Šikana

92
8.12.16 18:47

šikana

Dobry den maminky, potrebovala bych poradit…dcera navstevovala vicelete gymnazium-momentalne jako 9.trida na zš…vznikl u nich ve tride spor kdy dcera mela jiny nazor nez vetsina tridy…od te doby si z ni spoluzaci utahuji, jak na fb ji nadavaji ve skolni skupine, zesmesnuji ji, urazeji a podobne…kazdy pokus dcery reagovat je jako priliti oleje do ohne…taky ve skole o prestavkach spoluzaci se po dceri vozi, nesmyslnymi narazkami, urazkami, opet i zesmesnovani…kolikrat to dceru az vyzene ze tridy na chotbu protoze to nezvlada poslouchat…s tridni ucitelkou se neda situace resit, ta tvrdi ze to neni pravda a ze moje dcera lze, odmita ji pomoct i kdyz dcera za ni prisla s tim ze ji neni dobre-bylo ji nevolno uz z psychickeho tlaku spoluzaku a ucitelka dceri rekla ze ji je spatne z toho ze lze a at se vrati do tridy…v ten den jsem dceru odvezla k doktorce kde jsme tohle povykladali a dceru jsem prelozila na jinou skolu.ted trvam na doreseni na skole kde dcera byla zda se jedna o sikanu nebo ne…ja jsem presvedcena ze ano, pani doktorka zatim vaha…ucitelka, vse popira a zpracovala tak i vychovneho poradce…reditel mi zatim sdelil jen ze se to bude projednavat…bude si me pozyvat k projednani…a ja bych chtela vedet jak to resit pokud mi reknou ze to jako sikanu nevidi?…mam pocit ze se to skola bude snazit zbagatelizovat a zamest pod koberec…mam vytistene urazky spoluzaku jak urazeni moji dceru, mam vytistene zpravy dvou spoluzacek ktere dceri pisou ze to klidne dosvedci ze to ostatni uz prehaneji a ze to delaji denne…dcera je taky ochotna to znovu vsem povykladat…vsechny tyhle materialy ma i skola k dispozici ode me…ale porad tvrdi ze to neni sikana…prosim o radu jak dal…dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6024
8.12.16 18:52

Tohle je jasny priklad kolektivni sikany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
8.12.16 19:03

Tak minimálně na kyberšikanu máš důkazy a to je dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
8.12.16 19:04

Měli jsme podobný připad v práci- pokud ji šikanují na sociální síti, tak je to dost závažný trestný čin kyberšikany. U nás jsme za to vylučovali ze školy. Chce to ale mít screenshoty těch stránek s datem a škola má povinnost řešit to s policií na žádost rodiče. V poslední době se to dost řeší a i když to může vypadat jako klukovina a ty děcka si neuvědomují závažnost toho činu, bez postihu se nepoučí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
8.12.16 19:17

@monrom souhlasím,taktéž bych přizvala policii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
8.12.16 19:20

Jednoznačně policie nebo se vubec nic nebude dit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6018
8.12.16 19:22

Hele jako kdyby toho nechali, bylo to jednou - kvůli jedné diskuzi a rozdílnému názoru, tak ti řeknu, ať to necháš být. Děcka jsou ještě takové telátka, možná jim to ani nedochází…

Ale - tohle už je prostě moc. Vyštvat někoho ze školy, to je příšernost. Takže držím palce a ať se domůžeš aspoň nějakého zadostiučinění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.16 19:38

A o jaký názor dcery se jednalo? Mohlo by to hrát roli. Šikana je šílená vec a dcera ma skvělé to, ze aspon ve vasi rodine muze citit stabilitu a zázemí. Mne samotnou sikanovali na zakladni skole a bylo to peklo. Jeden kluk me dokonce zmlatil. Deti dokazi byt krute a ja si myslim, ze pokud se to nebude resit a nebude se o tom mluvit a učitelé se budou chovat zpusobem „zamést to pod koberec“ tak to bude čím dál horší a neni to správné.

• Citovat
  • Upravit
5724
8.12.16 19:56

Minimálně bych ty vytištěné materiály (kopii) poslala rodičům těch dětí, aby věděli, jaké zmetky mají doma. Někdo nad tím mávne rukou, ale někdo třeba zakročí.

Ale pokud to budete řešit s policií, budou nejspíš taky třeba předvoláni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4960
8.12.16 19:58

Můžete se obrátit na pedagogicko-psych. poradnu, pořadí vám, jak postupovat. Ředitele upozornit písemně, pak to musí řešit. Držím palce, učitelka je pěkná kráva. Já teď těším případ maturanti, kterou zanedbaná šikana dovedla až na psychiatrii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.12.16 20:04

Co jim udělala tak strašného?
Jsem denně mezi pubosama, stačí poslouchat, jak se mezi sebou baví, tak mě to ani nepřekvapuje :cert:.
Souhlasím s @WaIl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
8.12.16 20:11
@Anonymní píše:
A o jaký názor dcery se jednalo? Mohlo by to hrát roli. Šikana je šílená vec a dcera ma skvělé to, ze aspon ve vasi rodine muze citit stabilitu a zázemí. Mne samotnou sikanovali na zakladni skole a bylo to peklo. Jeden kluk me dokonce zmlatil. Deti dokazi byt krute a ja si myslim, ze pokud se to nebude resit a nebude se o tom mluvit a učitelé se budou chovat zpusobem „zamést to pod koberec“ tak to bude čím dál horší a neni to správné.
Šlo o to ze si děcka objednali jako třída třídní mikiny, dcera dostala mikinu s kazem a chtěla at ji slečna která nákup organizovala reklamovala a tím to začlo, zacli ji nadávat ze lze, ze si vymyslí a mikinu ma beztak vporadku, ze je trapná když chce reklamovat, pak ti svedli uz i na urážky typu jak vypadá ona, jak je-silná postava…pak i jaké si mS raději koupit oblečení…tohle vše mám tištěné, když to probíhalo z nich na fb…tohle vše dělali i ve škole. přitom dcera měla pravdu, nakonec jsem mikinu reklamovala ja a bylo uznane ze se stala tisková chyba a když to dcera zase spolužákům řekla v domnění aby ukázala ze nelze tak se ji vysmáli a pokracovali ve vysmivani…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
8.12.16 20:37

@Deynerys to co popisuješ je hrozné. Řešila bych to s policií. Máš důkazy a ve škole je to evidentně nezajímá. Držím palce, ať je dcera v pohodě a klidu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.17 23:13

Ahoj hele co když dcera bude mít jinej názor než ostatní i na jiné škole, budeš jí dávat zase na jinou školu. A co když se ti za chvíli oběsí na stromě. Jako to udělala jedna z dcer jedné paní. Take byla něčím odlišná, řekli o ní, že byla přecitlivělá…oční zabili ji spolužáci, kteří ji takhle denně psychicky ničili, protože s nima někdo neudělal rázný konec.Da se říct neudělal s nima denně to co oni dělali denně ji. A který z rodičů co pracuje může denně chodit do školy a šikanovat ty štace, pozor denně, tak přijde o práci a sesype se celá rodina, protože nebudou prachy.Ano je to šikana a nedávej ji na jinou školu. Jdi na Českou školní inspekci, jdi na policii, jdi do televize. Vsichni jsme posrany to řešit ve velkým a ničit děti si necháme a životy taky od sracu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová