Silná menstruace a tělísko

14376
10.9.19 14:31

Záleží na tom, jaké tělísko máš na mysli. Mirena a jiná hormonální MS zeslabují, někomu vymizí úplně. Narozdíl od těch, které jsou nehormonální, ta většinou menstruaci ještě zesílí a prodlouží. Já z toho důvodu šla do antikoncepčního kroužku, sice je dražší, ale kdykoliv se dá vysadit, působí také lokálně a nemusím mít strach, že by se posunul a já otěhotněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26747
10.9.19 14:37

@Aduš8 tohle mi taky doktorka nezmínila. Vůbec třeba žádná doktorka mi nezmínila novinky typu Yaz atd… To tomu fakt nerozumí :nevim: :zed: i třeba ta náplast by mě zajímala, ale proč o tom doktoři všem tak mlží fakt nechápu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
10.9.19 14:42

Měla jsem Mirenu více jak rok a kromě jiného jsem ji vyndala, ze jsem měla nakonec ze 7denniho cyklu cyklus silný 14denni a jen 12 dni pauzu (predtim bez MS 21). Takže u mě to naopak velmi zesílilo… ale u mnoha kamarádek vymizelo, toto je moje zkušenost. Je to případ od případu, chce to zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
10.9.19 15:02

@Bubla Bůčková já jsem ten kroužek měla asi před pěti lety, jen na krátkou dobu. Více, než můj gynekolog mi ale řekla porodní asistentka. Hlavně, co se nehormonálních tělísek týká. Je u nich vyšší šance otěhotnění, sama prý byla už u porodu, kdy se dítě narodilo a hned s placentou vyšla Dana. Hormonální tělíska jsou samozřejmě spolehlivější, někomu MS vymizí, ale zase je spousta žen, která při nich v kuse špiní. Od náplasti mě zradilo to, že se prý ráda odlepuje. Tabletky polykat nechci, zapomínala bych a hladina hormonů je zbytečně vysoká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
10.9.19 15:04

@Bubla Bůčková ještě bych dodala, že mně osobně přijde, že někteří lékaři nejsou zřejmě nakloněni těmhle,, novinkám". Protože jinak ten důvod sama nechápu. Je to pohodlnější, spolehlivost stejně vysoká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.19 16:34

Ahoj já měla zavedenou mirenu a nikdy víc nechala jsem si jí zavést asi před pěti lety od své bývalé gyndařky no hrozný zážitek na gyn. křesle my uvázala nohy asi věděla proč zavádění bolelo jak kdyby my chtěla urvat dělohu nemít uvázané nohy tak uteču připadala jsem si jak v mučírně tři týdny jsem špinila ms. chodila pravidelně ale hodně silná nestačila jsem měnit vložky tak jsem se po roce rozhodla že si ji nechám vyndat zase uvázaná ale bylo to rychlejší s mírnou bolestí při menstruaci jsem našla na vložce kusy plastu zbytky mireny prý se to stává k této Dr. už jsem nikdy nešla a už žádné tělísko nechci. :think:

• Citovat
  • Upravit
1598
10.9.19 16:48

Ja mela mirenu po třetím porodu. Rok jsem krvacela brala noristeron nebo jak se to jmenovala :zed: pak jsem šla na gyndu ze ji chci pryč a dr po kontrole říká ona tam ale není :nevim: tak mi udělali rentgen a zjistili ze mi odcestovala do malé pánve. Takze okamžitě na sál a operace. Nikdy v životě už bych si ji nenechala zavést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
10.9.19 20:47

Ahoj, já trpím na velmi silnou menstruaci, nezvládnu se ani zvednout z postele. Před půl rokem mi přestala má antikoncepce působit a chtěla jsem po doktorce hormonální tělísko, ta mi ale řekla, že tělísko mi bolest nezmírní, jen zmírní intenzitu krvácení, což je mi celkem k prdu. Takže jsem vyfásla nové prášky a jsem spokojená, nic nebolí. :mavam:
Pokud teda můžu interpretovat svou gyndařku, tak tělísko při silné MS moc nee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
10.9.19 22:25

@brokoliccaa tak ale napřed píšeš že tělísko zmírní krvácení.. Takže proč ne při silné MS? Já třeba bolesti téměř nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
10.9.19 22:37
@marketak5 píše:
@brokoliccaa tak ale napřed píšeš že tělísko zmírní krvácení.. Takže proč ne při silné MS? Já třeba bolesti téměř nemám.

Ano, někomu zmírní krvácení (zase jak komu), ale obecně píšu, že na bolest to není, protože jsem napsala svůj příklad. Pokud nemáš bolesti, tak si ho klidně nech dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
11.9.19 08:01

@brokoliccaa jo tak to jo. Na bolest ne no.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí