SIDS a společné spaní

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
946
19.7.17 17:10

SIDS a společné spaní

Asi jako každá matka, která se bojí, že ji potká tento nechvalně známý syndrom, jsem četla různé diskuze zabývající se společným spaním v posteli vs postýlka s monitorem dechu.

Diskuze o výhodnosti společného spaní a nevýhodnosti postýlek jsou všude mraky. Mě by však zajímaly vaše příběhy. Hlavně ohledně toho spaní v jedné posteli. Opravdu jste se dokázaly probudit a zjistily jste, že dítě nedýchá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
19.7.17 17:14

Prosím anonym
s malinkým dítětem bych v posteli nikdy nespala, znám paní co si dítě zalehla

• Citovat
  • Upravit
15995
19.7.17 17:21

@Izumi Miyako : ja s malym spala a dychat nastesti neprestal, ono se to totiz nestava az tak casto…jsem zvedava, jestli se nekdo s takovou zkusenosti najde. Vybavuji si jeden pribeh z emimina, kdy se to stalo, ale dite bylo myslim v postylce.
Osobne docela pochybuji, ze bych se vzbudila, kdyby k tomu doslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
19.7.17 17:22
@Anonymní píše:
Prosím anonym
s malinkým dítětem bych v posteli nikdy nespala, znám paní co si dítě zalehla

Velice vyjimecne se to stane, ale v naproste vetsine pripadu jde o matku opilou, obezni, pod vlivem prasku, extremne vycerpanou, spici velice tvrde, na velice mekke matraci…je treba znat rizikove faktory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4394
19.7.17 17:25

Ja spim s malou v posteli od narozeni a tak jak usnu, se vzbudim, proste ten matersky instinkt zatim funguje. Ja znam pripad sids, mimco Prestalo dychat uz v porodnici ve sve postylce bez monitoru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
19.7.17 17:26

Taky jsme měli malého v posteli. V postýlce vůbec nechtěl spát. Měla jsem taky samozřejmě strach, tak jsem koupila takový monitor dechu který se připne na plenku. Ale moc se to používat nedalo, často to pískalo, jak se malý víc vrtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6657
19.7.17 17:27

Nedávno jsem sem dávala odkaz na přednášku k tématu, je to zde v mém příspěvku:
https://www.emimino.cz/…rankovani/7/
Mimo jiné je tam řečeno, že statistiky naopak hovoří proti spaní společně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.17 17:30

Ve svém okolí mám maminku co jí první dítě na SIDS umřelo. Na druhé pořídila monitor a dobrý. A teď třetí opět SIDS a nedařilo se jim včas ho oživit ( leží v komatu). Někdy holt ani ten monitor nepomůže. :(
Prosím anonym

• Citovat
  • Upravit
746
19.7.17 17:31

Já bych do toho asi nešla, vím o sobě, že nejsem moc instinktivní člověk. A záleží na více věcech. V posteli budeš jenom ty s mimčem nebo i partner? Nemůže ti nikam zapadnout? Jak to vyřešíš s polštářem a peřinou a tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
19.7.17 17:32
@Anonymní píše:
Ve svém okolí mám maminku co jí první dítě na SIDS umřelo. Na druhé pořídila monitor a dobrý. A teď třetí opět SIDS a nedařilo se jim včas ho oživit ( leží v komatu). Někdy holt ani ten monitor nepomůže. :(
Prosím anonym

To je hrozný :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
19.7.17 17:35

@Izumi Miyako Spala jsem v posteli se všemi svými dětmi, všechny přežily. Ze svého okolí znám případ SIDS, dítě spalo v postýlce.

Osobně jsem za společné spaní, a hlavně počas nemoci dítěte mi bylo příjemnější, když jsem měla přehled o tom, jak dýchá, kašle, jestli má teplotu…
Ale nikomu nic nenutím, ať se každý zařídí jak je mu příjemné a jak se cítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4431
19.7.17 17:38

@Izumi Miyako Ze začátku jsem se bála a malá spala v postýlce s monitorem. Pak jsem měla problémy se zády, že jsem se 3 dny nemohla hnout. Manžel mě otáčel na strany na kojení. No šílený. Od té doby spí malá se mnou v posteli. Někde jsem četla, že miminka, která spí s maminkou, podvědomě vnímají dýchání maminky a nezapomenou dýchat. Jinak vždy se vzbudím tak, jak jsem usnula a spaní mám lehké už od prvního syna. Ten spal skoro pořád v postýlce, protože byl nedonošený. Kdyby i dcera byla nedonošená, spala by jen v postýlce. U syna jsem vděčná za monitor. Jednou spustil a naštěstí stačilo na synka jen fouknout. Okamžitě se nadechl.
SIDS je hrozný svinstvo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
19.7.17 17:39
@klamonožka píše:
Nedávno jsem sem dávala odkaz na přednášku k tématu, je to zde v mém příspěvku:
https://www.emimino.cz/…rankovani/7/
Mimo jiné je tam řečeno, že statistiky naopak hovoří proti spaní společně.

Riziko SIDS je vetsi pouze v pripade, ze rodice kouri. Riziko uduseni je vetsi nez v postylce, je proto potreba minimalizovat rizikove faktory. Kdo umi angli ky, muze si procist:
https://rednose.com.au/…-with-a-baby
Je to australska stranka a oni jsou bezpecnym spankem docela posedli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.7.17 17:42

S námi malá spávala do nějakého 3.měsíce. Byla v zavinovačce a polohovaná na bok pomocí dlouhého polštáře, protože hodně blinkala. Tak nějak jsem ji potřebovala mít u sebe, i když jsem původně plánovala, že bude v postýlce. Ale vnitřně jsem cítila, že má být u mě, takže jsem to tak udělala. :think: Po tom třetím měsíci už mi přišlo, že to není potřeba a spí v postýlce vedle mé postele. Když nemůže v noci usnout, beru si ji k sobě. :hug: Neumím si představit, že by spala sama v jiné místnosti, neusnula bych. 8o Ale zase třeba kamarádka to tak dělala od narození miminka :think: Jinak se mi naštěstí nikdy nestalo, že by malá nedýchala, to je moje noční můra 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
19.7.17 17:46

Já zas někde četla, že pokud spí matka s dítětem tak se dech dítěte sladí s dechem matky a SIDS tak nehrozí :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí