Šílím z věcí

7354
30.12.09 12:18

Šílím z věcí

nejde s tím asi nic dělat, tak si jdu jen postěžovat. Bydlíme v prťavém bytě, ale co se holky narodily, stalo se z něj skladiště. kočár, autosedačky, moje nové kolo - vše s námi bydlí páč sklep je vlhký. To ale není to nejhorší.

Nejhorší je stálý přísun oděvů a hraček. Můžu všem babičkám, tetičkám a kamarádkám milionkrát říct NIC NENOSTE, ale je to jako ucpávat asuánskou přehradu plastelínou. Kdyby měly holky plně využít jen chrastítka, musely by zřejmě chrastit ještě na vysoké. každá má 1 chrastítko na ruku a 1 pískací kachničku, zbytek leží v krabici. A těch oblečků! Do capáčků bych obula stonožku, do šatiček a džínečků oblíkla jesle. Na to fotit to na mmb (vyžehlit, vyfotit, vykomunikovat, sehnat krabici, odnést na poštu) nemám s dvojčaty čas ani energii. darovat kamarádkám to taky nechci, jelikož i když je to krásné, nové, předražené a značkové, vím jak je to nepraktické. Holkám jsou tři měsíce, něco jiného než overálky z Tesca měly pouze na Štěrý den.
Navíc se obávám, že jak porostou, bude hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3358
30.12.09 12:31

Madlicko právě po Vánocích řeším to samé a to bydlíme v baráku. S malýma věcma a chrastítkama jsem to řešila u prvního tak, že jsem je prostě nechala zabalený a jelikož spousta známých má nebo čekala miminko, tak jsem je pak prostě rozdala. Vím, že to není zrovna nejlepší, něco dostat a poslat to dál, ale mě přišlo toto lepší, než to rozdělat, malej by si s tím jednou pohrál a šlo by to do krabice. U Štěpánka už jsme tolik hraček nedostaly, každý už pochopil, že toho po prvním máme spoustu, tak spíš nosili plínky a pod. Když se někdo zeptal, co chceme, tak jsem si řekla třeba o vlhčené ubrousky nebo právě ty plínky.
Pro mě jsou teď horší hračky pro staršího, ten si s nimi chce samozřejmě hrát, takže rozdělá vše. Mě ale vadí, že si pak těch hraček vůbec neváží, protože když je rozbije, tak prostě babičky koupí nový. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
30.12.09 12:42

Ahoj madlicko, my jsme zatím v očekávání ( jen jednoho zlatíčka ) a už je mi z toho nakupování také lehce ouvej - resp. kam dávat ty věcičky zatím mám, ale jelikož jsme na začátku 2 trimestru a ještě nám zbývá tolik času, tak si nedokážu představit, jaké to bude, až se prcek narodí, místo ohrádky bude mít krabice plné kadrů :lol: . Je to hezké, že každý si vzpomene a něco ti přinese, ale myslím, že jinak než prodejem přes net to ani jinak nepůjde :zed: Ale asi by bylo dobré zkusit to prodávat jako sadičky, ne po kusech, bude to úspora času…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
30.12.09 13:01

My máme domek, dítě jen jedno a šílím také. Syn je navíc zatím jediné vnouče a z Vánoc jsem skoro otrávená. Haldy a haldy hraček, které se válý všude možně, polovinu si jich ani nevšiml. A to samé jsou narozeniny, svátky atd. Takže já bych zas byla raději za nějaký ten hadřík pro něj. Ale to prý není dárek 8-o . S prodejem oblečení problém nemám, na MMB jsem zkoušela také, ale nemám na to nervy. Takže jsem rozkřikla po kamarádkách, že prodávám po klukovi a ozvaly se dvě mamči a těm pravidelně prodávám. Další známá nosí hračky do místní dětské nemocnice a jsou prý rádi, tak to asi taky zkusím, protože zase jen tak hodit do popelnice skoro nové hračky za spoustu peněz, to nějak nemůžu. A schovávat pro možná druhé? Bych si musela pronajmout nějaký byt :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
30.12.09 13:04

Madli chystala jsem se vas navstivit s dareckem (zbyl mi sirup na kojeni laktofit), tak mi muzes nabalit krabici veci :-)))))

hele ja jsem fakt rada, kdyz mi nekdo neco daruje, tolik toho zase nemam - bohuzel se ale schazeji same neprakticke veci, jako bodycka s kratkym (na zimu), overalky s neukoncenejma nohavicema, oblecky, co maji tvar ctverec (jak dlouhe, tak siroke), nebo jsou na telo, ale v rukavech mu 10 cm zbyva… atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
30.12.09 13:09

U nás zabralo nahlásit předem přesně, co potřebujeme - plíny, ubrousky, skleničky s jídlem. A i tak se mi pro druhého syna sešlo několikero oblečků - s vykřičníkem jsem všem říkala, že jsou kluci narození stejný měsíc, takže oblečení ale opravdu ne! Navíc body s krátkým rukávem na zimu nic moc. Nemluvě o tom, že všichni ví, že moji kluci nejsou žádná tintítka a v půl roce přinést velikost 74 je na nic.
Věci navíc bych nafotila a prodávala po balíku. Třeba máš šikovou kamarádku nebo kamaráda, co ti to nafotí a ty to dáš jen na MMB. Hračky se dají poslat do kojeňáku nebo do azylového domu (taky jsem něco dávala).
A nebo si dát inzerát, že hledáš maminku s dvojčátky pro postupný odběr oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
30.12.09 13:14

Tak já jsem na tom podobně jako Pudla, nemám po kom dědit a tak jsem ráda, za to co někdo přinese, ale bohužel to jsou často hodně nepraktické oblečky. Teď v zimě nosíme jen pučocháče, body a kombinézu takže rifličky, bundičky a svetříčky jsou fakt k prdu. Chápu že někdo si miminko takhle vyfikne ale mě to nepřijde praktické. Už s tou kombinézkou jsme splavené obě. O hračkách ani nemluvím, chrastítek máme taky hromadu navíc většinu takových těch moderních co skoro nechrastí a nejoblíbenější je stejně špendlík za 40 Kč.

Ale povedlo se mi teď k vánocům všem promluvit do duše aby nekupovali hračky a když tak jen pár co jsem chtěla já a zbytek jsem chtěla přesnídávky, plíny a nějaké oblečky. A povedlo se až jsem sama zírala 8-o Ale i tak těch krámů se všude válí nespočítaně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
30.12.09 13:14

Materska centra a podobna sdruzeni poradaji obvykle 2×rocne-na jare a na podzim-burzy detskych veci, proste veci co nevyuzijes ukladej do pytle a pak je to jednorazova akce, zavezt to tam zvladne i manzel. pekne veci se prodavaji vyborne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
30.12.09 13:33

pudli právě právě. mám tu např asi 15-20 fungl nových bodýnek s krátkým, 0-3 měsíce, to třeba aspon nekdo využije když ne já. Ale džínový šatičky na 3 měsíce??? musely stát majlant (mothercare), tak to nevyhodím do popelnice, dávat jim to nebudu tak to tu visí. tepláčky, mikinky, s kapuckou, dupačky, overaly bez noh… Na poděděném je to krásně vidět, to praktické je oprané :-D
Jinak Tě moc ráda uvidím :-)!!!!!

panuška to je asi jádro problému, něko si ty děti strojí a proto se to asi vyrábí :-D V krámě se nad tím babičky rozplývají, jak je to sladký, ale v běžném provozu na to fakt není prostor. ty capáčky jsou myslím dokonalý příklad - doma jim to nedám - protože proč - a když jdu na návštěvu nebo do kavárny tak taky ne, protože je tam budu přebalovt aje to jen krám navíc…

fidla nějaké mc zkusím, to je obrý nápad. to co mám nejblíž má vlastní sekáč, kde neberou skoro nic. brali by to jediné, co neprodám - neoprané overáky tenké. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
30.12.09 14:18

Pudli tak jsem otevřela šuplík 4-6 měsíců :-D Přiď :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
30.12.09 14:49

No to jsem taky nikdy nepochopila - v pradně novorozenci v džínových oblečcích s gumou do pasu a botičkama :twisted: :twisted: :twisted: Nechápu nechápu nechápu.. chudáci děti - to muselo být fakt pohodlný a skvělý na převlíkání..No hlavně že se před doktorkou vycajchnovali.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65316
30.12.09 15:01

Tak jsem na tom stejně…
máme byt 3+1,jedno dítko a přítel má 2 holky z 1.manželství,jsou tady často,takže komplet zařízený pokojíček,věci,hračky,naše věci,Matesovo věci.....
už ted nemám úložný prostor 8-o
Museli jsme se vzdát ložnice,tam bude druhý pokojíček pro Matyáška a kdo ví–třeba bude ještě sourozeneček jednou :mrgreen:
Ale kam ho dáme????netuším :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
30.12.09 15:45

U nás takto nakupovala švagrová. Ne nějak ve velkém, ale pokaždé Samíkovi něco přivezla - oblečky, hračky… Chvíli jsem ji nechala, ale pak jsem to musela stopnout. Jednak se furt ptala, co mu má přivézt a já jsem za a) nevěděla a za b) by mi bylo blbé si furt o něco říkat. Kromě toho máme taky malinký byt, takže bysme se tu brzo nehnuli a on by to ani nevynosil.

Řekla jsem jí, že kdykoli bude mít nezvladatelné nutkání Samíkovi něco koupit, ať si odloží padesátikorunu :lol: a pak mu je může dát všecky k prvním narozeninám nebo mu za to pak koupit něco většího, co se domluvíme. Jestli si odkládá, nevím, ale už nekupuje :lol: :lol: :lol:

Jinak mně se ty rifle a spol. teda líbí, Samíkovi je dávám, ale je fakt že je to lepší v období jaro - podzim - když vím, že bude v těch kalhotách, triku a popř. mikině a nadělá s tím parádu. Abych mu to rvala třeba v zimě pod kombinézu, na to teda nervy nemám - stačí, co si vyslechnu při oblékání té kombinézy :lol: A bundy mi přijdou pro ležáka též nepraktické. Jednu jsem v euforii (a ve slevě :mrgreen: ) koupila a je totálně na pytel :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
30.12.09 15:49

levi už žádný chrastítka neposílej dál, mám dojem že jsem na konci VŠECH chrastítkových řetězů na světě :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
30.12.09 16:28

madličko, škoda, že nejsem dál, jinak bych od tebe nakoupila :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie