Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U nás jsem šetřivá já, ale kdybych chtěla kolu, jako že jí nepiju, chlap by mi jí koupil i za 100. A jak ho znám, i za 1000. Letáky nesledujeme, kupujeme hlavně kvalitu.
Tak u nás se do letáků koukám jen já, spíš jen tak, než abych pak jela cíleně něco nakupovat. Mýmu chlapovi je to úplně jedno. Když hledám něco na syna (např. včera vložku do autosedačky, hledala jsem co nejlevnější určité značky a ještě aby to bylo možné osobně vyzvednout. On se jen smál, že by se na to mohl…že by si to nechal doručit domů i za cenu stovky navíc a klidně by zaplatil daleko víc, jen aby to měl druhý den doma. Ale jsem ráda, že mi nekontroluje kolik za co utratím, to by mě kleplo.
CokeLady píše:Kallkapa píše:Ohledně tý buchty… já fakt nevím, jak péct, aby to 2 lidi zpucovali za 2 dny
Jejda tak tohle bych nepřežila. Chlap šetřivý není, asi je šetření někdy fajn ale co je moc to je moc. U vás mi to přijde teda fakt extrém (né jen z téhle diskuze - viz jíme jednu buchtu týden, každý den dva kousky a podobné)..Já říkám narovinu, že bych se z toho zbláznila. Nesnáším když mě někdo omezuje (když není třeba). Potraviny v akci jako šunka za 10 a jogurt za 7 bych nekoupila, protože to nemá podle mě mnohdy se šunkou a jogurtem už nic společného. Navíc nerada nakupuji potraviny v akcích, jelikož mi to zavání končícím datem spotřeby. Potřebuji mít (pro svůj dobrý pocit) věci čerstvé, „staré“ mi prostě nevoní. Není to o tom vyhazovat majlant za potraviny, ani ty drahé nejsou nic moc kvalita, ty levné jsou podle mě úplný odpad. Pokud by to chtěl jíst můj chlap tak prosím ale nesnesla bych aby takhle nakupoval pro rodinu. Pro mě je důležitější kvalita než cena, už tak je dost všeho prošlého, zkaženého atd ještě kupovat to nejméně kvalitní za každou cenu.. nevim no, pro mě by to fakt nebylo, na jednu stranu jako i obdiv, že něco takového snášíša docela jsem se divila, že by někdo nedal do pusy 5 dní starou bábovku. Já jsem ve čtvrtek pekla bábovku a ještě tam asi třetina je, tak si myslím, že se tak do toho čtvrtka dojí a nic jí není, to jí mám vyhodit?
![]()
Tak u nás se pekáč buchty sní do 3 dnů
, takže musím péct 2× týdně (protože my prožereme majlant
)
Kallkapa píše:
Proč se chytli všichni zrovna těch jogurtů ?A to já zrovna jogurty kupuji minimálně, neb já sama je nejím
. Chtěla jsem příspěvkem říct, že kupovat všechno nejlevnější za každou cenu bych nesnesla. Diskuzi jsem teda nepročítala ale z úvodního příspěvku a pár dalších jsem měla dojem, že právě o tom, zakladatelka mluví
.
Protože to jsou věci, které většina mamin zná a o kvalitních jogurtech tu už bylo diskusí ![]()
CokeLady píše:Kallkapa píše:Ohledně tý buchty… já fakt nevím, jak péct, aby to 2 lidi zpucovali za 2 dny
Jejda tak tohle bych nepřežila. Chlap šetřivý není, asi je šetření někdy fajn ale co je moc to je moc. U vás mi to přijde teda fakt extrém (né jen z téhle diskuze - viz jíme jednu buchtu týden, každý den dva kousky a podobné)..Já říkám narovinu, že bych se z toho zbláznila. Nesnáším když mě někdo omezuje (když není třeba). Potraviny v akci jako šunka za 10 a jogurt za 7 bych nekoupila, protože to nemá podle mě mnohdy se šunkou a jogurtem už nic společného. Navíc nerada nakupuji potraviny v akcích, jelikož mi to zavání končícím datem spotřeby. Potřebuji mít (pro svůj dobrý pocit) věci čerstvé, „staré“ mi prostě nevoní. Není to o tom vyhazovat majlant za potraviny, ani ty drahé nejsou nic moc kvalita, ty levné jsou podle mě úplný odpad. Pokud by to chtěl jíst můj chlap tak prosím ale nesnesla bych aby takhle nakupoval pro rodinu. Pro mě je důležitější kvalita než cena, už tak je dost všeho prošlého, zkaženého atd ještě kupovat to nejméně kvalitní za každou cenu.. nevim no, pro mě by to fakt nebylo, na jednu stranu jako i obdiv, že něco takového snášíša docela jsem se divila, že by někdo nedal do pusy 5 dní starou bábovku. Já jsem ve čtvrtek pekla bábovku a ještě tam asi třetina je, tak si myslím, že se tak do toho čtvrtka dojí a nic jí není, to jí mám vyhodit?
![]()
Můj chlap sní třeba půl bábovky na snídani. Tvůj si psala, že si jeden kousek ukrojí na snídani ke kafi a jeden kousek si vezme odpoledne k čaji. Teď chápu, že to dělá asi v rámci „šetřivých záchvatů“ -(
to v uvozovkách je fakt patvar, nic lepšího mě nenapadlo), nebo opravdu stačí chlapovi jeden kousek buchty na snídani? Z toho se nají? Buchta (ani bábovka) by nám týden prostě nevydržela, a kdyby jo, tak ano, vyhodím ji.. ![]()
CokeLady píše:Kallkapa píše:Nene, bere si 4 menší kousky… určitě zas nešetří tak, že by měl hlad. Je to asi tím, že nejíme kvanta věcí… jako sníst plech buchty ve dvou za 2 dny, tak neprojdu dveřma. Já bych to nevyhodila, je mi líto jídla, který někdo nemá a já ho mám z rozežranosti vyhazovat.CokeLady píše:Můj chlap sní třeba půl bábovky na snídani. Tvůj si psala, že si jeden kousek ukrojí na snídani ke kafi a jeden kousek si vezme odpoledne k čaji. Teď chápu, že to dělá asi v rámci „šetřivých záchvatů“ -(Kallkapa píše:Ohledně tý buchty… já fakt nevím, jak péct, aby to 2 lidi zpucovali za 2 dny
![]()
to v uvozovkách je fakt patvar, nic lepšího mě nenapadlo), nebo opravdu stačí chlapovi jeden kousek buchty na snídani? Z toho se nají? Buchta (ani bábovka) by nám týden prostě nevydržela, a kdyby jo, tak ano, vyhodím ji..
Já mám plechy různých velikostí a když peču pro dva nečepu na stejný plech jako když má přijít návštěva. Právě, co bych s tím pak dělala že
. To si radši upeču co dva dny čerstvé v menším množství.
Ale ty čtyři menší kousky bábovky na snídani pro chlapa mi přijdou též málo, to sním na snídani já (když snídám obvykle nestíhám
) PS: do dveří se vlezu 174/56
Tak zrovna bábovku jsem pekla v pátek tvarohovou, v sobotu jsme půlku ve dvou lidech posnídali, druhou půlku snědli odpo s rodičema co přišli na kafe. Tak jsem v sobotu večer upekla makovou, půlku jsme zase posnídali. A ze soboty na neděli u nás nocovala ségra s přítelem a tlamičky mlsný nepapaj mák, tak jsme se ségrou upekly ořechovou. To už jsem si připadala fakt trochu jak blázen. Ale i kdyby nebyly návštěvy, sami ve dvou jí máme na dvě snídaně, taky nerozumím že někomu vydrží pět dní ![]()
CokeLady píše:
Jo holky, chlap přijel z nákupu, nekoupil snad nic, co nebylo v akci a jako „dárek“ mi až do ruky přinesl akční zlevněný jahody, sušenku a kinder vajíčko
Téda, tak jahody bych se dala, to se vytáhl ![]()
Kallkapa píše:CokeLady píše:Můj chlap sní třeba půl bábovky na snídani. Tvůj si psala, že si jeden kousek ukrojí na snídani ke kafi a jeden kousek si vezme odpoledne k čaji. Teď chápu, že to dělá asi v rámci „šetřivých záchvatů“ -(Kallkapa píše:Ohledně tý buchty… já fakt nevím, jak péct, aby to 2 lidi zpucovali za 2 dny
![]()
to v uvozovkách je fakt patvar, nic lepšího mě nenapadlo), nebo opravdu stačí chlapovi jeden kousek buchty na snídani? Z toho se nají? Buchta (ani bábovka) by nám týden prostě nevydržela, a kdyby jo, tak ano, vyhodím ji..
Mýmu by to teda stačilo
Peču buchty z poloviční dávky a ještě často musím mrazit
A není to tím, že by nebyly dobré
Prostě málo jí. Někdy má kuřecí stehno (tu čtvrtku) na dva obědy. Když teda pracuje fyzicky, tak jí o něco víc.
chuanitka píše:Kallkapa píše:Mýmu by to teda stačiloCokeLady píše:Můj chlap sní třeba půl bábovky na snídani. Tvůj si psala, že si jeden kousek ukrojí na snídani ke kafi a jeden kousek si vezme odpoledne k čaji. Teď chápu, že to dělá asi v rámci „šetřivých záchvatů“ -(Kallkapa píše:Ohledně tý buchty… já fakt nevím, jak péct, aby to 2 lidi zpucovali za 2 dny
![]()
Peču buchty z poloviční dávky a ještě často musím mrazit
A není to tím, že by nebyly dobré
Prostě málo jí. Někdy má kuřecí stehno (tu čtvrtku) na dva obědy. Když teda pracuje fyzicky, tak jí o něco víc.
jj možná je to tím, že hodně sportuje
ne, určitě by „sežral“ by stejné množství i kdyby se válel doma
(a nepřibere ani deko
)
U nás šetřím já. Máme tu víc krámů v okolí, tak si prohlídnu letáky a pro pečivo jedu tam, kde mají to, co zrovna potřebuju.
Po manželovi když chci něco v akci, tak mu to musím přesně popsat, nejlépe dát leták s sebou, jinak přinese něco naprosto jihého a naprosto nepoužitelného, on tohle vůbec neřeší.
Ušetřit se tím dá, ale člověk nesmí podlehnout slovu AKCE, protože onehdá nekoupil Colu, protože je o 2Kč dražší než jiná, ale teď v akci koupí věci, které nepotřeboval
Ale podléhá se tomu snadno ![]()
Jestli ti to vadí, tak vem nákupy zas do svých rukou a už ho k tomu raději nepouštěj, protože konce to mívá špatné. Máme v příbuzenstvu rodinu, která vánoční dárky nakupuje až po vánocích ve slevách a to už je značně úchylné. Ovšem taky to začínalo nákupy ve slevách, ale čím je člověk starší, tak se toto u něj násobí ![]()
U nás má bábovka po 5 dnech zelený kožíšek, takže já bych to už taky nejedla ![]()
Tak jsem se v první polovině diskuze tak bavila
, Coke, já vím, leze to někdy asi dost na nervy, ale zároveň je to strašně roztomilý. A v tomhle ročním období jsou i akční jahody drahý… ![]()
crazzi píše:
Tak zrovna bábovku jsem pekla v pátek tvarohovou, v sobotu jsme půlku ve dvou lidech posnídali, druhou půlku snědli odpo s rodičema co přišli na kafe. Tak jsem v sobotu večer upekla makovou, půlku jsme zase posnídali. A ze soboty na neděli u nás nocovala ségra s přítelem a tlamičky mlsný nepapaj mák, tak jsme se ségrou upekly ořechovou. To už jsem si připadala fakt trochu jak blázen. Ale i kdyby nebyly návštěvy, sami ve dvou jí máme na dvě snídaně, taky nerozumím že někomu vydrží pět dní
Nám ani na ty dvě snídaně
též ve dvou
malý akorát trochu rozdrobí
![]()
Kinder vajíčko je krásná pozornost, to miluji
![]()
Jak si o tom tak přemýšlím, tak jsem si vzpomněla, je to pár let - jsem taky dostala dárek - papírovou tašku, kde byla láhev archivního vína, šampaňské (drahé), velikánská bonboniéra, čokoláda, tělové mléko garnier…tak jsem šílela, co tehdy přítel, nyní manžel blbne, až jsem se nakonec dozvěděla, že šel kolem kontejnerů na tříděný odpad, uviděl tašku, tak ji prostě sbalil…
Od té doby, cokoli přinese, ptávám se - kdes to našel?… ![]()
kat124 píše:
Jak si o tom tak přemýšlím, tak jsem si vzpomněla, je to pár let - jsem taky dostala dárek - papírovou tašku, kde byla láhev archivního vína, šampaňské (drahé), velikánská bonboniéra, čokoláda, tělové mléko garnier…tak jsem šílela, co tehdy přítel, nyní manžel blbne, až jsem se nakonec dozvěděla, že šel kolem kontejnerů na tříděný odpad, uviděl tašku, tak ji prostě sbalil…
Od té doby, cokoli přinese, ptávám se - kdes to našel?…