Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
jsme u všeobecný pojišťovny.Dali jsme tu šetrnější, ale ne hexa.Takže na lžičku musíme, injekcí bude taky stejně jak u normálního očkování, ale bude šetrnější.Akorát pani doktorka nám řekla že jedna vakcína stojí 700, a my za ní dali 970 kč.Ale nevadí, hlavně když to aspoň trochu bude účinný
Ahoj,
hexavakcínu nedoporučujem. Obsahuje síce neživú obrnu a neživý dávivý kašel, čo je plus, ale šesť chorob naraz proste za šetrnosť nepovažujem. Skor za nešetrnosť. Na argument, že je to menej vpichov musím len napísať, že vpich ešte nikomu neublížil, je to akurát bolestivé, nebezpečné je to, čo sa do tela vpraví. A napichať šesť chorob naraz proste nie je k telu a k imunitnému systému ani trochu priateľské.
uška - rada - ak nechcete obrnu na lyžičku (ja ju svojmu mladšiemu dávať nebudem, je to humus
- predstav si, že obsahuje 20 - 50krát toľko živých vírusov, než je nutné, pretože sa počíta s vypľutím, blinkaním, hnačkou…) nechajte si u Dr. napísať recept na neživú obrnu Imovax Polio, jedna injekcia stojí asi 100Kč, možno menej. Vakcína je veľmi dobre znesiteľná, doporučuje sa aj ľuďom s oslabenou imunitou.
Gabika
uško, ono záleží, kde ji kupuješ - nám tedy sestřička u obvodní doktorky hned řekla, kde ji mají nejlevněji - bylo to v nemocnicni lekarne (stojí 1500,–), v lekarne tady za rohem stojí 1670,–. Ono přece jenom při zaplacení tří dávek se to vyplatí se pozeptat- za to, co jsme ušetřili, můžu koupit něco pěknýho malýmu…
Tak se zkus příště přeptat.
Ahoj,
já jsem rozhodně pro šetrné očkování, ale to rozhodně neznamená pro Hexa vakcínu, ta dezinformovanost mě až děsí.
Souhlasím s Gabikou. Nahradit živé vakcíny neživými. Všechna očkování provádět jen když je dítě úplně v pořádku a to nejlépe i 14 dní zpětně a co nejvíce očkování rozložit. To je dle mého šetrné očkování. O počet návštěv a vpichů jde jedině pojišťovně, že na vás ušetří!!!
Pokud má někdo zájem, jistě najde spoustu zajímavých informací na www.vakciny.net
Suri
Tak já jsem původně byla rozhodnuta pro klasické očkování. Malá se narodila v listopadu, takže šetrná vakcína pro nás ještě není zadarmo a zaplatit necelých 5 000,– jen za očkování se mi zdálo fakt hodně. Osud tomu chtěl jinak. Malá už prakticky od narození „bojuje“ s kašlem a chřipkou, takže jsme klasické očkování několikrát odkládali. Teď navíc plánujeme v květnu dovolenou, takže me dr. přemluvila k šetrné vakcíně. Jednak se může očkovat, i když je mimi „trošinku“ nemocné a pak se tím zkrátí celkový proces očkování. V pátek dostalo moje zlatíčko první injekci … a musím „zaklepat“, proběhlo to super. Žádná teplota, žádné podráždění, žádná oteklá nožička ani citlivost v místě vpichu - prostě nic. Dokonce v ten den začala z ničeho nic pást koníčky! Takže šetrnou vakcínu můžu vřele doporučit. Je smutné, že ji stát odmítl poskytnout všem dětem, ale pokud to jen trochu jde, vyplatí se ji si „připlatit“. Investovat do zdraví miminka, je podle mě, ta nejlepší investice.
´holky, jak se jmenuje ta šetrná vakcína? a to si ji musím koupit sama v lékarně nebo jak?
![]()
@siamka7
Infanrix hexa ![]()
V te dobe se prechazelo na hexu, ockovaci kalendar byl tehdy jiny. Kdo se narodil k urcitemu datu, mel ji uz automaticky, predtim se mohla koupit jako alternativa k zavedenemu ockovani.
Takze tuhle vakcinu ma ditko dnes automaticky.
@siamka7 : ještě je pediacel nebo infanrix Hib ( nebo tak nějak )