Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
CokeLady píše:ppalea píše:Však on by Tě smích přešelCokeLady píše:Jej tak to je sila..marguaret píše:
Ježiš!!! Ale na druhou stranu když tě nenutí chodit po obchodu stím vypsaným lístečkem kde jsou akce tak to máš fajnHorší kdyby ti nadiktoval kde a kdy co máš kupovat
Normálně bych mu to přes ten tel odkývala hodila do mražáku a on by měl úžasnej pocit jak je genialní a užitečnej a ty super šetřivá ženuška
No nakupovat s ním se mi moc nechce, už po 5 minutách se ptá, zda jdeme k pokladně a já si ráda vše pomalu projdu, taky nekupuju zbytečnosti nebo drahý věci, taky už jsem řádně nakažená a co je akční, je lepší
Nedávno mi přinesl na koláč tvaroh ve vaničce, ačkoliv jsme potřebovala tuhej v kostce. Prostě ho nekoupí, protože v kostce stojí 20 Kč a ve vaničce 12 Kč. A zas takovej rozdíl v tom není a už notabene, když potřebuju 2!TO bych se snad musela i smat kdyby mi to udelal..
![]()
To jo to asi presel…
A jaka byla buchta? Mela si ji pak udelat naschval hnusnou aby se poucil
![]()
Coke, díky za tuhle debatu ![]()
Vždycky když tady na nějakou takovou narazim, příjdou mi chybičky toho mýho hned o něco snesitelnější ![]()
Btw., výbornej smetanovej jogurt teď mají v akci v Lidlu, za 5,90
![]()
Mám opačný problém. I když dostane manžel lístek a upozorním ho, ať nekupuje blbiny, tak stejně donese „x“ položek úplně nesmyslných. Například jsem ho teprve nedávno odnaučila kupovat kuchyňské utěrky. Přijdou mi jako zbytečnost a navíc když doma jsou, tak se kosmickou rychlostí spotřebovávají. A takových pitomostí vždycky stejně několik donese.
Tak my kupujeme „osvědčené“ potraviny, akorát pokud jsou v akci a je to něco, co se nekazí, tak toho vezmu víc do zásoby ![]()
Vyloženě pouze v akci kupujeme hami skleničky, coca colu a kafe. Plus pak ještě pokud něc v krámě vyhodnotím jako předražené, tak to prostě nekoupím, pokud to není nezbytně nutné a počkám na další nákup jinde.
Ywett píše:
Já teda nakouknu do letáku, ale pouze u obchodu pod barákem nebo kam normálně jezdíme. Jinak ne. Chlap cenu neřeší vůbec, bere to, co normálně kupujem.
Holky, upřímně, ono se vyplatí jezdit od obchodu k obchodu a skupovat akční věci?
Ano, pokud chodíš po svých ![]()
U nás jsem postižená já
ale pokud potřebuji, tak nakoupím i jiné věci. Máme kousek Kauf, takže zase do Penny a dalších se přes celé město neženu. Ovšem pokud je v akci toaleťák Zewa-třívrstvá, tak vezmeme víc, prací prášek Persil, aviváže, přesnídávky od Hami - tuhle třicet, skladovat to kde máme
takže pak za draho nekupuji.
Maso máme od řezníka, vlastně ani nevím, kolik hovězí stojí, to vyřizuje chlap
Ale pokud ho pro něco pošlu, tak to v akci musí být, neboť mu to musím vystřihnout, aby věděl, jak to vypadá ![]()
V těhu jsem mu vystřihla jablka a on mi tedy přinesl jiná, taková
a řekl, že jestli je nebudu, že to neva, dají se prý případně králíkům
takže jsem se poprskala smíchy
Nakupovat u nás prostě nemůže ![]()
Závidím, ten můj je přesný opak
Vydělá si dost, tak na ceny nekouká a furt utrácí hlavně za elektroniku, hry, knížky, zábavu
Snažím se šetřit, většinu potravin nakupuju taky podle letáků, ale zase kupuju jenom kvalitní potraviny.
CokeLady píše:rejžička píše:Ne, telefon platí firma. Jo, to je taky vtipný… máme třeba xbox za x tisíc a k tomu NENÁPADNĚ přibývají další serepetičky, elektronika, hejblátka na nic… ale to mi hned řekne, že to platí firma. To, že je 100% vlastníkem tý firmy, takže ty prachy jsou všechny naše, už je věc jiná.… no magor
Nečetla jsem celou diskuzi, ale tak mě napadlo - neprovolá náhodou víc, než na tom nakoupeném ušetří?![]()
Hehe, mám to samý doma a všechny prachy nenápadně rve do elektroniky.
Naštěstí teda hry nepaří, takže za toto ušetříme
ale na střeše máme meteostanici, že by ČHMÚ mohl závidět
a dílnu narvanou serepetičkama, se radši ani neptám na cenu ![]()
Jinak je skvělej, nakupuje zcela samostatně, samosebou v akcích, dokonce čte složení potravin, aby nekupoval sra.čky plný éček za drahý peníz a propočítává si vše na jednotku, aby ho ti hajzli obchodníci nenatáhli
. A pak vítězoslavně hlásí, že se nenechal přečůrat akcí na dvounásobné balení, když menší balení vyšlo jednotkově levněji
A to jsem ho prosím naučila já, holt se k sobě hodíme
![]()
taky mám strýčka skrblíka. Vím, že to myslí dobře, ale občas mě to prudí, neustále potřebuje vědět, kolik mě co stálo a já už mám i strach koupit si fusekle
Vždycky se tak blbě zatváří…ale zase vím, že poplatí hypotéku, úvěr, zálohy a já se o to nemusím starat.
Se celkem bavim. Vam musim napsat o moji segre. Segra ma castecny invalidni duchod a nepracuje. Jeji manzel taktez castecny invalidni, ale prividelava si. Oba jsou na prachy, za nic neutrati ani halir navic. Svagr dava segre kapesne 5kc na tyden. Segra si to normalne poctive setri a jednou za rok (za dva
) si koupi neco, co ji nemusi manzel schvalit. Potraviny nakupuji tak, ze shromazdi vsechny letaky blizkych super, hyper, vyberou, svagr sedne na kolo s vozikem a postupne to objizdi. Kdyz maji v akci neco trvanlive (limonady, cukr…) jede nekolikrat. Maji vyzkousene ty super nejlevnejsi veci, ktere jim ovsem chutnaji. Kdyz objevi nejakou superlevnou novinku, tak se nad tim sejde cela rodina a spolecne degustuji. Pak je to bud pribrano do kategorie Kupujem, Nekupujem, Muze byt jako nahrada za… Na druhou stranu musim rict, ze s celkem nizkym prijmem drzi holku na VS, venuji se svym konickum a pokud neco potrebuji na sebe ci do bytu, tak koupi pekne a kvalitni (spotrebice, kabat, boty…). Proste maji minimalni mesicni naklady.
teredes píše:
Se celkem bavim. Vam musim napsat o moji segre. Segra ma castecny invalidni duchod a nepracuje. Jeji manzel taktez castecny invalidni, ale prividelava si. Oba jsou na prachy, za nic neutrati ani halir navic. Svagr dava segre kapesne 5kc na tyden. Segra si to normalne poctive setri a jednou za rok (za dva) si koupi neco, co ji nemusi manzel schvalit. Potraviny nakupuji tak, ze shromazdi vsechny letaky blizkych super, hyper, vyberou, svagr sedne na kolo s vozikem a postupne to objizdi. Kdyz maji v akci neco trvanlive (limonady, cukr…) jede nekolikrat. Maji vyzkousene ty super nejlevnejsi veci, ktere jim ovsem chutnaji. Kdyz objevi nejakou superlevnou novinku, tak se nad tim sejde cela rodina a spolecne degustuji. Pak je to bud pribrano do kategorie Kupujem, Nekupujem, Muze byt jako nahrada za… Na druhou stranu musim rict, ze s celkem nizkym prijmem drzi holku na VS, venuji se svym konickum a pokud neco potrebuji na sebe ci do bytu, tak koupi pekne a kvalitni (spotrebice, kabat, boty…). Proste maji minimalni mesicni naklady.
teredes píše:
Se celkem bavim. Vam musim napsat o moji segre. Segra ma castecny invalidni duchod a nepracuje. Jeji manzel taktez castecny invalidni, ale prividelava si. Oba jsou na prachy, za nic neutrati ani halir navic. Svagr dava segre kapesne 5kc na tyden. Segra si to normalne poctive setri a jednou za rok (za dva) si koupi neco, co ji nemusi manzel schvalit. Potraviny nakupuji tak, ze shromazdi vsechny letaky blizkych super, hyper, vyberou, svagr sedne na kolo s vozikem a postupne to objizdi. Kdyz maji v akci neco trvanlive (limonady, cukr…) jede nekolikrat. Maji vyzkousene ty super nejlevnejsi veci, ktere jim ovsem chutnaji. Kdyz objevi nejakou superlevnou novinku, tak se nad tim sejde cela rodina a spolecne degustuji. Pak je to bud pribrano do kategorie Kupujem, Nekupujem, Muze byt jako nahrada za… Na druhou stranu musim rict, ze s celkem nizkym prijmem drzi holku na VS, venuji se svym konickum a pokud neco potrebuji na sebe ci do bytu, tak koupi pekne a kvalitni (spotrebice, kabat, boty…). Proste maji minimalni mesicni naklady.
Hmm, maj to vychytaný
![]()
můj manžel zas nerad nakupuje. Když vlezem do krámu tak už stojí u kasy a že jako jdem když už jsme vevnitř
já občas kupuju dle letáku ale spíše v lidlu,občas hyperalbert. Ale nějak nehrotím ![]()
CokeLady já mám doma téměř to samé
Od té doby, co jsem doma na mateřské, tak manžel nakupuje a sleduje akce a klidně objede i 3 obchoďáky kvůli akcím … auto má služební, takže za benzín neplatí, ale ten čas, co tam ztratí..to mu prostě nevysvětlím
Ale zvykla jsem si a ten jeho šťastný pohled, když si spočítá, kolik na těch akcích ušetřil
No zase věci, které chci, mi koupí…to zase jo, to si nemůžu stěžovat ![]()