Sikmy sed

15
29.9.24 14:43

Sikmy sed

Zdravím, před dvěma dny si syn sedl do šikmého sedu, dneska jsme byli na návštěvě a babičky si hned kluka posazovaly. Já jsem jim řekla že ať si ho ještě podsadi. Byla jsem opalkovana tím že už sedí že to ničemu nevadí.
Já nevim Já bych osobně počkala až si sedne pořádně bez opory apod.
Jaký na to máte názor vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4159
29.9.24 15:04

Pockej az na volny sed. Rozhodne jeste pasivne neposazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
29.9.24 17:46
@Sarka4187 píše: Více

Počkat až si naplno začne sedat sám.. rozhodne netahat do sedu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.24 20:42

Ach jo, nechápu takové přechytralé babičky a tebe, že se neumíš ozvat…moji rodiče se dětem věnují hodně a vědí, co smí a co nesmí a co umí a co ne…jsou poučeni…tchýně o ně zájem nemá a ani bychom ji je nenechali samotné, u první dcery jsme tam možná jezdili více a vím, že ji manžel ukazoval, jak ji držet a co nedělat

• Citovat
  • Upravit
15
29.9.24 20:57
@Anonymní píše: Více

Já jsem ho potom vzala a odjela jsem protože jsme se pohádaly. Ale vrtalo mi hlavou jestli jsem neudělala ukvapeny závěr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
29.9.24 21:29

Určitě bych neposazovala. Můj syn začal dělat nízký i vysoký šikmý sed v 5 měsících. Já vůbec nevěděla co to je. Všechny děti dávali kolínka pod sebe a on si tak divně hrál na boku…hledala jsem a našla o co se jedná. V 6 si sedl z šikmého krásně vzpřímeně.
Další věc je ta, ( co jsem se dočetla), že ne každé dítě to ve vývoji má a je to výhoda, právě na zpevnění břišních a zádových svalů. Většinou miminka začnou nejdříve lézt nebo stát a pak si sednou. Takže určitě nechat takhle. Krásně se tím zpevňuje.
Díky tomu jak byl pevný, začal i v 6 měsíců pak lézt i když kolínka pod sebe předtím vůbec nedával a v 9 chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
29.9.24 21:31

Je to velmi náročná poloha ( tím myslím fyzicky, ale ne škodlivá)a sed patří k jednomu nejvíc náročných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janninkan
6.10.24 08:05

Domnívám se, že je rozumné být opatrná, pokud jde o vývojové hry pohybové autonomie dítěte. Pokud se Váš syn do samostatného sedu teprve učí, bylo by vhodné, aby převážně zůstal v té pozici, do které se sám dokáže dostat a v ní vydržet. Dále názor fyzioterapeuta nebo pediatra by mohl poskytnout odborný pohled na současnou situaci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML