Sety do postýlek

1519
26.7.17 21:57

Sety do postýlek

Ahoj holky. Chtěla bych se zeptat. Je tu nějaká z vás, co si nechala šít set do postýlky? Myslím povlečení, kapsář, mantinel, hnízdečko, zavinovačku, nebesa, atd. :)

Nebo jste objednávaly z netu přímo? Doporučily byste mi někoho nebo nějaký obchod? Moc děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15946
26.7.17 22:02

Dany Svadlenka na FB ;) můžu doporučit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
26.7.17 22:21

@Šmoulice Děkuji moc. Napíši. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
26.7.17 22:37

@Destiny4974 Upřímně, já bych s tím byla asi opatrná. Např. nebesa - nejen moje zkušenost, ale s kým jsem mluvila, tak říkal, že to je jen lapač prachu: na fotkách to vypadá fajn, ale jinak je to pro zlost. I se zavinovačkou: některé děti nesnáší být zavinuté, takže bys ji taky mohla jen tak jako zahodit v dál. Pokud jde o mantinel, dobře si promysli, co od něj čekáš: já například pochopila, že aby byl pro nás co k čemu, musí mít na šířku 40 cm, být pořádně vyfutrovanej a kolem celé postýlky, jinak je jen na parádu - dítě po posteli cestovalo a mlátilo se a dvacet čísel na ochranu vůbec nestačilo. Pokud jde o hnízdečko, některé děti ho milují, jiné v něm vůbec nespí - takže riziko investice k ničemu je taky nemalé.

Jako pokud neřešíš peníze, tak směle do toho, ale pokud nechceš utrácet za blbosti, já bych na Tvém místě počkala, jaké dítě bude, abys objednala opravdu užitečné věci.

PS: Jinak já nakoupila - když bylo dceři pár měsíců - pár věcí od Feretti a byla jsem maximálně spokojená. Ale tím, že už jsem dceru znala, tak jsem např. věděla, že zavinka je pro mě blbost atd.

Příspěvek upraven 26.07.17 v 23:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
26.7.17 22:53

@Slečna Ferka Ahojky. Takto jsem nepřemýšlela. Moje první mimčo. Takže vymýšlím kraviny.

Moc děkuji za tento názor a otevření očí. Asi to udělám, jak říkáš. Počkám si, jaký prcek bude. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
27.7.17 09:25

@Destiny4974 Já jsem kupovala tady https://www.buttonstyle-eshop.cz/…ky/strana-1/ , je to česká výroba, paní majitelka byla naše sousedka (to jsem zjistila až potom :-D). Měli jsme mantinel, kapsář, zavinovačku a povlečení na malou peřinu. Všechno jsme využili, kapsář byl praktický na uložení drobností a dozdobil postýlku, bez mantinelu bychom nedali ani ránu, děti byly věčně nacpaní na šprušlích, ale stačil nám ten jeden na polovinu postýlky. Určitě bych ale vybírala vyšší a pořádně polstrovaný (což ten náš je), měli jsme na chatě po švagrové mantinel z IKEA a byl úplně na nic. Zavinovačku jsme taky využili, naše děti sice nechtěly spát pevně zavinuté, takže jsem jim zavinovačku dávala jen tak na volno, ale byly přikryté a dobře se v ní polohovaly na bok. Děti v ní spaly i v naší velké posteli, ale asi jen do 3 měsíců, pak z ní začaly vylézat. Nebesa jsem neměla, nelíbí se mi to, hnízdečko taky ne, měli jsme velký péřový polštář, na který jsem děti dávala, takže už mi hnízdečko přišlo zbytečné. Ale bez toho polštáře bychom ho asi využili, dětem se na polštáři líbilo. Dala jsem si je vždycky vedle sebe třeba na gauč a nemusela se bát, že se mi překulí a spadnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
27.7.17 09:52

@Slečna Ferka Na jednu stranu je tohle rozumný přístup, člověk nikdy neví předem, co využije a co ne. U některých věcí je víc zřejmé, že to jsou blbosti, u některých méně, něco je pro někoho nepostradatelné a pro jiného nevyužité. Na druhou stranu, když si chce člověk nechat ušít na zakázku věci typu zavinovačka a hnízdečko, nemá moc cenu začít to zařizovat až po porodu. Ono to nějakou dobu trvá, než se domluvíš se zhotovitelem, často to bývá maminka s dětmi, pokud je třeba víc vytížená, tak vyhotovení takové větší zakázky celého setu může trvat třeba i měsíc, neušije to do druhého dne. A pak můžeš zjistit, že třeba zavinovačku potřebuješ hned, takže se budeš muset spokojit s výběrem tam, kde mají věci skladem.
Já jsem třeba u druhého syna byla strašně ráda, že jsme už doma zavinovačku měli. Potřeboval těsné zavinutí už v porodnici a z toho, co tam měli, jsem to nebyla schopná vytvořit (pleny moc malé, jejich zavinovačka nedržela, on zuřivě máchal rukama a ze všeho se vymotal). Takže jsem cinkla partnerovi, ten vzal zavinku ze šuplíku a za hodinu byl klid a miminko spalo jak dudek. Trvalo to ale jen asi první tři týdny a pak už malý vyžadoval spánek jen lehce zavinutý, s volnýma ručičkama. Takže v mém případě by nějaké šití na zakázku až po porodu ztrácelo smysl. Takže bych buď koupila to, co je v obchodě ze sériové výroby, nebo bych si nechala ušít na zakázku s předstihem a pokud bych nevyužila, mohla bych zase prodat dál. Nové a originální věci se dají prodat i s minimální ztrátou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15946
27.7.17 10:11

Já jsem chtěla celý komplet. Už jen proto, že to vypadá hezky. Nakonec jsme využili vše.
Nebesa vůbec nejsou lapač prachu, jen člověk nesmí být líné čuně a občas to stáhnout a vyprat :-) Sobě taky povlečení z postele pere, že…
Zavinovačky jsem měla dvě. Na zavinování byla využita pouze jedna a to cca 14 dní, dítě v ní být nechtělo, ale 8 měsíců jsem ji využívala pro malou jako podložku, přikrývku… Na zem, do kočáru… Takže se to určitě hodilo.
Mantinel do postýlky mám na všechny 4 stěny. Povlečení v té samé látce :-)
Takže já bych neváhala.
I kdyby jsi vše nevyužila, tak to za dobrou cenu prodáš. Vyber si originální a hezké látky. Jak jsem ti psala, tak Dany Švadlenka je skvělá a vyjde maximálně vstříc…

https://www.facebook.com/dany.svadlenka?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
27.7.17 10:20

http://tanatex.cz/…pro-miminko/ je to český výrobce a můžu vřele doporučit!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
27.7.17 12:38

Moc vám všem děkuji! Já právě jsem viděla u kamarádek krásný soupravy a využily vše. :) Ale měly to z internetového obchodu. Říkala jsem si, že když si to člověk nechá ušít, že má víc možností na výběr. :)

U toho hnízdečka si třeba nejsem jistá, ale tak kdyžtak ho schovám. Ale kojící polštář a tak, to bych ráda. :)

Mantinely a vše se dá prát, takže v tom problém nevidím. :) A zase mi to přijde jako dlouhodobější investice.

Já jsem si říkala, zda to nějak u prvního mimča nepřeháním, ale když to člověk ještě všude vidí a je to fakt krásný. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
27.7.17 13:29

@Destiny4974 No právě jak jsem posílala tu stránku na ten tanatex tak ty právě šijí i na přání (zakázku) a jsou fakt oblíbenou firmou dělala jsem tam a plno maminek bylo nadšených a spokojených :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
27.7.17 14:20

@Petruna21 Super. Napíši tam. Děkuji moc. :) Já myslela, že to budu kupovat zvlášť, ale tyhle sety mi přijdou lepší. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lily71
30.10.20 16:27

Já mám soupravu do postýlky odtud https://www.gobaby.cz/ a jsem moc spokojená. Je kvalitní, šitá přímo v ČR a vypadá krásně.

• Citovat
  • Upravit
128
30.10.20 17:00

To vypadá moc hezky a mají to za dobré ceny. Díky za tip :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lily71
23.11.20 23:04

Není za co, hlavně abys byla spokojená, já s tou sadou počítám i pro druhé mimčo, ty látky jsou opravdu dobré.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510