Sestře se hroutí manželeství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Stará známá
9.5.23 19:51
@Nininka17 píše:
Zdravím,
Jdu se vypovídat a taky pro názor od lidí s nezaujatym pohledem..
Nuže, moje sestra a švagr jsou svoji 10 let.
Mají dvě malé holčičky - školkovou a starší má nastoupit do 1.třídy. Bydlí v nově postaveném a zařízeném domku v malé vesnici u Prahy. Švagr má také na sebe připsaný byt 2+kk v centu Prahy.No a teď k věci- malá má jít do školy..sestra chce malou dát do školy na vesnici, švagr mermomocí prosazuje centrum prahy. S tím by se pojilo i stěhování do malého 2+kkčka…Nastal ohromný rozkol…Denně se do krve hádají, dramatické hádky a scény, prý mělo dokoknce kvůli tomu dojít i k fyzickému napadení ze strany jejího muže. Sestra nám denně volá, a už neví co dělat..Ví, že když půjde do prahy do JEHO bytu a prodá se společný domek, bude v pasti, ale on bude spoko a mít ji v hrsti. Když ale budou na vesnici, bude zle, už bohužel víme všichni, celá rodina, co tento původně „galantní a velmi slušný pán“ dovede. Zašlo to tak daleko, že smazal maily o přijetí malé do vesnické školy a podal přihlášku potají do pražské základky, kde je údajně i podplatil, aby ji přijali. Mail o přijetí do pražské zš objevila moje sestra náhodou a málem jí trefil šlak..Sestra tvrdí, že ho nenávidí, a lituje dne kdy ho poznala. Je na ní jen hnusnej, jí šikanuje a krom toho je zlej i na holčičky. Nevěřila jsme vlastním uším, když jsem tohle slyšela..Je to peklo…Se sestrou už půl roku nemluvíme..Teď vím, že v tom má prsty ten její..Manipuluje s ní a chce jí od nás izolovat.. Já jí poradila rozvod..Máte někdo s takovou věcí zkušenost? Co byste poradily? :,( Mám hlavně obavu o holčičky, jsem sice jen teta, ale mám je ráda jako vlastní a vím, že být na děti sam v tuhle dobu je šílený..

Asi tomu uplne nerozumim. Chapu, ze jde o rozdilny nazor na misto bydleni a vyuku deti. Mnoho lidi nechce dat dite do vesnicke skoly a planuje mu dle sveho nazoru,,lepsi,, vyuku ve velkem meste (a jini to maji presne opacne). Sestra zasadne odmita jit do Prahy, nebo ma hlavne strach, ze nebude mit zadny vlastni majetek? Co kompromis, prodat jeho byt a jejich dum a koupit vetsi byt, upravit vlastnicke pomery tak, aby jim to obema vyhovovalo? Ani jedna strana by nebyla schopna ustupku, aby nastal jakysi kompromis? Co chce ta dcera?
Tajne prihlasit dceru na jinou skolu neni samozrejme ok, ale dukazy o podplaceni jsou zrejme v rovine jedna pani povidala a pro tuto diskusi nedůlezite.

• Citovat
  • Upravit
147
9.5.23 19:51

@lucad77 Nevolala přímo mě, vím to skze naše a ostatní rodinné příslušníky :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
9.5.23 19:52

@bigl přesně tak..Jenže sestra se ho bojí jako čert kříže..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5936
9.5.23 19:53
@lucad77 píše:
Jo, je to divné.

Tak podle ostatních diskuzí ještě není plnoletá, tak to třeba vidí trochu jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
9.5.23 19:54

Nedávno jsem viděla mapu rozvodovosti ČR. Satelity okolo Prahy xkrat horší než zbytek republiky :nevim:. Žít tam je prostě peklo pro všechny, ale lidi si to vzdy musí zkusit na sobě, aby tomu uvěřili :cert: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
9.5.23 19:55

@jkra Holky mají trvalé bydliště v Praze, nechal je tam přihlásit sotva, co se narodily. Dům je psaný na oba. Každý má půlku. To víte, jako uživit barák a dvě malé děti..je celkem síla, ale dalo by se to asi.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24765
@mamule42 píše:
Tak podle ostatních diskuzí ještě není plnoletá, tak to třeba vidí trochu jinak.

Zakladatelka? Já hlavně nechápu, proč to vůbec řeší, když s ní ta ségra ani nemluví. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147

@prejeta_zaba Taky si říkám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
9.5.23 19:56
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
9.5.23 19:57

@prejeta_zaba jak říkám, vše vím jen od rodičů..Mě neřekla nic, dělá ze je vše ol, ale vidím na ní, že to neni pravda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
9.5.23 19:58
@lucad77 píše:
Zakladatelka? Já hlavně nechápu, proč to vůbec řeší, když s ní ta ségra ani nemluví. :nevim:

Cele divne. Pul roku se nestykaji a denne si volaji. Nahodou :lol: objevi mail o prijeti do jine skoly. Kde? Nejspis u nej v mailu. A ze by si to strateg roku nepojistil?
Navic kdy byly zapisy? Vzdyt tam to dite muselo byt pritomno, ne? Souhlas druheho rodice?

• Citovat
  • Upravit
Stará známá
9.5.23 19:59
@lucad77 píše:
Půl roku s ní nemluvíte a denně vám volá? :think:

To jsou takove ty detailni popisy slozitych situaci,,kamaradek,,,sousedek,, a,,sester,, do kterych se zakladatelka sama zamota

• Citovat
  • Upravit
30419
9.5.23 20:01

@Nininka17 Podplatil je ve škole, aby holku přijali - to jistě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24765
@ontarova.stara píše:
Cele divne. Pul roku se nestykaji a denne si volaji. Nahodou :lol: objevi mail o prijeti do jine skoly. Kde? Nejspis u nej v mailu. A ze by si to strateg roku nepojistil?
Navic kdy byly zapisy? Vzdyt tam to dite muselo byt pritomno, ne? Souhlas druheho rodice?

Tak u zápisu být dítě osobně nemusí. Ale že by nemusel být souhlas obou rodičů, to teda nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147

@lucad77 No tak je to moje sestra, není mi jedno, záleží mi na ni a na těch dvou. Nevím, jestli máte sourozence, ale kdybyste měla, tak taky se k tomu asi nestavíte zadkem.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí