Šíleně suchý ruce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
330
27.10.12 22:07
@Z.jev píše:
@Weencaa Mně to taky začalo po porodu, v zimě, myslela jsem, že je to tím, jak si často umývám ruce. Přes léto to bylo dobrý, na podzim to začalo zas… Nakonec je to atopický ekzém :? Mně hodně pomáhá elobase - krém přes den a mast na noc, jednou za čas ale i tak musím použít mast s kortikoidy. Taky mi pomáhá domácí konopná mast. Hlavní je mazat a pak taky dávat na ruce pozor, zbytečně nemáčet a při úklidu používat rukavice ;)

Pravdou je, že jsem alergička s akutníma projevama na kůži (kopřivka), ale ekzém jako takovej jsem nikdy neměla. A na alergologii je pro mě cesta s kočárkem trnitá, jsou totiž v budově bez výtahu. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
27.10.12 22:08
@Z.jev píše:
Ještě jsem si vzpomněla, že mi doktorka doporučovala kromě té elobasy i finskou kosmetiku, ale tu nemám vyzkoušenou. Jednou jsem zkoušela neutrogenu, ale nic moc, hrozně to štípalo

Neutrogena mi vůbec nesedí. Mám pocit, že mám ruce napatlaný vteřinovým lepidlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
27.10.12 22:12
@Weencaa píše:
Já si právě na noc mažu měsíčkovou vazelínou, a docela šílený vrstvy, všechno mi krásně(včetně mimíše :mrgreen: )voní, ráno je to lepší, ale přes den jsem tam kde jsem byla.

Chce to spíš sádlo než vazelínu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
27.10.12 22:27

Mě pomáhá Lipobase, tu používám i na malého ale je myslím jen na předpis, a nebo taky Excipial U Lipolotio - je to na celý tělo, je toho 200 ml a stojí to kolem 100kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
27.10.12 22:32

@Weencaa mám to podobné, ale u mně to bude lupenkou :zed: Mažu konopnou mastí :palec: Mně právě díky tomu vadí materiál, ze kterého jsou pleny, veškeré oblečení, mám z toho husinu, jen na to sáhnu, takže přebalit a obléci dítě je pro mě vrchol sebezapření :,( Ale ta mast je dobrá, právě takhle na ruce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
27.10.12 22:38

Já jsem mela ted ruce asi týden jak rýžák…hruza, nemohla jsem sáhnout na plínky, zádný oblečené,,,úpln nejhorší bylo sáhnout na fleesove věci…to se mi uplně zatrhávalo…brrrr a nejvíc mi pomohla opravdu modrá indulona!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.10.12 22:46

Mně se to dělá častým umýváním rukou, už to mám vypozorované. Matlám vším možným, gely na mytí mám ty nejšetrnější, ale nemůžu říct, že by něco bylo vyloženej zázrak i ten kelímek od oriflame je k prdu :pocitac:. Spíš pomáhá, když přestanu s tím častým mytím a radši chodím půl dne v chirurgických rukavicích, nebo je furt nandavám a sundavám, když dělám něco, kde je třeba ruce často umývat. Ruce v rukavicích si můžu pak mydlit do alelujá a ničemu to neva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
27.10.12 23:56

Infadolan,

Už mě někdo předběhl, stokrát lepší než všechny navoněný krémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
28.10.12 05:53

Ja mam na rukou atopak - sucha kuze, v zime praskani, obcas puchyrky - vyzkouseno leccos - Excipial krem, Excipial U Lipolio (ani jeden nepomohl a ještě mi vadí, jak jsou parfémovaný), Exomega, Indulona, míchaná mastička od kožařky… Tchýně mi doporučila Kerasal, který dostala na ekzém v kožním sanatoriu, a ten mi přijde nejlepší. Mažu jím i suché paty a krásně se zahojily. Jen teď trapně koukám, že na příbalovým letáku je, že se může používat jen 4 týdny, tak to už jsem několikanásobně přetáhla :roll: Ale hrozně mi pomohl, zabral prakticky okamžitě, nemastí, ale mažu aspoň jednou denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
28.10.12 07:23
@alun-ka píše:
Už mě někdo předběhl, stokrát lepší než všechny navoněný krémy.

Za mně taky Infadolan, je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
28.10.12 07:51

Infadolan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
29.10.12 09:46

Děkuju všem za rady a tipy. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2243
13.11.12 23:05

Děkuju za tuto diskusi…už si nevím rady :( cca tři měsíce mám tak rozpraskanou ale jen jednu ruku…na polštářcích prstu až do krve :( už jsem toho vyzkoušela tolik, od modré indulony ke konopné masti, ale je to jen chvilku lepší, také jsem vypozorovala, že je to horší když umývám nádobí, tak jsem začala používat rukavice…a zítra mažu na vaše rady pro Infadolan do lékárny :) holky a ty rukavice používáte na noc ty bavlněné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
13.11.12 23:13

Infadolan (a podobný mastný vrstvy) je dobrej na noc, ale chce to se chránit hlavně přes den. Jako přes den infadolan? Haha.
Na mytí nádobí atp. používej již zmíněné rukavice (já používám jedině jednorázové vinylové, z lékárny, cca 100,– /10ks), apo každém umytí rukou si okamžitě něco namaž na ruce.
No a to je ten oříšek, musí to být snadno aplikovatelný, dostatečně zvláčňující a přitom nemastný a rychle vstřebatelný.

Mě se osvědčil obyčejný krém na ruce s pumpičkou z DM Balea, asi 40,–. umyju, pumpnu, rozetřu a můžu dál něco dělat a nemusím čekat, až přestanu lepit nebo matlat…
a pak mám ještě ráda na noc D´oliva nebo Dove.

Na popraskanou kůžičku do hloubky framykoin, infadolan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
14.11.12 00:06

@sweetpretty, já mám výborné zkušenosti se stearinovou mastí ( cremor stearini).. Je to roky stará záležitost, která se dřív míchávala v lékárnách. Pomohla jsem tím zaléčit x nešťastných lidiček s hrozně suchou, někdy místy až do krve rozpraskanou kůží, kteří už zkoušeli první poslední - jeden pán zahradník (hlína hrozně umí vysušovat), zedník (cement, vápno..), úřednice (papír ve velkém taky umí vysušovat a dráždit a mastit nemohla, zmastila by ty dokumenty).. Dnes se to dá sehnat, ale ne všude. Já v lékárně jsem to měla, lze to objednat u dodavatelů surovin pro lékárny.. Buď budeš mít štěstí a natrefíš na lékárnu, která to vede nebo by se mohli pokusit to u svého dodavatele surovin v malém množství objednat.. Není to drahé.. 100g kelímek se pořídí klidně do 50 Kč.. Nevím odkud jsi.. Ale zkoušej lékárnu u nemocnic nebo poliklinik - ty i míchají mastičky a tak.. Lékárny v hypermarketech toto většinou nedělají a nemívají.. Nedej se odbýt, že to už se nedělá nebo neexistuje.. Dělá a existuje a POMÁHÁ.
(Jen aby se toho nechytl někdo s atopickým exemem aj. a nebyl pak zklamaný.. ta stearinka je super na suchou rozpraskanou kůži - z mrazu, práce s čímsi apod. - vnější vlivy, shrnula bych to, není to na léčení exemů, lupenek apod.- na ty to nepomáhá, protože to nepromašťuje)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek