SIDS a společné spaní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15995
19.7.17 20:56

@Izumi Miyako : monitor probudil rodice a dite rozdychali, nebo stihli zavolat zachranku? Nebo monitor jakoby probudil dite? Nechci to zpochybnovat, jen me zajimaji detaily…pac temer od kazde maminky, co ma monitor, jsem slysela, ze meli minimalne jeden poplach…ale vetsinou s komentarem, ze ten hluk dite asi probral a pak uz dychalo normalne…a casto prohlasuji, ze tim padem je zachranil pred SIDS..coz je dle meho vrcholne laickeho nazoru trochu blbost.
Nicmene tim nechci nijak brojit proti monitorum ani lobovat za spolecne spani, to je dle meho opravdu na volbe kazde matky, jak se citi nejbezpecneji…jen mi prijde, ze hodne lidi ma mylne informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
19.7.17 21:29

Vsechny deti v postylce s monitorem, ale těsně vedle své postele. Nejsem ten správný typ na spaní s dítětem v posteli, nevyspim se, protoze spím melce a slysim kazde nadechnutí a pohyb.

Vsechny pripady SIDS, které znám, z reálu i internetu, byly, ze dítě spalo nekde dlouho samo. V jednom případě maminka odjela vecer plavat, tatinek zapomněl zapnout monitor, zjistili to, az kdyz sli vecer rodice spát. Pripad znamych z 80.let,nechali diter spát na návštěvě v oddělené mistnosti, zapomneli na nej, to byl denní spanek, dále chlapecek v kojeneckem ustavu. Nikdy neslo o uplne miminko, ale o deti skoro půlroční :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
19.7.17 21:37
@beruska9 píše:
@Izumi Miyako : monitor probudil rodice a dite rozdychali, nebo stihli zavolat zachranku? Nebo monitor jakoby probudil dite? Nechci to zpochybnovat, jen me zajimaji detaily…pac temer od kazde maminky, co ma monitor, jsem slysela, ze meli minimalne jeden poplach…ale vetsinou s komentarem, ze ten hluk dite asi probral a pak uz dychalo normalne…a casto prohlasuji, ze tim padem je zachranil pred SIDS..coz je dle meho vrcholne laickeho nazoru trochu blbost.
Nicmene tim nechci nijak brojit proti monitorum ani lobovat za spolecne spani, to je dle meho opravdu na volbe kazde matky, jak se citi nejbezpecneji…jen mi prijde, ze hodne lidi ma mylne informace.

Případů, kdy dítě skutecne zachranil monitor, je minimum. Jde o to, ze jako problem je nekdy vyhodnocena i fyziologicka apnoticka pauza, casto rodice prijedou s ditetem do nemocnice, ze bylo blede a houkal monitor. Zdravotnikum nezbyde nic jiného, nez dítě hospitalizovat a vyšetřit. Nebyli u toho, musí verit tvrzení matky. Dále dnes nijak statisticky vyznamne SIDs nepokleslo oproti době, kdy nemelo každé dite monitor a rodic u ruky mobil. Segra zdravotnik mi říkala, ze prave SIDS je extrémně vzácné, ale ani pres okamzitou resuscitaci uz mozek nedá příkaz k dýchání. Ty ostatni pripady by dítě zvladlo i bez monitoru. Proste hlubsi spanek, delsi pauza, kterou rodic spatne vyhodnotí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.17 21:43

Je to hrozně smutné, ale případ co znám, tak dítě spalo odpoledne v postýlce, monitor výjmečně zaplý nebyl… SIDS, děťátko umřelo, maminka (kuřačka) si to hrozně vyčítala. Otázka je, jestli by mu bylo pomoci…

• Citovat
  • Upravit
246
19.7.17 21:49

Tak ja znám zase osobne jeden případ, kdy rodiče prisli k houkajicimu monitoru a dítě opravdu nedychalo. Matka dítěte -doktorka, okamzite zahajila umele dychani a dite po nejake době rozdychala. Bylo to ve dne, zdravý chlapeček cca 8 dni starý…Takže monitor dechu ji zachránil dite. Takže tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
19.7.17 22:04
@anikahen píše:
Tak ja znám zase osobne jeden případ, kdy rodiče prisli k houkajicimu monitoru a dítě opravdu nedychalo. Matka dítěte -doktorka, okamzite zahajila umele dychani a dite po nejake době rozdychala. Bylo to ve dne, zdravý chlapeček cca 8 dni starý…Takže monitor dechu ji zachránil dite. Takže tak..
  • v tom případě zachránila dítě matka, ne monitor
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
19.7.17 22:04
@anikahen píše:
Tak ja znám zase osobne jeden případ, kdy rodiče prisli k houkajicimu monitoru a dítě opravdu nedychalo. Matka dítěte -doktorka, okamzite zahajila umele dychani a dite po nejake době rozdychala. Bylo to ve dne, zdravý chlapeček cca 8 dni starý…Takže monitor dechu ji zachránil dite. Takže tak..

A jak starý je chlapeček teď? A je v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
20.7.17 08:42

@dendule4 Ale uvědom si, ze kdyby ten monitor nezačal rvát, tak ta matka by nevěděla, že dite přestalo dychat.Nebo když dite spi, tak sedis nepřetržite u jeho postýlky a kontrolujes, zda dýchá??To pochybuji…a staci, když je mozek par minut bez kyslíku a je průser jako hrom. V tomhle pripade monitor zachránil život…Diky Bohu za tyto přístroje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1682
13.11.19 15:57

Obnovuji staré téma

Ahoj, zajímá mě, jestli se za tu dobu od diskuze posunuly poznatky někam dále. Já po dvou měsících nočního vstávání a nekonečného znovuuspávání dítěte (které se ani často nepovedlo) to vzdala a spí se mnou v posteli. Miminku je 3,5 měsíce a jinak si nemůžu společné spaní vynachválit, konečně spíme oba i déle, stejně dlouho a není problém časté noční kojení. Mám velikou postel a koupila jsem tvrdou matraci, takže se zalehnutí nebojím, ale SIDS ano, monitor dechu mám jen podložkový Babysense do postýlky. Máte někdo zkušenosti s tím monitorem na plínku, funguje dobře při společném spaní, nepřekáží a netlačí? A na overálky asi nejde připevnit, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí