Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak nákupy podle letáku dělám taky ![]()
Jinak manžel je taky spořivka, když něco chci, tak musim vyložit tisíc důvodů proč to potřebujeme. Než jsme koupili novou lednici (ta původní byla stará asi dvacet let a nefungoval mrazák
), tak jsem do něj hučela asi půl roku ![]()
Ale já si až tak nestěžuju, aspon si to vždycky pořádně promyslim.
Chlapa spořivého mám, ale né až tak.Ten cenu ani neřeší, ale rád si ukládá stranou pro nás, kdyby náhodou.
Tak já mám doma úplný opak a občas zas si připadám jak jak šetílek, když řeším, že něco nekoupím , protože to stojí moc peněz a počkám si na akci a manža to narve do vozíku a ideálně ještě 2ks do zásoby ![]()
Už mě tím tak naočkoval, že u potravin cenu víceméně nesleduju ale spíš kvalitu a to co nám chutná.
Ahoj. Tak můj přítel taky sleduje akce v obchodech, a snaží se nakupovat podle nich, to jo, ale že by byl až tak šetřivý to určitě ne. Jsou věci, na kterých šetřit nechce, jako jsou právě narozeniny, Vánoce, výročí a tak.
A bavili jste se spolu o tom, jaký názor máš na to ty ?
Já teda nakouknu do letáku, ale pouze u obchodu pod barákem nebo kam normálně jezdíme. Jinak ne. Chlap cenu neřeší vůbec, bere to, co normálně kupujem.
Holky, upřímně, ono se vyplatí jezdit od obchodu k obchodu a skupovat akční věci? ![]()
Ježiš!!! Ale na druhou stranu když tě nenutí chodit po obchodu stím vypsaným lístečkem kde jsou akce tak to máš fajn
Horší kdyby ti nadiktoval kde a kdy co máš kupovat
Normálně bych mu to přes ten tel odkývala hodila do mražáku a on by měl úžasnej pocit jak je genialní a užitečnej a ty super šetřivá ženuška ![]()
Mne to prijde uplne normalni. Taky nakupujeme to co je prave v akci. ![]()
A do restauraci taky uz nechodime, vzhledem k tomu, ze tady v Anglii bychom za jidlo v restauraci dali jednodenni plat, tak nam to prijde jako vyhazovani penez. ![]()
Nejak moc nechapu, co ti teda vadi, protoze pises, ze ti nic nevycita, ze te jen obcas otravi, jak neco dela. Kazdy jsme nejaky a spis bych byla na tvem miste rada, ze mam nekoho, kdo nevyhazuje penize. Zvlast kdyz pises, ze jinak si zijete dobre. ![]()
Příspěvek upraven 06.03.12 v 17:05
Ywett píše:
Já teda nakouknu do letáku, ale pouze u obchodu pod barákem nebo kam normálně jezdíme. Jinak ne. Chlap cenu neřeší vůbec, bere to, co normálně kupujem.
Holky, upřímně, ono se vyplatí jezdit od obchodu k obchodu a skupovat akční věci?
Já si myslím, že se neoplatí jet do jednoho obchodu pro jogurty, do druhého pro mléko, protože je levnější ![]()
Já koukám v akci jen na plenky a potom na kafe (protože stojí 170,– a v akci je za 78,– ) takže to raději vychytám akci, protože ten rozdíl mi přijde velký.Jinka korunové položky vůbec neřeším.Dnes měli v Albertu na něco slevu 1,5% ![]()
CokeLady píše:marguaret píše:
Ježiš!!! Ale na druhou stranu když tě nenutí chodit po obchodu stím vypsaným lístečkem kde jsou akce tak to máš fajnHorší kdyby ti nadiktoval kde a kdy co máš kupovat
Normálně bych mu to přes ten tel odkývala hodila do mražáku a on by měl úžasnej pocit jak je genialní a užitečnej a ty super šetřivá ženuška
No nakupovat s ním se mi moc nechce, už po 5 minutách se ptá, zda jdeme k pokladně a já si ráda vše pomalu projdu, taky nekupuju zbytečnosti nebo drahý věci, taky už jsem řádně nakažená a co je akční, je lepší
Nedávno mi přinesl na koláč tvaroh ve vaničce, ačkoliv jsme potřebovala tuhej v kostce. Prostě ho nekoupí, protože v kostce stojí 20 Kč a ve vaničce 12 Kč. A zas takovej rozdíl v tom není a už notabene, když potřebuju 2!
Jej tak to je sila..
TO bych se snad musela i smat kdyby mi to udelal..
![]()
CokeLady, tak to bych tvýho chlapa nepřežila
Jako samozřejmě, proč vyhazovat peníze z okna, ale přinést mi chlap měkkej tvaroh, jen proto, že je levnější, když zrovna potřebuju tvrdej, pěkně bych s ním vyběhla ![]()
A nechá si vysvětlit, že dražší věc, co zrovna chceš, je kvalitnější? Nebo je to jak do dubu? Jako něco bych asi dokázala přejít, ale aby mi koupil chůvičky za 300,– (kamarádka je během dvou dnů hodila do popelnice) místo za 1200,–, to bych prskala.
tak šetřílka nemám, manžel nenakupuje potraviny, to obstarávám já, on to jen financuje
nicméně když jsem nemocná pošlu ho se seznamem, aby na nic nezapomněl, ale místo aby třeba nepřines vše, co dělal bejvalej, tak přitáhne mraky dalších věcí ![]()
mít doma šetřílka jak píšeš by mě zabilo na mou povahu.
Nákupy podle letáků dělám taky. Ono, kde jinde ušetřit, než na akcích v jídle atd. Já taky nakupuju hodně ve slevách, oblečení, boty, jídlo, pleny, ale hodně utratíme.Na jídle proděti ešetřim, koupim i bio a taky mi manžel volá že mají to a to v akci a colu za 32mi ne vždy koupí. Ale já jsem naopak ráda, ževím, že s ním násexekuce nikdy nečeká.. No, někdo u náýs šetřit musí, že ![]()
CokeLady píše:marguaret píše:
Ježiš!!! Ale na druhou stranu když tě nenutí chodit po obchodu stím vypsaným lístečkem kde jsou akce tak to máš fajnHorší kdyby ti nadiktoval kde a kdy co máš kupovat
Normálně bych mu to přes ten tel odkývala hodila do mražáku a on by měl úžasnej pocit jak je genialní a užitečnej a ty super šetřivá ženuška
No nakupovat s ním se mi moc nechce, už po 5 minutách se ptá, zda jdeme k pokladně a já si ráda vše pomalu projdu, taky nekupuju zbytečnosti nebo drahý věci, taky už jsem řádně nakažená a co je akční, je lepší
Nedávno mi přinesl na koláč tvaroh ve vaničce, ačkoliv jsme potřebovala tuhej v kostce. Prostě ho nekoupí, protože v kostce stojí 20 Kč a ve vaničce 12 Kč. A zas takovej rozdíl v tom není a už notabene, když potřebuju 2!
Tak to já musím chlapovi napsat, jestli chci ve vaničce nebo v alobalu.A potom si myslím, že popadne první, který vidí a nekouká ani na cenu ani nic jinýho.Ještě musím napsat, že polotučný ![]()
A jak napíšu seznam, donese dalších 20 věcí na víc, na mlsání, ovoce Julince, něco mě.Takže ho vyšlu pro mouku a on přijde se dvěma taškama.Ale mě to přijde děsně milý, že na nás myslí, tak mě to neštve.
CokeLady píše:blaufik píše:No já na ty narozky nic nechtěla, jsem doma s těhu na neschopence, nikam nechci jet, nepotřebuju nic koupit, radši to vrazim do věcí pro mládě. Ale ten telefonát z toho obchodu mě zamrzel… Řekla jsem mu to a jemu to bylo líto. Prostě magor
Ahoj. Tak můj přítel taky sleduje akce v obchodech, a snaží se nakupovat podle nich, to jo, ale že by byl až tak šetřivý to určitě ne. Jsou věci, na kterých šetřit nechce, jako jsou právě narozeniny, Vánoce, výročí a tak.A bavili jste se spolu o tom, jaký názor máš na to ty ?
Tak to se ti nedivím
mě by to taky mrzelo. Ono lidi jsou různí, a člověk jim do hlavy nevidí. Každopádně mě teda překvapuje že je až takový „honič akcí“. U důchodců se moc nedivím, ale u mladého člověka mi to příjde zvláštní
Nečetla jsem celou diskuzi, ale tak mě napadlo - neprovolá náhodou víc, než na tom nakoupeném ušetří?
![]()