Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ONI TO zjistit nemusí, když řekne že je panna, budou ji vyšetřovat přes zadek..po 18tinách už to dr říct může a to už bude lékařské tajemství, už bude plnoletá takže za ni už v podstatě zákonně nebude mít kdo vystupovat.
Za mě na HA nebyl potřeba souhlas rodičů, šla jsem také tajně a sama..a vše mi bylo předepsáno..ted nevím, zákony se furt mění ![]()
@Anonymní píše:
Ahojte mám problém. Sestře je 14 (za chvili 15) a má 17letého přítele. Občas když rodiče nejsou rodiče doma, tak ona přespí u něj a nebo on u nás. Ze sestrou se můžu bavit o všem takže vím, že zatím spolu nespali. Ale i toto se časem stane. Vím, že sestra chce počkat až do 15 ať nejsou problémy. Máti ví, že má kluka aj ví kolik mu je. Jenže je tu problém. Matka tvrdí že sex do svadby nesmí být. A že kdyby sme to zkusili tak nás vyhodí z baráku (starší segře to udělala). No ale spátky k tomu. Chci rači vzít sestru před tím na gynekologii. A nechat jí předepsat antikoncepci. Jenže máti ju tam určitě taky (po doporučení od doktorky) vezme. Když zjistí že už z někým spala jsou povinni to říct rodičům? nebo se to dá nějak utajit? a na antikoncepci nepotřebuje podpis rodičů že? Mám to sestře rači vymluvit, když je jí teprv tolik?
Jdi si raději opakovat pravopis a starost o dospívající dceru nech rodičům. Jako matka bych vědět chtěla, jestli dcera bere HA a asi by mi vadilo, kdyby mi to nebyla ochotná sdělit. I to, že pohlavně žije. Nadšená bych nebyla, rozhodně bych jí přítelíčka nenakvartýrovala do dětského pokoje. Bazírovala bych na dobrém prospěchu ve škole. Rozhodně bych nebyla tolerantní matka a trošku bych s ní válčila. Ale jak tady mnohé píšou, radši to mladým dovolit, aby pak na truc netěhotněli a utíkali z domova.
Poradila bych, aby raději na první prohlídku na gynekologii byla ještě panna. S nimi tam snad musí chodit poprvé zákonný zástupce , potom už ne a tak to může tajit. Nic jí neuteče počkat ještě pár týdnů, měsíců ![]()
Vaše máti má zvláštní názory.
Jinak myslím, že pokud už nebude pod zákonem až nebude panna, tak to doktorka rodičům hlásit nebude. Za mě jsem se objednala v 15ti sama, nikdo se mou nešel a podpis na HA jsem od nikoho taky nepotřebovala. A jestli je 15 na sex brzo musí vědět tvoje sestra sama, na mě to tehdy bylo brzo, první sex jsem měla až chvíli před 18. narozeninama a i to na mě bylo brzo, ten kluk byl idiot a nestálo to za nic. Můj chlap měl první sex ve čtrnácti a prý to pro něj bylo akorát
tohle si musí rozhodnout dle vlastního uvážení, každý to má jinak ![]()
@smurfka píše:
ONI TO zjistit nemusí, když řekne že je panna, budou ji vyšetřovat přes zadek..po 18tinách už to dr říct může a to už bude lékařské tajemství, už bude plnoletá takže za ni už v podstatě zákonně nebude mít kdo vystupovat.
Za mě na HA nebyl potřeba souhlas rodičů, šla jsem také tajně a sama..a vše mi bylo předepsáno..ted nevím, zákony se furt mění
nebude, tak je nestraš ![]()
Neboj se. V patnácti máš naprosté právo být na vyšetření u gynekologa sama a to, že bys neměla panenskou blánu, automaticky neznamená, že jsi už měla sex. To ví každý gynekolog. Taky se neboj, že by tě vaši vyhodili z domu, v patnácti ze zákona nesmí.
Souhlasím s názorem výše, že bych chtěla vědět, že dcera bere HA. Ovšem když rodiče nevytvoří podmínky k tomu, aby se o tom dcera vůbec mohla rozhodnout sama, myslím, že není nemorální je prostě obejít.
Za mě po 15ti dr nikomu hlásit nebude jestli je nebo není panna - lékařské tajemství. A HA bych do tak mladý holky necpala, jsou jiný metody antikoncepce - kondom, spermicidní přípravky… ![]()
@kve-tinka píše:
nebude, tak je nestraš
Panna se jakživa věků vyšetřuje přes zadek.. ![]()
@smurfka píše:
Panna se jakživa věků vyšetřuje přes zadek..
Já jsem byla na první prohlídce panna a nikdo mě přes zadek nevyšetřoval
![]()
@smurfka Mě přes zadek nevyšetřovali. Vyšetřovali mě klasicky a krvácela jsem až při sexu. ![]()
@smurfka taky jsem byla panna a nikdo mě nevysetroval přes zadek, ale normálně vaginálně… v te blane je malá dírka a gyndar to ví a když jsem o panenství přišla, tak to vím určitě, ze to bylo sexem, protože to bolelo jako kráva a krvacela jsem neuveritelne ![]()
@smurfka vysetrovani pres zadek? Co to je za kravinu, i male deti maji treba nejaky problem a musi ve 3 letech na gyndu, a matky jim musi zavadet cipky a taky je doktori kontroluji vaginalne. Tohle je fakt slint.
Tak on přespává u něj, on u ní a matka tvrdí, že sex až po svatbě…ještě tu chybí ta o Karlulce. V rodinách, kde je sex dovolený až po svatbě rozhodně nikdo u nikoho neprespava ![]()
Ahojte mám problém. Sestře je 14 (za chvili 15) a má 17letého přítele. Občas když rodiče nejsou rodiče doma, tak ona přespí u něj a nebo on u nás. Ze sestrou se můžu bavit o všem takže vím, že zatím spolu nespali. Ale i toto se časem stane. Vím, že sestra chce počkat až do 15 ať nejsou problémy. Máti ví, že má kluka aj ví kolik mu je. Jenže je tu problém. Matka tvrdí že sex do svadby nesmí být. A že kdyby sme to zkusili tak nás vyhodí z baráku (starší segře to udělala). No ale spátky k tomu. Chci rači vzít sestru před tím na gynekologii. A nechat jí předepsat antikoncepci. Jenže máti ju tam určitě taky (po doporučení od doktorky) vezme. Když zjistí že už z někým spala jsou povinni to říct rodičům? nebo se to dá nějak utajit? a na antikoncepci nepotřebuje podpis rodičů že? Mám to sestře rači vymluvit, když je jí teprv tolik?