Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobry den maminky, potrebovala bych poradit…dcera navstevovala vicelete gymnazium-momentalne jako 9.trida na zš…vznikl u nich ve tride spor kdy dcera mela jiny nazor nez vetsina tridy…od te doby si z ni spoluzaci utahuji, jak na fb ji nadavaji ve skolni skupine, zesmesnuji ji, urazeji a podobne…kazdy pokus dcery reagovat je jako priliti oleje do ohne…taky ve skole o prestavkach spoluzaci se po dceri vozi, nesmyslnymi narazkami, urazkami, opet i zesmesnovani…kolikrat to dceru az vyzene ze tridy na chotbu protoze to nezvlada poslouchat…s tridni ucitelkou se neda situace resit, ta tvrdi ze to neni pravda a ze moje dcera lze, odmita ji pomoct i kdyz dcera za ni prisla s tim ze ji neni dobre-bylo ji nevolno uz z psychickeho tlaku spoluzaku a ucitelka dceri rekla ze ji je spatne z toho ze lze a at se vrati do tridy…v ten den jsem dceru odvezla k doktorce kde jsme tohle povykladali a dceru jsem prelozila na jinou skolu.ted trvam na doreseni na skole kde dcera byla zda se jedna o sikanu nebo ne…ja jsem presvedcena ze ano, pani doktorka zatim vaha…ucitelka, vse popira a zpracovala tak i vychovneho poradce…reditel mi zatim sdelil jen ze se to bude projednavat…bude si me pozyvat k projednani…a ja bych chtela vedet jak to resit pokud mi reknou ze to jako sikanu nevidi?…mam pocit ze se to skola bude snazit zbagatelizovat a zamest pod koberec…mam vytistene urazky spoluzaku jak urazeni moji dceru, mam vytistene zpravy dvou spoluzacek ktere dceri pisou ze to klidne dosvedci ze to ostatni uz prehaneji a ze to delaji denne…dcera je taky ochotna to znovu vsem povykladat…vsechny tyhle materialy ma i skola k dispozici ode me…ale porad tvrdi ze to neni sikana…prosim o radu jak dal…dekuji
Měli jsme podobný připad v práci- pokud ji šikanují na sociální síti, tak je to dost závažný trestný čin kyberšikany. U nás jsme za to vylučovali ze školy. Chce to ale mít screenshoty těch stránek s datem a škola má povinnost řešit to s policií na žádost rodiče. V poslední době se to dost řeší a i když to může vypadat jako klukovina a ty děcka si neuvědomují závažnost toho činu, bez postihu se nepoučí ![]()
Hele jako kdyby toho nechali, bylo to jednou - kvůli jedné diskuzi a rozdílnému názoru, tak ti řeknu, ať to necháš být. Děcka jsou ještě takové telátka, možná jim to ani nedochází…
Ale - tohle už je prostě moc. Vyštvat někoho ze školy, to je příšernost. Takže držím palce a ať se domůžeš aspoň nějakého zadostiučinění.
A o jaký názor dcery se jednalo? Mohlo by to hrát roli. Šikana je šílená vec a dcera ma skvělé to, ze aspon ve vasi rodine muze citit stabilitu a zázemí. Mne samotnou sikanovali na zakladni skole a bylo to peklo. Jeden kluk me dokonce zmlatil. Deti dokazi byt krute a ja si myslim, ze pokud se to nebude resit a nebude se o tom mluvit a učitelé se budou chovat zpusobem „zamést to pod koberec“ tak to bude čím dál horší a neni to správné.
Minimálně bych ty vytištěné materiály (kopii) poslala rodičům těch dětí, aby věděli, jaké zmetky mají doma. Někdo nad tím mávne rukou, ale někdo třeba zakročí.
Ale pokud to budete řešit s policií, budou nejspíš taky třeba předvoláni.
Můžete se obrátit na pedagogicko-psych. poradnu, pořadí vám, jak postupovat. Ředitele upozornit písemně, pak to musí řešit. Držím palce, učitelka je pěkná kráva. Já teď těším případ maturanti, kterou zanedbaná šikana dovedla až na psychiatrii.
Co jim udělala tak strašného?
Jsem denně mezi pubosama, stačí poslouchat, jak se mezi sebou baví, tak mě to ani nepřekvapuje
.
Souhlasím s @WaIl
@Anonymní píše:Šlo o to ze si děcka objednali jako třída třídní mikiny, dcera dostala mikinu s kazem a chtěla at ji slečna která nákup organizovala reklamovala a tím to začlo, zacli ji nadávat ze lze, ze si vymyslí a mikinu ma beztak vporadku, ze je trapná když chce reklamovat, pak ti svedli uz i na urážky typu jak vypadá ona, jak je-silná postava…pak i jaké si mS raději koupit oblečení…tohle vše mám tištěné, když to probíhalo z nich na fb…tohle vše dělali i ve škole. přitom dcera měla pravdu, nakonec jsem mikinu reklamovala ja a bylo uznane ze se stala tisková chyba a když to dcera zase spolužákům řekla v domnění aby ukázala ze nelze tak se ji vysmáli a pokracovali ve vysmivani…
A o jaký názor dcery se jednalo? Mohlo by to hrát roli. Šikana je šílená vec a dcera ma skvělé to, ze aspon ve vasi rodine muze citit stabilitu a zázemí. Mne samotnou sikanovali na zakladni skole a bylo to peklo. Jeden kluk me dokonce zmlatil. Deti dokazi byt krute a ja si myslim, ze pokud se to nebude resit a nebude se o tom mluvit a učitelé se budou chovat zpusobem „zamést to pod koberec“ tak to bude čím dál horší a neni to správné.
@Deynerys to co popisuješ je hrozné. Řešila bych to s policií. Máš důkazy a ve škole je to evidentně nezajímá. Držím palce, ať je dcera v pohodě a klidu ![]()
Ahoj hele co když dcera bude mít jinej názor než ostatní i na jiné škole, budeš jí dávat zase na jinou školu. A co když se ti za chvíli oběsí na stromě. Jako to udělala jedna z dcer jedné paní. Take byla něčím odlišná, řekli o ní, že byla přecitlivělá…oční zabili ji spolužáci, kteří ji takhle denně psychicky ničili, protože s nima někdo neudělal rázný konec.Da se říct neudělal s nima denně to co oni dělali denně ji. A který z rodičů co pracuje může denně chodit do školy a šikanovat ty štace, pozor denně, tak přijde o práci a sesype se celá rodina, protože nebudou prachy.Ano je to šikana a nedávej ji na jinou školu. Jdi na Českou školní inspekci, jdi na policii, jdi do televize. Vsichni jsme posrany to řešit ve velkým a ničit děti si necháme a životy taky od sracu