Šikana na vesnici

21
22.9.24 00:57

Šikana na vesnici od příbuzného

Krásný dobrý večer,
Chtěla bych se zeptat, jak by jste reagovaly v mém situaci. Věc se má takto. 15 let jsem žila v Praze, kde jsem měla skvělou práci, přátele a celkově mi můj život vyhovoval. Poznala jsem svého přítele ( nyní manžela)který má RD na vesnici blízko polských hranic, přestěhovala jsem se za ním a nyní a máme 8 měsíčního syna. Vztah máme krásný, syn je úžasný prcek, ale teď k jádru problému a tím jsou obyvatelé této obce spíš tedy jeden. Jedna se o bratrance mého manžela který bydlí cca 1km od nás. Nikdy jsem s ním nebyla nijak v kontaktu snad jen 3 krát. Tento bratranec( ze závisti) o mé osobě šíří neskutečné lži např. že syn není manžela, novým sousedům kteří se přistěhovali vedle nás navykladal, že jim určitě otravim vodu a zvířata, že jsem neskutečná běhna. Sundal si výfuk z motorky a pravidelně každé ráno a odpoledne motorku túruje pod okny v obýváku ( máme dům u cesty),neustale nam chodí kolem pozemku a zkoumá co děláme. Pokaždé co mě vidí s kočárkem na procházce když jede ve své dodávce zpomalí- jede krokem a začne troubit vedle kočárku. Vyvrcholilo to tím, že tento člověk nakráčel k nám na pozemek ještě se 2 muži ( všichni přes 2m a160 kg) když jsem byla sama se synem doma, sprostě mi vynadal a oznámil mi že si vezme lešení ( které bylo zapůjčeno ale věděla jsem že je tam nějaký spor s manželem) a i přes mé protesty jej odvezl ( volala jsem PČR)Svědkem toho všeho byla sousedka, která díky tomuto incidentu se rozpovídala co všechno o mě vypráví. Díky tomu, že jde svědčit v můj prospěch ale začala zažívat tvrdou šikanu.3 dny po incidentu jsem měla kontrolu ze sociálky na anonymní udání ( neshledali žádný problém)Tento člověk začal dal rozšiřovat, že jsme zloději ( mám několik nahrávek jak toto prohlašuje od sousedů) že jsme mu lešení ukradli ( nesmysl na který mám důkazy). Můj manžel toto nijak neřeší, řekl mi že on ví jací jsme, že nemusíme nikomu dokazovat pravdu že si lidí okolo nemám všímat. Já ale toto nedokážu, necítím se zde vůbec dobře, každý si na mne ukazuje prstem aniž bych cokoliv komukoliv něco udělala a proto jsem věčně zalezla v domě, nikdy jsem toto nezažila takovou bezmoc, nemoci se jakkoliv bránit. Ve městě se každý stará sám o sebe a má své soukromí. Zvažuji, že se se synem odsud odstěhuji, ale nechci mu rozbíjet fungující rodinu a nám jinak fungující manželství.
Jak by jste reagovaly v mé situaci?
Moc děkuji za komentáře a názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
156
22.9.24 01:20

Problém je v tom, že to manžel neřeší. On by měl svého bratrance uzemnit ohledně chování se k Tobě…dost možná už se jedná o přestupek, případně trestný čin. Ví manžel o Tvých úvahách co se týče odstěhování se? Je třeba aby pochopil jak je situace vážná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Helena1886
22.9.24 01:21

Já mám uplne to stejné, akorát se jedna o manželova bratra. Rovněž jsem se naštěvovala na vesnici do Sudet. Nejdřív jsem taky z města, pak jsem dělala po farmách a nakonec sla na farmu, ale to nehraje roli.. Mame taky 2letou. Švagr je rozvedený nymand, kterého můj manzel zaměstnává. On teda děti má, ale je rozvedený a stará se o ne na stridavku s matkou. Nicméně na mě si ta sv…ě pekne zasedl a začal mi dělat pěkný peklo. Taky mě všude pomlouvá, jak jdu proti němu, chudackovi, zmanipulovala jsem manžela, podvadim ho, chlastam a nevím co jeste. Jeden soused na mě čumím jak na vraha q jeden přede mnou dokonce zabouchl dveře. Jsou to proste kolikrát zamindrákovaní typci z vesnice. Bohužel, taky jsem na to nebyla zvykla a nereagovala jsem správně. Poštval proti mne i manželovu matku, nakonec už se ani nestykame. Víceméně jo, udelal mi ze života peklo. Ale nenechám si to vzít, jsme s manželem stastni a spokojeni. Chce to čas, ono to pak jde vidět. Vydržet… být silná… s hlavou nahoře. Pro mě to je taky těžké. Vesničani jsou na toto zvyklí, pro nas to je horší přijmout. Město bylo v pohodě, anonymní, tady jsi součástí nějaké komunity a jeden šmejd si te znelibi, třeba závidí nebo má problém se zenskyma a je to.

• Citovat
  • Upravit
17528
22.9.24 01:35

Tak snad máš doma chlapa, který by si s ním měl umět poradit.
Od toho přece je, aby chránil tebe a vaše dítě…
Nebo k čemu ho vlastně máš? :think: :nevim:
No podle všeho sis asi našla chlapa „bačkoru“ a popravdě, takový typ muže by mě ničím neimponoval. :nevim:
Jak mu nerozbije ciferník na první dobrou, dala bych od něj ruce pryč. :pankac:

Dělám si z toho trochu srandu, ale ať si s ním tvůj manžel kouká hodně důrazně promluvit nebo si ho příště holt bude muset podat už po chlapsku, no… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
22.9.24 04:47

Chce tě vystvat a daří se mu, už o tom uvažujes. Tím že budeš zavřená doma ničemu nepomuzes. Chod si, nahravej si to. Až by mi takhle 3× zatroubil u kočáru, šla bych s tím na policii a řekla ať mi Teda poradi co mám dělat. A co by dělali oni kdybych mu Teda na počtvrté rozbila zadní okno kladivem. A cíleně se Teda ptala co mám Teda dělat, že se bojím o bezpečnost, svoji, dítěte. Chlapa bych s ním donutila promluvit, donutila bych ho jít za starostou a říct co se děje, že se jedná o pomluvy a ať zkusí vymyslet co s tím, než se to nějakým pomstychtivym způsobem zvrhne. Na tehle prd€lakovech se každý zná s každým, má to svoje výhody, ale i nevýhody. Co ale je vždycky na škodu je sedět doma, to si pak řeknou, nojo je divná. Chod do krámu, choďte s mužem spolu na místní akce. Musíš se okoukat, pak se přes dítě s někým skamaradis, lidi si zvyknou a časem si uděláš svou pověst. O něm už vědí jaký jaký je, to spolu zvládnete. Ale muž musí něco udělat, samo od sebe se to nevyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
22.9.24 06:01

Nevím nevím, podle mě je to fakt chyba tvého může, že si tě neumí zastat. Je to srá., když mu nevadí, že se někdo takhle chová k jeho ženě a ohrožuje ji i dítě.
Nebyla bych s takovým člověkem. Měla bych pocit, že mu na mě nezáleží.

Řeknu to, co by měl udělat správný chlap.
Počkat si na toho pána někde bokem, sám nebo s pomocníky a dát mu dobře po hubě. A takhle ho rubat klidně každý týden, pokaždé na jiném místě. Dokud mu nedojde, že takhle teda ne.

Klidně bych zaplatila páru statných týpků s ruským přízvukem, ať ho odvezou v dodávce a vysadí někde hodně daleko za Polskými hranicemi. Nejlíp bez šatů a ať nezapomenou udělat pár fotek, kdyby se náš hrdina rozhodl někdy v budoucnu zase dělat problémy. Takový příběh a fotky vezme zadarmo každý bulvár a hrdina by byl aspoň populární.

Ono totiž jsou typy lidí, na které dobré slovo neplatí, nejde se s nimi domluvit, nikdy, ani po zlém. Domluva na ně neplatí žádná. Platí na ně jen hrubá síla a činy.
Pokud jste takové typy ještě nepotkali jste šťastní lidé a buďte rádi. Ale oni fakt existují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
22.9.24 06:10

Jak jako že to manžel neřeší? Ty zazivas od toho týpka šikanu, a on na to jenom kouká? To máš doma. backoru nebo co?! Důrazně si s manželem o tom promluv, ty snad víš, co na něho nejvíc platí, ne? Jestli nezabraly slzy a tvoje zoufalství, tak je na čase to říct důrazněji!!! Řekni mu, že už jde o cílenou sikanu vůči tobě. A když jeho dítě jednou zažije ve škole šikanu (nechci přivolávat, ale stává se to), tak na to jako otec taky bude jenom koukat?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10145
22.9.24 06:12

Příspěvek je opět celý postavený, aby vyšel člověk na vesnici zle. Zas se porovnává vesnice a město 8).
Není to přece o porovnávání. Je to o konkrétních lidech, ať žijí, kde žijí. Hň. p bude na vesnice úplně stejně, jak je ve městě, když je to povahově hň. p člověk.
Ano. Taky vidím zásadní problém ve tvém muži. Je to neschopný ťuňťa, který si nechá dělat zle vlastní rodině. Kdyby důrazně bouchl do stolu. Udělal si pořádek s tím bratrancem, ať dá pokoj. Pokud je příspěvek pravdivý. Jak je napsaný, tak bych řekla, že je to klasický pokus o trollení nebo copyrighta cíl, ať se porovnává vesnice x město.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
22.9.24 06:13

A jak ti tu píšou, v tom příběhu jsou dva viníci. Samozřejmě ten zakomplexovaný nymand, co šikanuje. Ten je samozřejmě mega viník. A menší viník je tvůj muž srab.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14196
22.9.24 06:13

@Rádkyně 😁 bezva, radit ji (protizákonně) eskalovat konflikt s velkým chlapem, který má kámoše, co se nebojí vniknout na cizi pozemek a vzít tam veci. Tleskam. Co bude další krok, otráví jim psa nebo si rovnou někdo počká na ni?

Jako asi by to bylo zbaběle, ale já bych v takové vesnici žít nechtěla. Drby budou dal žít svým životem, odnese to dítě, až bude nějaké děcko z druhého tábora prohlašovat, co slyšelo doma (o matce štětce). Šla bych pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10322
22.9.24 06:35
@Lily-of-the-valley píše: Více

Asi souhlasím. A cítím, že manžel se z baráku jen tak nehne…oni tihle lidé co mají poděděný majetek…nebo nepoděděný…
jsou za mě dost často divná sorta lidí…
baráky a pozemky nade vše…
sakra šťastný člověk
a šťastné zvíře je přece víc než barák :zed: :zed: :roll:.

Příspěvek upraven 22.09.24 v 06:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1690
22.9.24 06:37

A mazelovi to nevadi co zazivas? Ja rict manzelovi, ze k nam na pozemek prisel nekdo s dvema gorilama a neco nam vzali, tak uz jen to, ze by mel pocit, ze jsem ja nebo dite byla ohrozena, to by explodoval..jak na to reagoval?? nechapu, ze to neresi, ze mu nevadi co o tobe rozhlasuje? Ze troubi, kdyz jsi s ditetem na prochazce v kocarku? Tohle chovani bude stale eskalovat..pokud s tim nehodla nic delat, rekla bych mu, ze z takove dediny odchazim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
22.9.24 06:45

Zdá se mi to vymyšlené. Pardon.
Chápu, že někdo nezapadne. Ale tohle je moc. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
22.9.24 07:05

A manžel o tvém plánu odstěhovat se ví? Že s tebou nepůjde je jasný, protože barák :roll:

Ještě bych zkusila vyjít ven a natáčet si ho. Nahlašovat na policii. Kdo nakonec vyhraje. Ale myslím si, že to bude jednak boj na dlouhý čas a jednak s nejistým výsledkem. Bát se ho ale nemusíš. Ale chápu, že to je otravný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
22.9.24 07:44
@Lily-of-the-valley píše: Více

Jasné a odejít, stěhovat se kvůli dementovi, který obtěžuje, šikanuje, ohrožuje je lepší? Myslíš že policie jí pomůže? Udělají ty ty ty a hotovo, u takových lidí, to akorát vyvolá další potřebu konfliktu, nezastaví je to, naopak je to ještě popudí.
Někdy to po dobrém, v rámci slušnosti a dle zákona prostě nejde. Na určité poruchy je i zákon krátký.

Ano může to zakladatelka snášet dalších x let, shromažďovat důkazy, chodit na policii, bránit se v rámci zákona a slušnosti. Když má má to čas, chuť, energii a nervy. Což evidentně nemá.
Nebo může pan provokatér dostat po hubě a bude klid hned.
Takoví lidé se boji jen jedné věci a to je vlastní ostuda, mají na oko velké ego, za kterým se schovává malé sebevědomí a potřeba vypadat dobře, před ostatními.
Z ostudy kabát je pro ně jediná hrozba a jediný nástroj jak je zastavit.

Ať si každý vybere svoji cestu sám. Já mám s pomocí policie v těchto případech nedobrou zkušenost, máme v rodině podobnou zkušenost jako zakladatelka.
Dopadlo to hodně špatně.

Žena měla podobné potíže s ex svého muže, řešili to x let slušně, s policií, dokonce byl zákaz přiblížení. Víš jak to po sedmi letech dopadlo? Dotyčná napadla a těžce zranila čtyřleté dítě, které má trvalé následky. Nezmohl s tím nikdo nic.
A víš co se jí stalo? Nic. Nedokazali jí prokázat, že to udělala ona.
Přitom, bratr té ženy je policista u elitního sboru, to byl jeden z důvodu, proč vše řešili slušně, dle zákona a věřili že jim policie pomůže. Nechtěli udělat chybu, přešlap, který by jim uškodil.

Jsou lidi, se kterými to slušně nejde, jestli jsi takového zatím nepotkala, gratuluji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí