Síla materiálu - patrová postel

611
23.3.17 12:03

síla materiálu patrová postel

Ahoj, prosím o radu, chci koupit patrovou postel, jaká má být síla materiálu? u té co chci koupit napsali prodejci, že má sílu 2,5 cm.

díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
23.3.17 12:09

Máme patrovku z masivu, ze smrku, vyráběnou na zakázku u truhláře a má tloušťku 25mm, takže taky 2,5 cm. Tenkrát nám říkal, že víc se doporučuje třeba u borovice, kde to dřevo je křehčí a náchylnější k prasknutí. Nevím, z jakého to budete mít dřeva, ale třeba u toho smrku by to mělo stačit, těch 2,5 cm je taková „standardizovaná“ tloušťka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
23.3.17 12:09
@esmeralda44 píše:
Ahoj, prosím o radu, chci koupit patrovou postel, jaká má být síla materiálu? u té co chci koupit napsali prodejci, že má sílu 2,5 cm.díky

A neměla by se spíš řešit nosnost, abys věděla, jak těžkého člověka unese? Nosnost většinou výrobci udávají. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
23.3.17 12:44

Tak záleží na provedení, na materiálu, na kvalitě dřeva… Měli by garantovat nosnost.
Jinak my máme postele z Truhlářství Šteker a jsou masivní, smrkové a tlouštka materiálu je také 2,5 cm. Stejné dělá i palandy. A opravdu je postel bytelná, takže můžu říct, že 2,5 cm by mělo stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
23.3.17 15:28

@Fima postel je z borovice přírodní vyrobena, tak nevím, tam to má zrovna těch 2,5 cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
23.3.17 15:29
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
23.3.17 16:35

@esmeralda44 tam, co jsem objednávala já, borovici úplně nedoporučují. Ale co je na tom pravdy netuším, nejsem truhlář. Já borovici nemám ráda, protože se mi nelíbí. Na můj vkus hodně suků… My máme postele odtud: http://www.postele-palandy.cz/…palandy.html
Původně jsem chtěla pro holky postele domestav, ale tyhle byly levnější a opravdu jsou kvalitní, krásně zpracované. Jen je tam dlouhá dodací lhůta. My měli štěstí, že jsem čekali jen 4 týdny, ale kamarád skoro 8…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
23.3.17 16:53

@lecijasek moc děkuji, pomohlo mi to v rozhodování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie