Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím,
Jdu se vypovídat a taky pro názor od lidí s nezaujatym pohledem..
Nuže, moje sestra a švagr jsou svoji 10 let.
Mají dvě malé holčičky - školkovou a starší má nastoupit do 1.třídy. Bydlí v nově postaveném a zařízeném domku v malé vesnici u Prahy. Švagr má také na sebe připsaný byt 2+kk v centu Prahy.
No a teď k věci- malá má jít do školy..sestra chce malou dát do školy na vesnici, švagr mermomocí prosazuje centrum prahy. S tím by se pojilo i stěhování do malého 2+kkčka…Nastal ohromný rozkol…Denně se do krve hádají, dramatické hádky a scény, prý mělo dokoknce kvůli tomu dojít i k fyzickému napadení ze strany jejího muže. Sestra nám denně volá, a už neví co dělat..Ví, že když půjde do prahy do JEHO bytu a prodá se společný domek, bude v pasti, ale on bude spoko a mít ji v hrsti. Když ale budou na vesnici, bude zle, už bohužel víme všichni, celá rodina, co tento původně „galantní a velmi slušný pán“ dovede. Zašlo to tak daleko, že smazal maily o přijetí malé do vesnické školy a podal přihlášku potají do pražské základky, kde je údajně i podplatil, aby ji přijali. Mail o přijetí do pražské zš objevila moje sestra náhodou a málem jí trefil šlak..Sestra tvrdí, že ho nenávidí, a lituje dne kdy ho poznala. Je na ní jen hnusnej, jí šikanuje a krom toho je zlej i na holčičky. Nevěřila jsme vlastním uším, když jsem tohle slyšela..Je to peklo…Se sestrou už půl roku nemluvíme..Teď vím, že v tom má prsty ten její..Manipuluje s ní a chce jí od nás izolovat.. Já jí poradila rozvod..Máte někdo s takovou věcí zkušenost? Co byste poradily?
Mám hlavně obavu o holčičky, jsem sice jen teta, ale mám je ráda jako vlastní a vím, že být na děti sam v tuhle dobu je šílený..
Pokud došlo už i na fyzické napadení, pak jednoznačně rozvod. Ta situace se nikterak nezlepší, spíše naopak. Otázkou je, co ho táhne tak do té Prahy? Není ve finančních problémech, které by prodej domu vyřešil? Nicméně vaše setra to musí poznat a pochopit sama.
@jkra ona nechce, on chce. Chce jí zbavit nejspíš veškerého majetku a komplet jí odtáhnout do prahy a mít jí pod pantoflem. V bytě jí nepatří ani vidlička. Tak to je.
Zvláštní, spousta lidí děnně dojíždí. Nevidím důvod k prodání domku. Na co? Koupit větší byt v Praze?
Tak asi násilím je z toho domu nedostane a do to toho bytu neodvleče, ne? Asi nezbyde nic jiného, než rozvod a vypořádání majetku dřív, než se společný dům prodá a on si peníze ulije pro sebe. Nic jiného nezbývá. Jestli je toto celé pravda, co švagr dělá, tak teď se musí sestra začít chránit- sebe i děti. On má asi nějaký speciální plán, normální člověk nejde s rodinou do domu proto, aby ho pak prodal a nastěhoval se do 2kk.
@Nininka17 píše:
@jkra ona nechce, on chce. Chce jí zbavit nejspíš veškerého majetku a komplet jí odtáhnout do prahy a mít jí pod pantoflem. V bytě jí nepatří ani vidlička. Tak to je.
No, děti mají trvalé bydliště na vsi? Nehla bych se. Ať jde on kam chce. Utáhne sestra dům a vyplatit ho? Dům je v katastru psaný na koho?
Příspěvek upraven 09.05.23 v 19:38
@Nininka17 píše:
Zdravím,
Jdu se vypovídat a taky pro názor od lidí s nezaujatym pohledem..
Nuže, moje sestra a švagr jsou svoji 10 let.
Mají dvě malé holčičky - školkovou a starší má nastoupit do 1.třídy. Bydlí v nově postaveném a zařízeném domku v malé vesnici u Prahy. Švagr má také na sebe připsaný byt 2+kk v centu Prahy.No a teď k věci- malá má jít do školy..sestra chce malou dát do školy na vesnici, švagr mermomocí prosazuje centrum prahy. S tím by se pojilo i stěhování do malého 2+kkčka…Nastal ohromný rozkol…Denně se do krve hádají, dramatické hádky a scény, prý mělo dokoknce kvůli tomu dojít i k fyzickému napadení ze strany jejího muže. Sestra nám denně volá, a už neví co dělat..Ví, že když půjde do prahy do JEHO bytu a prodá se společný domek, bude v pasti, ale on bude spoko a mít ji v hrsti. Když ale budou na vesnici, bude zle, už bohužel víme všichni, celá rodina, co tento původně „galantní a velmi slušný pán“ dovede. Zašlo to tak daleko, že smazal maily o přijetí malé do vesnické školy a podal přihlášku potají do pražské základky, kde je údajně i podplatil, aby ji přijali. Mail o přijetí do pražské zš objevila moje sestra náhodou a málem jí trefil šlak..Sestra tvrdí, že ho nenávidí, a lituje dne kdy ho poznala. Je na ní jen hnusnej, jí šikanuje a krom toho je zlej i na holčičky. Nevěřila jsme vlastním uším, když jsem tohle slyšela..Je to peklo…Se sestrou už půl roku nemluvíme..Teď vím, že v tom má prsty ten její..Manipuluje s ní a chce jí od nás izolovat.. Já jí poradila rozvod..Máte někdo s takovou věcí zkušenost? Co byste poradily?Mám hlavně obavu o holčičky, jsem sice jen teta, ale mám je ráda jako vlastní a vím, že být na děti sam v tuhle dobu je šílený..
Pokud došlo k násilí, měla to řešit přes policii. Jinak určitě rozvod je na místě.
A na co sestra čeká, až jí způsobí zdravotní problémy? Nebo až začne mlátit i holčičky? Proč se už dávno nerozvedla? Tohle nepochopím. Idylka na venkově, fakt. ![]()
@prejeta_zaba píše:
A na co sestra čeká, až jí způsobí zdravotní problémy? Nebo až začne mlátit i holčičky? Proč se už dávno nerozvedla? Tohle nepochopím. Idylka na venkově, fakt.
Ano, rozvod se dá běžně zařídit přes noc. Zápisy se řešily sotva před měsícem.
@lucad77 píše:
Ano, rozvod se dá běžně zařídit přes noc. Zápisy se řešily sotva před měsícem.
No celé to nějak nesedí, že je takový magor asi taky nezjistila dneska odpoledne…půl roku spolu nemluvily, ale volají si každý den, ví každý detail o zápisu, ale nemluvily spolu od listopadu, spíš bych to tipla nějaký časopisový příběh než realitu. ![]()
@prejeta_zaba píše:
No celé to nějak nesedí, že je takový magor asi taky nezjistila dneska odpoledne…půl roku spolu nemluvily, ale volají si každý den, ví každý detail o zápisu, ale nemluvily spolu od listopadu, spíš bych to tipla nějaký časopisový příběh než realitu.
Jo, je to divné.
@Prostě Vodnář No..On je rodilý Pražan, pochází z velmi bohaté rodiny, takže spíše geny asi..Kdežto moje sestra je normální holka z dědiny a centrum prahy jí tedy fakt neinteresuje.. ![]()