Šikanují mě

Anonymní
12.4.19 17:33

Šikanují mě

Dobry den, chtela bych se zeptat
je mi 14 let, a mam problem s sikanou, holky ve skole me urazeji a ponizuji kvuli tomu ze jsem pry moc namyslena ale pritom to neni pravda. Nikdy bych nemohla byt namyslena jsem vychovana dobrymi rodici, jsem albanskeho puvodu a mozna kvuli tomu se do me navazeji. nechci to rict bratrum protoze by to nedopadlo dobre a nevim co by delali kdybych jim to rekla. Poradte mi co mam delat. dekuju vam

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
12.4.19 17:36

Jak přesně tě sikanuji? „Jenom“ pomluvy? Ono nejlepší obrana je si z toho nic nedělat, taková ignorace je dost účinná zbraň a ty pomluvače to přestane bavit, když vidí, že jejich úsilí padá na neúrodnou půdu. Jinak obrátit se na učitele, rodiče, aby to řešili s rodičema těch co sikanuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.4.19 17:40
@Anonymní píše:
je mi 14 let, a mam problem s sikanou, holky ve skole me urazeji a ponizuji kvuli tomu ze jsem pry moc namyslena ale pritom to neni pravda. Nikdy bych nemohla byt namyslena jsem vychovana dobrymi rodici, jsem albanskeho puvodu a mozna kvuli tomu se do me navazeji. nechci to rict bratrum protoze by to nedopadlo dobre a nevim co by delali kdybych jim to rekla. Poradte mi co mam delat. dekuju vam

Svěř se učitelce, mamince, nenech to plavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59385
12.4.19 17:50

Jak Tě šikanují? Pokud ano řekni to učitelce. Ale jestli jsi jen nezapadla s tím nic neuděláš. někdy to tak je že člověk na jiné působí jinak než si myslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
12.4.19 17:56

Jsou i linky pomoci -zkus se podívat sem:
http://www.sikana.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
12.4.19 18:01
@Anonymní píše:
je mi 14 let, a mam problem s sikanou, holky ve skole me urazeji a ponizuji kvuli tomu ze jsem pry moc namyslena ale pritom to neni pravda. Nikdy bych nemohla byt namyslena jsem vychovana dobrymi rodici, jsem albanskeho puvodu a mozna kvuli tomu se do me navazeji. nechci to rict bratrumprotoze by to nedopadlo dobre a nevim co by delali kdybych jim to rekla. Poradte mi co mam delat. dekuju vam

Tak to neříkej bratrům, ale rodičům nebo třídní, případně výchovné poradkyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
12.4.19 19:01

Ideálně se svěřit rodičům. A hlavně třídní učitelce. Ta by ti měla pomoct to řešit. Nejlépe, kdyby jsi za ní šla rodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.19 20:47
@Paola21 píše:
Tak to neříkej bratrům, ale rodičům nebo třídní, případně výchovné poradkyni.

jenze ja mam strach ze by po me sli jeste vic :-(

• Citovat
  • Upravit
31278
12.4.19 20:59

A co ti vyvádí? Ono, pokud to samozřejmě nepřekračuje meze, je kolikrát nejlepší ignorace…když nebudou mít publikum, tak je to přestane bavit. Ale to opravdu záleží na formě…pokud se ti posmívají, tak je to prostě jen puberta, za týden si najdou někoho s divnymi vlasy a za další si budou utahovat z kluka, co mu začnou růst fousy…pokud to ale překracuje mez,,tak to řeš. Protože to bude horší tak jak tak, ale bude šance, že přestanou, pokud se jim pohrozí kázeňským trestem třeba. Jako první bych zkusila třídní učitelku, zná vás nejdéle a nejlépe, pokud se to nesrovna, tak jít výš, výchovný poradce, ředitelka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.19 21:03
@Anonymní píše:

ne, dospělí tomu musí zamezit. Řeš to, řešila jsem to teď s dcerou, je jí 12. Řešili jsme to s ní my jako rodiče a škola. A kolektiv si nedovolí, učitelka se jí pravidelně jednou týdně ptá, jestli dobrý. Kolektiv ví, že se to řešilo kvůli ní, ale vyhrozili jim tak, že si nedovolí. Ale každý náznak opakování se musí znovu a znovu řešit. Oni hřeší na to, že budeš mít strach. Pomohou ti s tím rodiče?

• Citovat
  • Upravit
465
12.4.19 22:57

Ignorace je za mně docela dost blbá rada. Obvykle totiž nefunguje. Jestli to přesahuje meze, je třeba to rázně řešit. Učitelé, rodina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11161
13.4.19 09:16
@Anonymní píše:

Prosím řekni to někomu!!! Právě jsem dočetla knihu o šikanovaném chlapci… Neskončilo to moc dobře a on lituje, že se někomu nesvěřil. Vím, že je to těžké, strašně moc, ale svěř se někomu. Nemáte ve škole takovou tu výchovnou poradkyni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí