Šetření s Debrou Morgan
- Fotoalbum (18)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@debra.morgan píše:
Můj den se zásadně zlepšil. když jsem na zemi našla dvacku!![]()
![]()
![]()
![]()
jsem bohatá!
Ty máš kliku… Já včera našel v košíku u hobbymarketu zapomenutou pětikačku, tak jsem si koupil citroník s jedním už dozrávajícím citronem za 309,–…
![]()
Tím do budoucna ušetřím velký prachy za nákup citronů, zvlášť až je zase zdraží na 80,–Kč/kg, jak to bylo nedávno…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dara90 píše:
@Netopirek já našla recept kde se dává těsto a na to hned puding a pak se to peče.. ale moc se mi to nezdá, takže to asi udělám tak jak píšeš ty.Díky
Mlsná tě už asi přešla
. Já takový koláč dělám aje strašně žravý, chutná všem.
600 polohrubé, 250 krupicového cukru, 1vejce, 250 másla (musí být máslo, jinak je to na chuti znát), prášek do pečiva, vše zpracovat rukou na drobenku. Z jednoho litru mléka a dvou vanilkových pudinků udělat pudink (osladit). Dvě třetiny drobenky nasypat na hluboký velký plech, naběračkou zalít vším pudinkem, hustě poklást jahodami (dávám mražené, jiné ovoce v tomto fakt není ono, musí to být jahody), nahoru nasypu zbylou třetinu posypky. Peču na 170 cca 35 minut. Recept od kamošky, dělám ho už roky. Do rána většinou nevydrží a je to dobře, ráno už je mokřejší. Zrovna včera byl na přání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tulipán píše:
Mlsná tě už asi přešla. Já takový koláč dělám aje strašně žravý, chutná všem.
600 polohrubé, 250 krupicového cukru, 1vejce, 250 másla (musí být máslo, jinak je to na chuti znát), prášek do pečiva, vše zpracovat rukou na drobenku. Z jednoho litru mléka a dvou vanilkových pudinků udělat pudink (osladit). Dvě třetiny drobenky nasypat na hluboký velký plech, naběračkou zalít vším pudinkem, hustě poklást jahodami (dávám mražené, jiné ovoce v tomto fakt není ono, musí to být jahody), nahoru nasypu zbylou třetinu posypky. Peču na 170 cca 35 minut. Recept od kamošky, dělám ho už roky. Do rána většinou nevydrží a je to dobře, ráno už je mokřejší. Zrovna včera byl na přání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan já dnes měla dvoukorunu v botě
Ale jak se tam dostala nevím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dneska porkovo batatova polivka- krem s telecim masem. K tomu krupavy chleba.
A na svacinu bananovy pribinacek, som dělal, ale klukovi to nechutná. No, tk to sni chlap. ![]()
Právě jsem si nalila sklinku, nějaký náročný dneska
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
Dneska porkovo batatova polivka- krem s telecim masem. K tomu krupavy chleba.A na svacinu bananovy pribinacek, som dělal, ale klukovi to nechutná. No, tk to sni chlap.
Právě jsem si nalila sklinku, nějaký náročný dneska![]()
Já si otevřela internetbanking a jdu něco spuntnout taky
Ne, že bych nevěděla, kolik jsem utratila, ale vidět to napsany jinde, než v mým bloku mě nějak vyridilo
Včera jsem nechala litr v drogerce. Původně jsem tam šla pro jedny krupky, dětský práskácí kuličky do vody a sprej na koupelny
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barrrbucha píše:
Já si otevřela internetbanking a jdu něco spuntnout takyNe, že bych nevěděla, kolik jsem utratila, ale vidět to napsany jinde, než v mým bloku mě nějak vyridilo
Včera jsem nechala litr v drogerce. Původně jsem tam šla pro jedny krupky, dětský práskácí kuličky do vody a sprej na koupelny
![]()
ja za poslední dva měsíce naspořila docela dost peněz a v internetbankingu mám i grafy a mě se strašně líbí, jak to roste nahoru, takže se tam přihlašuji z mobilu tak jednou denně a dívám se na tu rostoucí křivku. Je to super pocit. dneska jsem prodala další věci a zas to tam rovnou přeposlala, křivka se zas zvedla, ach.
![]()
že jsem pošahaná mi psát nemusíš. dík. ![]()
a do drogerie tento měsíc vůbec nejdu, byla jsem tam klukovi pro UM, a měla jsem jen batoh a pak šla na jednání a nechtěla tam jít s igelitkou a do batohu se víc nevešlo, takže tak. až po výplatě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barrrbucha čo sú praskajúce guličky do vody? Aby som vedela či ich náhodou nutne nepotrebujem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My dnes brkasi a dusene kureci. Na svacu palacinky s tvarohem a na veceri opecanky s kefirem (brambory na ctvrtky na sucho pecene v troube. Jen sul a kmin).
Zitra vyvar a plnene tortily.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u nás sekaná ze včera. Brambory jsem k tomu udělala na špeku s jarni cibulkou a rajčaty.
K večeři vafle, tentokrát slané
Akorát na zítra nic nezbylo. Budu muset vařit. A mám v plánu udělat buchtu s pudinkem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj
diskusi jsem přečetla skoro celou, taky chci zkusit trochu šetřit, peníze sice jsou, ale přijde mi, že hodně utratíme.
Teď jsme 3 týden doma s covidem, jsme tři a sníme toho neskutečně.
Minulý týden ve čtvrtek mi dělala nákup kamarádka podle seznamu, 2500. Byla v tom i drogerie jako maxi toaletak, prací gel a aviváž. Taky dost pití, džus, magnesia, pivo, rum, cola.
Víno jsem si kupovala ten 5L bag ve vinotéce je z Moravy a celkem slušné a necelé 400. Tak zásoba je.
No ale teď v pondělí jsem dělala online nákup znovu a 1800. Koupila jsem už nějaké sladkosti pro dceru na Velikonoce a je to vše mazec ty ceny.
Jinak jsem si psala týdenní jídelníček, ale dodržela jsem tak půlku. Občas na to není chuť.
Myslím, že do těch 1500 by jsme se mohli vlézt. Akorát dcera sní hodně ovoce, miluje jakékoliv. Na posezení sní skoro 500 g hr. vína. Taky milujeme avokado, mango apod a to je dost drahé. Tak to budeme muset omezit. Já mám blbé, že nesmím žádné peckovité ovoce bez tepelné úpravy ani mrkev čerstvou.
Dnes jsme měli kuřecí stehna pečená s cibulovo pivní omáčkou a opečené gnocchi s petrželkou. S dcerou jsme udělaly ještě Tiramisu.
Zítra si objednáme z restaurace, mají jelení guláš. Objednáváme občas. Jinak vařím pořád i v práci. Máme dobré, že máme oba s přítelem stravenky, to taky udělá dost.
Na víkend ještě vůbec nevím. Ale mám v mrazáku pěkné hovězí na polévku tak asi vývar a pak mleté, krkovice a panenka. Tak snad mě něco napadne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tulipán První člověk, který taky používá slovo posypka. Zdravím!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Netopirek píše:
Tak u nás sekaná ze včera. Brambory jsem k tomu udělala na špeku s jarni cibulkou a rajčaty.
K večeři vafle, tentokrát slanéAkorát na zítra nic nezbylo. Budu muset vařit. A mám v plánu udělat buchtu s pudinkem.
Prosim jake pouzivas testo na vafle?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše:
@tulipán První člověk, který taky používá slovo posypka. Zdravím!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit