Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Predpokladam, ze to nejsou jedini dva chlapi na svete. Najdi si jinyho, s kterym to bude ono.
Pak ještě nejsi na konci toho procesu, v němž jsi. Chce to čas, projdi těmi emocemi naplno… co jiného… všechno si pak sedne v tvé hlavě i srdci na ta místa, na která má a uděláš… třeba to, co teď rozhodně udělat nechceš.
Ale bez uzrálého procesu to nejde, vím to sama.
Nechceš být sama, tak u sebe držíš chudáka ke kterému nic necítíš? Sobecké, nemyslíš? ![]()
Ano, za mě bys měla být chvíli sama a utřídit si v hlavě co vlastně chceš…
Děláš jeden životní přešlap za druhým a návrat k tomu, ke komu nic moc necítíš, je z nich skoro nejhorší
Nauč se být sama, spokojená sama se sebou, pak můžeš najít vhodného muže pro život. Teď to jen plácáš, protože nemáš žádnou sebeúctu a nedokážeš sama se sebou vydržet. A na milence zapomeň, nerozvedl se hned, neudělá to nikdy.
@Simod píše: Více
Ale já to udělala, byla jsem dlouho sama. Zjistila jsem, že chci toho prvního, ale už jsem byla v takovém kolotoči, že jsem se s ním dokázala jen hádat. Můj přítel mi dává lásku a já si ho za to vážím, je to takový vztah z rozumu, kde ale nic důležitého špatně úplně není, ale ani to není úplně super (pocit porozumění, sex, finance, pohled na svět..) jen to takový bod jistoty, ale nevidím v tom vztahu ten smysl.. budu ráda za všechny pohledy na to, co říkám, jestli chci nemožné, nebo to moc řeším..
@unuděná píše: Více
On už to chtěl udělat, ale já najednou couvla, protože sem v tu chvíli cítila jen negativní věci
@Anonymní píše: Více
Kdyby se chtěl rozvést, udělá to i bez ohledu na tebe. Přestaň sama sobě věšet bulíky na nos a hlavně se férově rozejdi s tím chudákem, co jsi s ním jen proto, abys nebyla sama ![]()
Přestaň na chvíli myslet sama na sebe a přítele nech jít. Nenapadlo tě, že i on si zaslouží někoho, kdo mu bude dávat lásku a ne sobeckou ufňukanou ženskou, která je s ním z nějakého pofiderného rozumu a nemá páru co vlastně chce?
![]()
Ja mu ale taky dávám lásku, jen to necítím jako s tím druhým, s tím druhým je to takové automatické. Ale zase se to rychle přehoupává i do nenávisti. K příteli nikdy nenávist necítím, občas začnu k němu cítit lítost z toho jak se k němu chovám, ale čím víc se mi to stává, tím víc k němu cítím i lásku. Třeba se z toho vybuduje taky velká láska?
Nevybuduje. Až příště půjde kolem někdo, z koho se ti zapálí lýtka, bez zaváhání a špetky lítosti spálíš mosty. Sňatky z rozumu mohou fungovat, ale to bys ho musela umět používat. A to se trochu obávám, že ty fakt neumíš.
Kdybych věděla, že je kvůli tomu chudák, nechala bych ho. Jenže on je se mnou spokojený a vlastně když vidím jak chce on, tak mi to někdy i stačí. Pro mě je nejdůležitější, aby mi muž dával lásku a byl mi věrný a to on vše má. On chce zase jistotu a sex a to mu za to taky ráda dam. Jen mi tam chybí ta hloubka, ale to třeba přijde časem….
Píšeš, že nemáte shodné názory na život, že nemáte pocit vzájemného porozumění, že sex taky není ono, ani finance, tak co tu najednou meleš o tom, jak je to fajn? ![]()
Rozešla jsem se s milencem. Poslední dobou už jsme se jen hádali
Příspěvek upraven 19.12.24 v 16:26