevím co s tímhle dělat, v poslední době už osobně ani neřeším když má na mě sestra nějaké řeči, nebo nedodrží co mi slíbí, popř. lže, ale tohle už mi přijde vážně přes čáru. Šli byste v mé situaci zkusit ještě prarodičům otevřít oči? Má to vůbec v jejich věku smysl? Nechci jim třeba podlomit zdraví, protože oni jsou na ní vážně hodně citově vázaní, neříkám, že mě jako druhou vnučku nemají rádi, ale myslím, že kdyby ohledně mé sestry prozřeli, dobře by jim to určitě neudělalo. Spoléhat tedy na boží mlýny? Vím, že až jednou moji prarodiče zemřou a já se budu muset dívat jak ta zmije nakládá s jejich majetkem v bytě a věcmi, asi mě to hodně vezme…
Prosím o zachování anonymity.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21911
31.1.14 13:49

Ja bych jim nic nerikala. Zbytecne jim to ublizi.Nech je dozit v klidu a spokojenosti ;)
Spis bych rekla sestre neco pekne od plic :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
31.1.14 13:49

Je to strašný, ale já bych takovým starouškům už nic neříkala. Já osobně v životě věřím na ty boží mlýny. Ale název diskuze jsi vystihla přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
31.1.14 13:52

A co myslis, ze se stane, kdyz jim to reknes? byt uz ji tezko vezmou a pokud ti vubec uveri, tak jim to jenom ublizi, i kdyz pochybuju, protoze jestli cela leta neprozreli, prestoze jim to rikate, tak se to ted asi stejne nezmeni..
ja mam spis takovou povahu, ze bych dala segre co proto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15098

Prarodičům nic neříkej, obrátí se to proti tobě, už jsou opravdu staří, aby pochopili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru

A o co ti jde? Chceš ten byt nebo aby tě prarodiče měli radši než sestru?
Akorát jim tím ublížíš a stejně ti neuvěří. A když ti sestra vadí, tak se s ní nestýkej :roll:

• Citovat
  • Upravit
1561
31.1.14 13:53

Aby jim to nechtěla prodat pod „zadkem“ pokud je byt psaný už na ní, může s ním nakládat jak chce. Nebo zkusit napadnout ten prevod bytu. Ale nebude to snadne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
31.1.14 13:53

@jane-e presne, maaa slova!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.14 13:56
@Ve-ru píše:
A o co ti jde? Chceš ten byt nebo aby tě prarodiče měli radši než sestru?
Akorát jim tím ublížíš a stejně ti neuvěří. A když ti sestra vadí, tak se s ní nestýkej :roll:

Ne, nechci ten byt a ani mi nejde o to aby mě měli raději… :roll: Jednoduše mi vadí sviňárny, no jo, asi jsem vážně divná.. :poblion:

• Citovat
  • Upravit
148
31.1.14 13:57

Na světě jsou někdy takový chvíle, který tě můžou sebevíc štvát, ale nic s nima neuděláš, protože to není tvoje věc. Nestýkej se sestrou a nestarej se o to, stejně nic nezmůžeš. Na každou s*ini (zmiji) se vaří voda neboj. I když tvá sestra mi zas až tak hrozná nepřijde, to bych ti přála poznat tu mou… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
31.1.14 13:58

Neříkej nic, z vlastní zkušenosti vím, že to nemá smysl. Mít takového člověka v rodině je děs. Plně soucítím. Ale nezmůžeš nic. Nejlepší je nechat to bejt a rozhodně zamezit tomu, aby si měla se sestrou cokoliv do činění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
31.1.14 13:59
@Anonymní píše:
Ne, nechci ten byt a ani mi nejde o to aby mě měli raději… :roll: Jednoduše mi vadí sviňárny, no jo, asi jsem vážně divná.. :poblion:

Jenže s tím nic neuděláš :nevim: A když se v tom budeš šťourat, tak akorát ublížíš prarodičům a ještě se to obrátí proti tobě. Stojí ti to za to? :think:

• Citovat
  • Upravit
2144
31.1.14 14:00

Určitě bych jim nic neříkala. Pokud by ti náhodou uvěřili, jen jim to ublíží. Akorát tobě by se ulevilo, ale jim bys na starý kolena přidělala jen trápení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
31.1.14 14:02

Pokud je byt na ní, tak bych do toho nevrtala. Aby se pak nerozhodla staroušky vystěhovat ještě dříve než tam dožijí, když je to taková povaha. Ničemu to nepomůže, když jim to řekneš.

Spíše bych tohle pořešila s rodičema ať je taky nenapadne ji něco přepisovat ještě za života :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
31.1.14 14:02

Tak dejme tomu, že Tvoje sestra má jisté charakterové vady, ale moje sestra udělala nebo řekla spoustu věcí, ze kterých šílím, přesto si nemyslím, že bych měla běžet za rodiči/prarodiči žalovat. Věřím že i ona kolikrát roste ze mě. Bylo to rozhodnutí Tvých prarodičů, respektuj ho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová