Šíleně suchý ruce

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
330
27.10.12 21:45

Šíleně suchý ruce

Ahojky maminky. Mám problém do porodu, jsem nevěděla, co je krém na ruce. Ale je to už 8 měsíců co máme naše zlatíčko a já se ho bojím pohladit. Mám ruce jak struhadla a na kloubech už jsou tak přesušený, že mi tam praskají až do krve. POCTIVĚ matlám vším co mi přijde pod ruku. Potřebuju radu co třeba vyzkoušet. Děkuju… strašně bych chtěla, aby můj Mazlík měl v hlavě jemný mámino pohlazení a ne střet se šmirglem… :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: Díky, díky, díky… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
27.10.12 21:51

Hm, to se mi udělalo v porodnici.. Měly tam nějaký desinfekční mýdlo.. To je jediný co mě napadlo, čím si je myješ? Nepřeháníš to? :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
27.10.12 21:51

Já měla taky hodně vysušené ruce. Je to tím, že si je kvůli miminku často myješ.
Byla jsem přímo u doktorky, která mi dala nějaký krém. Sice tam bylo maličké množství kortikoidů, ale stačilo jej používat pár dnů a poté už jen obyčejné krémy.
Mě ho předepsala naše dětská. Název už si nepamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
27.10.12 21:52

Mě se tohle stává někdy v zimě. Hodně mi pomáhá na noc namazat ruce olivovým olejem (hodně silná vrstva) a rukavice. Ráno mám ruce hned lepší, ale většinou to musím opakovat tak 3× aspoň. Mamka s úspěchem používá klasickou modrou indulonu, ale ta mě smrdí no :oops:

• Citovat
  • Upravit
179
27.10.12 21:52

Já používám Infadolan mast. Může se mazat i dětem, takže nemusíš mít strach, že by to mohlo mít na prcka špatný vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
27.10.12 21:53

Menalind z lekarny a na noc namazat do rukavicek

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
27.10.12 21:54

To mám v zimě taky. Kup si obyčejný, ale co nejmastnější krém na ruce (ty dražší se rychle vstřebávají, což je nám k ničemu). Na popraskanou kůži mi pomáhá zázračný kelímek od oriflame, což není nic jiného než předražený framykoin :-)

• Citovat
  • Upravit
179
27.10.12 21:56

@ncc1701 Nemyslím, že kelímek od oriflame je Framykoin - to je antibiotikum a je jen na předpis. Těžko bys ho sehnala v nějakém takovém katalogu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12249
27.10.12 21:57

Mně jako první pomoc na suché ruce (i při ekzemu kdysi) pomáhá rakytníková indulona (v zelené krabičce), mají ji v lékárnách a někt. drogeriích (myslím př. rossmann) a krásně voní, nedám na ni dopustit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
27.10.12 22:00

Tak já měla a i teď ještě trochu mám strašně vysušená kolena. Ruce už jsou celkem dobré. Nejdřív jsem používala modrou Indulonu. Pak domácí vyškvařené sádlo a nejlepší ze všeho je měsíčková mast v sádle http://www.lekarna.cz/…galmed-50ml/
Ale pozor, vše na co sáhneš bude mastné. Já si suchá kolena mažu jen na noc a během týdne se to o dost zlepšilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
27.10.12 22:03

Já si právě na noc mažu měsíčkovou vazelínou, a docela šílený vrstvy, všechno mi krásně(včetně mimíše :mrgreen: )voní, ráno je to lepší, ale přes den jsem tam kde jsem byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
27.10.12 22:03

@Weencaa Mně to taky začalo po porodu, v zimě, myslela jsem, že je to tím, jak si často umývám ruce. Přes léto to bylo dobrý, na podzim to začalo zas… Nakonec je to atopický ekzém :? Mně hodně pomáhá elobase - krém přes den a mast na noc, jednou za čas ale i tak musím použít mast s kortikoidy. Taky mi pomáhá domácí konopná mast. Hlavní je mazat a pak taky dávat na ruce pozor, zbytečně nemáčet a při úklidu používat rukavice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
27.10.12 22:05

Ještě jsem si vzpomněla, že mi doktorka doporučovala kromě té elobasy i finskou kosmetiku, ale tu nemám vyzkoušenou. Jednou jsem zkoušela neutrogenu, ale nic moc, hrozně to štípalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
27.10.12 22:06

Mně na tohle pomáhá krém Excipial Repair - koupila jsem v lékárně. Je malej, drahej, ale opravdu funguje. Stačí se namazat večer, aby to dlouho působilo. Na ty rozpraskaný klouby to zabralo okamžitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
27.10.12 22:06

Mívám tenhle problém vždycky při a po pobytu na chalupě, kde se kvůli zvěři a zahradničení meju v podstatě nonstop a tamní tvrdá voda mi ty ruce vždycky úplně sežere. Takže jsem toho vyzkoušela už opravdu dost a nelíp mi vždycky pomáhal tenhle krém na ruce Doliva.
A když už kůže praskne (a bolí jako sviňa :twisted:), tak namazat Bepanthenem Plus, který to vydezinfikuje a opravdu rychle zahojí. Stačí namazat na noc a přelepit polštářkovou náplastí, ráno už o tom většinou nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek