Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nerezignuj..
existují i šťastné konce, dost jsme tu s holkama 40+ psaly na vláknu o seznamkách..
souhlasím v tom, že už se hledá poměrně přesný proti-kus v konkrétní situaci, s konkrétními představami (vzdělání, věk, bydliště, zajištění, zaměstnání, koníčky a volný čas), dost lidí prostě nezapadne, protože má třeba neslučitelné koníčky
(např. já mám kolo za trest a prochajdy jedu jen relaxační, tak vášnivý cyklista a vysokohorský turista musel z kola ven, ačkoliv byl jinak moc fajn - stejně jako borec, který se bál vody a neuměl plavat - jenže já miluju moře/termály/lázně - kde jsem ráda víckrát ročně - takže to bylo taky neslučitelný…) apod.
holt se musí najít ti správní lidi k sobě, no..
ber to prostě jen jako zábavu a hledej dál.. v reálu se najde ještě hůř než na té seznamce, protože ve 40+ je většina lidí, co stojí za to, ve vztahu…
Neboj, chlap, pokud je alespon castecne normalni, se drive ci pozdeji uda.
U zen je to horsi, je totiz nejak mene chlapu, kteri se chteji vazat a zen pak prebyva
@Lucy75 píše: Více
Popsalas to lépe než já. Takže jsem se nemýlil
Ono s tím vzdáváním, žena to asi musí víc prosít, ale nám chodí zoufale málo nabídek. Přiznám se, že mi je natolik nepříjemné někde na netu viset, nemám ani soc. sítě, takže bez fotky je blbý. Na druhou stranu, když si pak měním na rande seznamovací zkušenosti, ženy se dost diví, jak málo mám příležitostí. Z toho pramení ta zoufalost a jistá poníženost - aspoň mně to tak přijde. Reálně jsem to vzdal, to už je v tomto věku bez toho, aniž by byla vhodná příležitost, téměř nereálné a těch příležitostí je málo. Každopádně děkuju za názor!
@Anonymní píše: Více
Nevzdává to! Jak psala Lucy ber to jako zábavu, příležitost si rozšířit obzory. Nemusí z každé schůzky být hned vztah. I přátelství je fajn.
Máš nějaké koníčky? Co třeba najít nějaký klub, kde by se ty koníčky daly provozovat ve větší skupině lidí. Tam by ses pak mohl seznámit nebo najít alespoň podobně smýšlející lidi.
Vidím to na svém bratru, bohužel musím potvrdit, že šance na seznámení pro chlapa nejsou velké, těch chlapů je prostě nějak víc a zároveň znám některé, kteří by opravdu udělali lépe, kdyby tu svojí ženskou, která je naprosto k ničemu, vykopli a sehnali si jinou. Takže nezoufej mohl by jsi na tom být i mnohem hůře než jsi nyní. Ono je lepší být sám, než s nějakou neschopnou nebo vych. canou. Vyloženě špatné chlapy asi neznám, takže asi je to tak, že pro chlapa je ta šance opravdu menší a hodně zaleží na štěstí.
@Danuš123 píše: Více
Kouzlo emimina. Ob pár příspěvků po sobě napíše jedna, že žen přebývá, a druhá, že chlapů je tak nějak víc
![]()
@padesátník píše: Více
to je ten soucasny polarizovany svet ![]()
Já myslím, že možná i trochu narážíš na problém, co vlastně hledáš a co se nabízí na seznamkách. Pokud chceš ženu na vážný vztah a jednou založení rodiny, budeš muset hledat v mladších vodách, kolem 30-35. A žen bez závazků ve věku kolem 30 na seznamce opravdu moc není a ty, co tam jsou, mají desítky nabídek denně.. Doporučila bych ti spíš jít na to přes nějaký koníček, který jde dělat kolektivně. Turistika, cyklistika, lezení apod. Líbí se mi různé koncepty na FB, které sdružují singl lidi a pořádají pro ně aktivní víkendy. Samozřejmě pokud je tvým koníčkem četba ruské klasické literatury, tak je blbost přemáhat se výstupem na Lomnický Štít, ale jinak to může fungovat suprově. Kamarád takhle nalezl ženu krátce před 40 ![]()
To bych urcite nedelal to zabalit, na lasku, vztah je nadeje vzdycky.
ahoj, simtě, 40+ je pro single chlapa úplnej ráj
Pokud jsi teda produktivní věk neprošustroval nebo nespadl do nějakých závislostí (tehdy to totiž začíná být dost vidět).
Jediné, co bych teda doporučila:
hodně štěstí!
tak neber to jako útok na svůj majestát, kdo nic nedělá, sice nic nezkazí, ale ani nezíská
Já se taky seznamovala, dokonce 2× a byla jsem reálná, z masa a kostí. Když mi někdo napsal smysluplně, tak jsem odpověděla skoro vždycky.
A normální ženská pozná a nechce nějakýho seznamkovýho profíka a vobšousta, většina (co znám od sebe i z mraku místních diskuzí a jiných fór) hledá fajn sympatického týpka, se kterým bude normálně chodit ![]()
Je fakt, že ženy po 40 si opravdu důkladně vybírají, koho si pustí k tělu, musí to fungovat po všech stránkách, nerady dělají kompromisy, protože toho chlapa zase tak moc nepotřebují, dnes už jsou na vše služby a na sex jsou super pomůcky
…já kdybych se rozvedla, už bych asi chlapa domů nechtěla, protože už bych se o něj nechtěla starat a chtěla bych si dělat všechno po svém, nechtěla bych se už s nikým dohadovat o kravinách…to by muselo být opravdu naprosté souznění duší a takový jev se vidí málokdy…(a to mi ještě 40 není), ale i přesto se, myslím, najdou ženy, které jsou párové typy a jsou v páru šťastné, tak neházej flintu do žita, jen možná tak netlač na pilu a zkus být šťastný nejdřív sám se sebou…časem se nějaká objeví ![]()
@Meduza543 píše: Více
To je legrační, když vdaná paní, která se zjevně už dlouho neseznamovala, začne radit pánovi, který je unavený ze seznamek:-)
Hele, co znamená zkusit být šťastný sám se sebou? ![]()
@FlorenceF Jenkins píše: Více
Treba, ze se umis postarat sam o sebe a mit z toho dobrej pocit. Az pak se muzes snazit postarat i o novou zenu.
Ahoj, cca rok přemýšlím o složitosti vztahů a posledních pár měsíců jsem zakomponoval i přemýšlení o nesnázích seznamování ve věku 40+. Docela by mě zajímal pohled ostatních.

Dospěl jsem k tomu, že se hra trochu změnila a po čtyřicítce je seznamování dost jiné. Většina hledá relativně přesný protikus a mnoho z nás je nějakým způsobem více či méně vnitřně poškozena z bývalých vztahů. Jsem na tom stejně.
Rovněž jsem si uvědomil, že kompromisy jsou důležité, ale nic není dobré zcela přehlížet. Co nevadilo na začátku, tak často později vadí hodně.
Také mi celý proces seznamování přijde v tomto věku mnohem formálnější, nespontánní, občas mi přišlo, že ta žena hledá důvody proč se neseznámit než naopak. Něco jako soutěž v hledání red flagů
U mě to je zpravidla tak, že buď se mi líbí a zcela se míjíme intelektuálně a nebo naopak. Paradoxně se mi docela daří filtrovat případy, kde je to fakt zcela mimo. Jinak ženy chodí na rande docela v pohodě, vše probíhá vždy slušně a jen to prostě nezapadne, každý jsme jiný. Frekvence ovšem nic moc
Uf, pomalu přestávám věřit, že je reálné někoho v tomto věku potkat a přemýšlím, že to úplně zabalím.