Šílím z věcí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6565
30.12.09 16:37

Madli je to síla, u tebe navíc dvojnásobná, my těch hraček ani hadrů tolik nemáme, ale za to máme žalostně málo úložnýho prostoru, takže kam dát autosedačku, fusak, bundičky, kombinézky už fakt nevím, vždycky to někde zastrčím, pak to najdu a už je jí to malé. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kadlina nepř.
30.12.09 16:41

Madli asi tě nepotěším, ale bude hůř :mrgreen: Chrastítka mají tak 6×6cm a teď si vem, že každou hračku, kterou holky v budoucnu dostanou, tak jí dostanou 2×, mám zkušenost kamarádky s dvojčaty též s malým bytem. Po vánocích se jim uprostřed obýváku válely 2 tatry, 2 kytary, 2 tříkolky apod., bohužel co měli jen 1×, tak o to se zas rvali :nevim: Vidíš ani nevím, co s tím dělala. Ale na oblečení vím, že si sehnala maminku taktéž s dvojčaty a té kontinuálně odprodávala, ta si pro to přijela a bylo.
Já šílím z hraček, každý musí koupit nějakou kravinu a my těch kravin už máme na půdě několik pytlů, no a na jaře nám to začne nanovo :zed: Nevím, jak babičky přemluvím, aby kupovaly rozumné dárky, ono už teď holka všechno má a všichni před vánocemi šíleli cože jí koupit a bohužel limity mají dost velké, tak to dá dost práci vymyslet něco rozumného :zed:
Ale jsou lidi, kteří se v tom vyžívají, včera se mě zrovna sousedka ptala, jestli už nakupuju výbavičku a nechápala, že ne. Přitom ví, že dítě se narodí v podobném termínu jako to předešlé, co bych s tím jako dělala? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3990
30.12.09 17:01

Madli - já vím, že jsem slíbila něco od tebe odebírat, ale mě zásobila kamarádka z Německa takovým způsobem, že Ozzák to nemůže unosit. Bodyček s krátkým rukávem mám asi 10 - pro mě nepoužitelné a zlatý hřeb všeho jsou ponožky (nakupovala i mamka) - těch máme asi 23 párů!!! Možná, kdybych tak čekala stonožku. Další krabice s oblečením na 3-6 měsíců mi přijde v lednu. Tím ale nechci projevovat nespokojenost, naopak, jsem moc a moc vděčná, nečekala jsem takovýhle bezproblémový přísun.
Hračky - zatím toho moc nemáme a dle zkušeností, co tu čtu, zdusím aktivitu rodiny a kamarádek hned v zárodku! :mrgreen:

BTW: chtěla jsem vytřídit nějaké svoje věci, abych udělala ve skříni místo, ale charitativní kontejnery blízko té hospůdky, jak jsme spolu byly, jsou fuč! Tak to mám doma ve velké tašce dál… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
30.12.09 17:32

kadli kristova svatá noho na motorky a tatry jsem nepomyslela, to bude maskrrrrrr!!!

Lindi to jsi teda pěkná sketa :-D, a já tu můžu klíďo trpět zavalená ponožtičičkama

Boris neříkej dvakrát :-D

dnešní diskuse mě přiměla obejít šuplíky s foťákem a je to fakt tristní. tak pozor - fotoseriál :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
30.12.09 17:34

toto používáme (plus 2 medvědy a pár kousků v pračce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
30.12.09 17:36

a toto ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
30.12.09 17:45

takovýchto šuplíků je asi pět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
30.12.09 17:47

a přebalovák je také plný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
30.12.09 18:19

Ó bože, jak ti rozumím :lol: :lol: .
Když jsem dvacátéhodruhého prosince natahala do obýváku všechny dárky od Ježíška a nachystala k balení, chytla jsem paniku, kam to dáme nejdřív zabalené, tak aby to holky nenašla, a pak odbalené, až si to vybalí u stromečku, a rozhodla jsem se, že příští rok se budeme obdarovávat malými vkusnými SKLADNÝMI a hodnotnými diamanty :lol: .
No nějak se to vešlo. Já mám výhodu v tom, že umím věci vyhodit nebo darovat, ted třeba neseme pytel plyšáků k paní logopedce, oblečení jsem zprvu prodávala přes mmb, ale to mě nebaví a zabere mi to spoustu času, takže ho darovávám, a pak je dobré mít vyřešené úložné prostory, třeba komody Malm z Ikea jsou geniální a prostorné.
Bohužel - nebo bohudík - nikdo nás moc novými ani poděděnými věcmi neobdarovává, takže si množství věcí můžu korigovat, ale ne vždy se mi to daří… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
30.12.09 18:32

Já všem řekla, ať mi nosí PLÍNKY, PLÍNKY, PLÍNKY. Všichni vzorně nosili :lol: Doteď jsem nekoupila jediný balík :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
30.12.09 18:51

Prodávej to, aspoň na tom vyděláš. Příbuzný nepředěláš. Já jsem teď v podobné depce, protože naši kluci opět dostali hromadu hraček, přitom vím, že si budou hrát jen s legem a vláčkama. Babkám to ale nevysvětlíš a u nás obdarovávají i naše ségry, nevlastní rodiče, teta… Nemám to kam dávat a to letos dostali i koberec a člověče nezlob se v koberci s figurkama 30 cm - se zbláznili? Kam s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
30.12.09 18:58
chuanitka píše:
Já všem řekla, ať mi nosí PLÍNKY, PLÍNKY, PLÍNKY. Všichni vzorně nosili :lol: Doteď jsem nekoupila jediný balík :wink:

Takovou chytrou návštěvu jsme měli jen jednou (bohužel ale látkujeme :lol: ).

Z vlastní zkušenosti můžu říct, že „daruji za poštovné“ je na MMB kouzelná formule, určitě se to nemusí extra fotit a udají se i nepraktické věci, hlavně by se s tím člověk nemusel babrat kus po kusu, ale poslat hromadně. (Já jsem darovala kosmetiku Johnson's, o kterou jsem se bála, že ji nikdo nebude chtít ani zadarmo, a zmizela mi během dvou minut.) Nevím, jestli kojeňáček přijímá věci i balíkem, nebo se musí dovézt, ale maminek, které počítají každou korunu a byly by za ty věci vděčné - opět třeba hromadně v krabici - je určitě i tady dost.

Pro nekojené/dokrmované děti bych chtěla jako dárek konkrétní UM, pro děti na příkrmech kvalitní přesnídávky (třeba Frutapury).

Lasicko - my zas dostáváme hračky, co mají 50 a více kusů :zed: . Ale na Člověče to nemá, uznávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1591
30.12.09 20:16

Aaaa Madli, to je maso!!!
Hele mám pocit, že jsem ten chrastítkovej řetez asi načnula už v porodnici, že? :-P Neproklínáš mě?

Já jsem zatím za oblečkové dárky ráda (moc jsem toho nenakupovala dopředu, což se ukazuje jako prozřetelné) dostala jsem je od relativně čerstvých matek, které ví, co je třeba, takže dobrý.
A plínky jsme už jednou dostaly taky, ale byly to zrovna jedny, co nám neseděly a ještě k tomu smrděly :poblion: .
Takže si člověk prostě nevybere.
Ale je fakt, že když dostáváš všecko ve dvou vydáních, tak to je dvojité zoufalství, v případě, že se to nehodí :lol: .
Ale podle fotek to vypadá, že je o holky dobře postaráno a to je to hlavní :mrgreen: !
Pa Dul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
30.12.09 20:52

Ahoj…taky rozumím, mám 3 děti a jeden byt.
Starší syn kompletuje počítače, mladší nevyhodí vůbec nic, protože „cokdyby“ a maloška obsadila kromě svého pokojíku už i obývák 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
30.12.09 22:37

Lasicko člobrdo vede!!!!! :-D

Lentil s potřebnými maminkami tedy nevím. Také jsem měla období, kdy jsme si s mámou půjčovaly na nájem a jedly těstoviny pokapaný olejem, ale naše potřeba danajských darů a krámů se tím nijak nezvýšila :-D Snad leda kdyby z těch ponožtiček dělaly patchwork :-D

Dul no jo, tys to odstartovala :lol: (jen v té době jsem měla radost, netuše, co přijde :-D

samozřejmě je to lepší, než kdyby neměly nic. jen se mi zdá, že děti - aspoň do určitého věku - potřebují rodiče, pět kousků oděvu a jeden ručník. Ale každý jim chce něco dát - což chápu, děti jsou úžasné - a dopadá to takhle.

Takže ta první maminka odstříhá visačky, vypere to, vyžehlí a pošle to další mamince, která to vypere a vyžehlí a další která to vypere a vyžehlí až je to za dvacet let totálně out a konečně to přijde k užitku „na dotrhání“ :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová