Šílená rýma

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9163
25.3.11 11:03

Šílená rýma

Děvčata, potřebuji radu. Dcerka má rok, má již 4 rýmu, ale tahle je nejhorší zatím. Od pondělí sem tam pokuckávala, jsem si řekla, že něco přijde. Od úterý má z nosu vodovod, chodím s náustní odsávačkou neustále, páč má v jednom kuse bubliny u nosu. Dávám Sinupret, stříkám občas Vincentku, čistím Physiomerem a před každým spaním přes den a na noc kapu Nasivin. Dnes, stále stejné, jíst už nechce 3 dny, včera dokonce vyzvracela s hleny oběd(pár lžiček mix. polévky), jogurty nedávám, jen ráno má své UM mléko 160ml. Kaše večer sní celé, ale svačiny a oběd moc nechce. Snídaně také ne, páč pečivo nechce polykat, má pořád otevřenou pusu a dýchá jí.Poraďte! K doktorce jdeme v úterý, na roční prohlídku, myslím si, že by mi předepsala to samé.
A ještě…co na obědy? nechce nic, mixované to ted musí být 100%, jinak začne řvát a dusit se.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3818
25.3.11 11:15

Ahoj,
ja bych jeste poradila cibuli.
Nakrajej na jemno cibuli, dej ji do latkoveho pytliku ( nebo do neceho podobneho ) pak to promni at se uvolni stavy a jednak to muzes dat k postylce na spani, diteti se lepe dycha a pak to take muzes mit jen tak v byte, kde jste nejvic, aby to dychala i pres den.
Jen to silene smrdi, ale to se da zase vydrzet, hlavne ze to male pomuze. :wink:
Pak take mit chladneji doma, sliznice v nose pak tolik nepracuje a ryma tolik neni…proto i doporucuji chodit s rymou ven, kdyz je chladno. :think:
Jinak nic vic neporadim, vydrzet, ryma vetsinou prejde kolem 10ti dnu.
Mala to pak vse dozene, uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9163
25.3.11 11:19

cibuli, no nevím. Včera jsem s ní byla chvíli venku, spala krátce, dychalo se jí líp…Ale trošku váhám, jestli je ti ok, chodit ven. Doma máme napočítáno 23,5C a vlhkost 60%, což je dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
25.3.11 12:07

Blinká, protože jí ty hleny tečou do krku a pak to polyká všechno, Majda taky blila když měla velkou rýmu.
Myslím, že všechno děláš dobře, jen bych doporučila odsávačku na vysavač. Je fakt mnohem lepší, vysaje to pořádně a malé se aspoň před tím jídlem a na spaní třeba bude mnohem lépe dýchat.
Ať jste brzo zdraví :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
25.3.11 12:47

Pokud nemá teplotu a venku není inverze, doporučuje se s rýmou být venku co nejvíc. Můžeš doma dělat, co chceš, stejně se jí venku bude dýchat líp. V kočárku se kromě toho unaví míň než lítáním (nebo lezením) doma.

Ale já bych na Tvém místě rozhodně nedávala Sinupret. Pokud má rýmu, která teče sama, je to podle mne spíš kontraproduktivní - Sinupret má hleny rozpouštět, uvolňovat dutiny a rýmu vlastně spouštět… to Tvoje malá nepotřebuje. Stříkala bych do nosu to, co stříkáš, zvýšila nějak přísun c-vitaminu (ovoce Ti asi nechce, ale doktorka by třeba poradila nějaký přípravek…?) a nechala volný průběh. Víš, co se říká - neléčená rýma trvá sedm dní, léčená týden.

Ať je brzo líp!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3818
25.3.11 13:31

Souhlasim s Bohunkou… :palec:
tech stupnu doma bych rekla, ze mate az prilis ( na rymu )je lepsi chladneji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9163
25.3.11 17:59

Díky všem, byli jsme venku, schrupla si, bylo líp, doma je zas hůř. Jen se divím, že už po těch třech dnes má stále vodnatý sopel. Sinupret mě taky napadl, že má hlen ředit, ale zase by mohl předcházet zácpě dutin. Dneska snědla ráno Um, pak půl přesnídávky s piškotem, v poledne půl skleničky zeleniny s masem, pak necelou přesnídávku odpo a večer snad kaši. Ale za to stolici měla ted odpo řídkou, jestli tím, že málo jí a má čaj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
25.3.11 19:21
pannda píše:
ale zase by mohl předcházet zácpě dutin.

Píšeš, že jí neustále teče z nosu - takže jakékoli úvahy o dutinách jsou mimo. Má-li někdo chycené dutiny, dělají se všemožné psí kusy jen proto, aby se rýma spustila. Pokud má malá čirou, neustále tekoucí, vodovou rýmu, pak je jí Sinupret (a jakýkoli jiný sirup na ředění hlenů) naprosto k ničemu a jenom zbytečně dostává do tělíčka takovéhle přípravky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9163
25.3.11 19:48

Myslíš, že jí třeba naopak zvyšuje tvorbu hlenů, proto jí tak teče stále z nosu? vysadím, a můžu ho dát třeba až bude mít hustý nebo zabarvený sekret, hm?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
25.3.11 20:06

No, to si netroufám tvrdit, přece jen nejsem odborník, ale moc bych se nedivila. Má to ředit hleny - tak ředí a ředí… Fakt bych to vysadila.

Víš, já osobně třeba takovéhle odhleňující přípravky dávám jedině v případě, že dítě je zahleněné a nedovede se toho samo přirozeně zbavit. Když slyším, jak chrochtá, chrápe, ale odsávačkou nic nevysaju (resp. starší nic nevysmrká), případně když chraptí, kašlou, ale nedaří se jim vykašlat a tak podobně… Ne jen tak při každé rýmě, když bez problémů smrkáme, odsáváme, hleny tečou a nosní kapky pomáhají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí