Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Posttraumaticka reakce může přijít v okamžiku, kdy to můžeš nejméně čekat.
Tahle traumata jsou vážná a zjeví se nečekaně, proto oběť adekvátní péči prostě potřebuje. Že přišla reakce (byť zvracena) po letech je normální, byť si myslíš, že mozek tu skutecnost vytěsnil a ty jsi s tím smířená.
Proto by každé takovéto hovado mělo jít na tvrdo sedět a obeti by neměly tahle hovada krýt. Obyčejne se jim trauma vrátí.
S otcem máš teď normální vztahy? Nebo něco řešíte? Opravdovy partnerský vztah máš? Je bez problému?
@Russet ano máme vztah normální, byt jsme se spolu po rozvodu rodičů nebavili par let. Vztah mam, dlouhodobý a fungující.
@Xeronias byla jsem malá, okolo 5 let a když jsem se bála, chodila jsem k nim
@Anonymní píše:
@Russet ano máme vztah normální, byt jsme se spolu po rozvodu rodičů nebavili par let. Vztah mam, dlouhodobý a fungující.
Myslím, že on měl ráno, pokud si to pamatoval, uvést věci do pořádku. Jimaknsi myslím, že je hnusné čuně, co se ožere a nepozná tělo své ženy od dcery ![]()
Nepozná tělo ženy a pětiletého dítěte? To je divný hele Fakt…
Prosím nereste jestli to co udělal je spatne nebo ne. Je to pro mne citlivé a stále je to můj otec, děkuji. Podstatné je, ze má otázka byla jiná.
@Anonymní píše:
Ahoj,Chtela bych se zeptat na hodně kontroverzní téma (i když se jedna jen o sen).
Když jsem byla menší, byla jsem zneužita (pouze jednou a cizím člověkem), nikdy jsem to nikomu neřekla, až na svého partnera a s věci jsem se postupem času vypořádala sama.
Zhruba o 3 roky dřív se mi stala událost s mým tátou, který si me v podnapilem stavu spetl s mámou a osahával me (ležela jsem v posteli mezi nimi), zpětné si vybavují, ze hned jak si uvědomil, ze nejsem máma, ale ja, prestal. Nikdy jsme se k tomu už nevraceli a máme jsem to taky neřekla. Vím, ze nema žádné sklony k pedofilii ani ničemu takového, znám ho velmi dobre a vždy měl partnerky úplně jiného typu.
Poslední dobou se mi ale začaly zdát sny, kdy mam sex se svým otcem a užívám si to. Vůbec nevim, co se mi to v hlavě děje, ale když se vzbudim, vůbec nechápu, co se to dělo
.
Myslíte ze mají tyto věci souvislost?
Prosím o zachování anonymu, snad chápeteŘekla bych, ze z toho nemám žádné trauma a se vším jsem se vyporadala, jen by me zajímalo, jestli jsou ty sny podle vás náhoda nebo se mi podvědomí něco snaží “sdělit”.
A jaká tedy byla ta otázka?
@Anonymní píše:
Prosím nereste jestli to co udělal je spatne nebo ne. Je to pro mne citlivé a stále je to můj otec, děkuji. Podstatné je, ze má otázka byla jiná.
Podstatné je, ze jsi nevyrůstala v prostředí vhodném pro dítě. Pokud otec ví, že jsi se tam mohla objevit, tak by se nezachoval, jak píšeš.
Takže jsi se s tím nevyrovnala. Téma je stále citlivé. Takže si řekni o odbornou pomoc.
Tady tě každý rozebere neodborně a domyslí ledacos. Takhle hazardovat s vlastní psychikou je chyba.
@Plmo píše:
No, jestli to, že ve snu sexuje s vlastním otcem je náhoda nebo to má souvislost se zneužitím v dětství.
@Plmo píše:
No a zvrácené na tom je to, že si to užívá.
@Anonymní píše:
Je to humus, ti řeknu. On byl tak nadraný, že nepozná pětileté dítě? To musel šátrat pět minut ve tmě, než mu to došlo? Sny obvykle neznamenají to, co se v nich děje. Ale mozek prostě nějak zpracovává to, co prožil v minulosti. Mně by pomohlo mu o tom říct. Myslíš, že si to ještě pamatuje?
@Russet podle me ne, měl problém s alkoholem a léčil se. Bylo to v té době zle. teď už nepije, i pro nej to bylo těžké období, nechci mu to připomínat ![]()
Ahoj,
Chtela bych se zeptat na hodně kontroverzní téma (i když se jedna jen o sen).
Když jsem byla menší, byla jsem zneužita (pouze jednou a cizím člověkem), nikdy jsem to nikomu neřekla, až na svého partnera a s věci jsem se postupem času vypořádala sama.
Zhruba o 3 roky dřív se mi stala událost s mým tátou, který si me v podnapilem stavu spetl s mámou a osahával me (ležela jsem v posteli mezi nimi), zpětné si vybavují, ze hned jak si uvědomil, ze nejsem máma, ale ja, prestal. Nikdy jsme se k tomu už nevraceli a máme jsem to taky neřekla. Vím, ze nema žádné sklony k pedofilii ani ničemu takového, znám ho velmi dobre a vždy měl partnerky úplně jiného typu.
Poslední dobou se mi ale začaly zdát sny, kdy mam sex se svým otcem a užívám si to. Vůbec nevim, co se mi to v hlavě děje, ale když se vzbudim, vůbec nechápu, co se to dělo
.
Myslíte ze mají tyto věci souvislost?
Řekla bych, ze z toho nemám žádné trauma a se vším jsem se vyporadala, jen by me zajímalo, jestli jsou ty sny podle vás náhoda nebo se mi podvědomí něco snaží “sdělit”.
Prosím o zachování anonymu, snad chápete