Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám něco podobného jako ty. Dříve časté záněty močových cest, poté gynekologické potíže..ale od těch jsem měla už klid. Tedy, až do minulého měsíce
Řezání pochvy mi začalo společně s menstruací, a ještě trvalo týden po menstruaci. Potom už zase všechno dobré, tak jsem si říkala, že to bylo kvůli vyšetření na gynekologii.
No nebylo. Tento měsíc to začalo prozměnu týden před ms, trvá to a já čekám jak na tom zase budu až mi skončí. ![]()
Už nevím co s tím, mám ohledně toho strach, že pálení nepřejde, že budu muset omezit sexik a to bych zrovna 2× kvůli partnerovi nerada
Vulvodynie to nejspíš nebude, protože mi nic mezi koncem a očekávaným příchodem menstruace nebylo, sex bezbolestný. Jen to pálení pochvy. ![]()
Tak to máte štěstí, mně to sex nebo jakékoliv dráždění zhoršuje, vlastně samotný styk ani není možný ![]()
Ahoj, pálení při i po styku mám už rok, sex skoro nemám,
je mi 42 mám jednoho partnera, 3 děti, gynekolog mě vyšetřil vše ok, stěry, cytologie, doporučil mi komerční čipky gynella caps silver a nepomohlo,
Máte nějaké rady?
@Anonymní píše:
Ahoj, pálení při i po styku mám už rok, sex skoro nemám,je mi 42 mám jednoho partnera, 3 děti, gynekolog mě vyšetřil vše ok, stěry, cytologie, doporučil mi komerční čipky gynella caps silver a nepomohlo,
Máte nějaké rady?
ahoj a na co všechno ti doktor dělal testy? mně dnes doktorka navrhla testy na chlamydie…, nechápu, kde bych je vzala, mám partnera víc jak 5 let, poslední rok jsem měla sex tak 3×…no a teď v době koronaviru test nikdo neudělá, protože to není akutní…ach jo, jsem zoufalá ![]()
Ona ti ho navrhla, ale neudelala? To bych si ho vydupala, zavazne to je, muze z toho byt i neplodnost. U nas na gynde delaji tenhle test primo bez laborky. Chlamydie jsou svinstvo, chovaji se zakerne a muzou se drzet roky i bezpriznakove. Chytit se daji udajne i z bazenu, wc prkenka, ale spis bych verila mezipartnerskemu prenosu.
Jo a pokud se nepletu, byvaly kdysi na trhu i domaci testy na chlamydie, zkus mrknout na netu, nebo zavolat do lekarny.
@Anonymní píše:
Jo a pokud se nepletu, byvaly kdysi na trhu i domaci testy na chlamydie, zkus mrknout na netu, nebo zavolat do lekarny.
no, to navrhla moje alergoložka, byla jsem u ní na běžném vyšetření a protože má specializaci i na imunologii, požádala jsem jí o konzultaci…, ta mě poslala na různé testy z krve a ptala se mě, zda mi dělali test na chlamydie, tak jsem jí řekla, že ne a ona mi dala doporučenku, sama mi vzorky neodebere, poslala mě do nemocnice na kožní, ale tam je teď to koronavirusové omezení
Moje gyndařka mi dělala jen běžnou kultivaci a prý mi vyšli jen zvýšení laktobacily. Nemám žádný výtok, jen zarudnutí, opuchlou vulvu a bolest v celém okolí, pálení a řezání, nemůžu chodit, sedět, nic mi neuleví ![]()
A jake testy z krve? Tak zkus ty lekarny, treba budou mit aspon ty domaci testy. Kdyz vyjde pozitivne, sla bych na gyndu. Kdyz vyjde negativne, pockala bych az se prezene korona. Ale gynda by ti ty testy udelala taky, delaji je v ordinacich bezne.
@Stick mám to samé. Trvá to už půl roku. Byla jsem také u imunologa. Teď jsem si vyžádala test na chlamydie, ureoplasma, mycoplasma. Čekám na výsledky. Už jsem vyřízená
jak to u vás dopadlo?
Ja mela takove problemy po 2.porodu. pomohlo mi pouzivani bylinkovych intimek a vlozek. Hned po prvnim pouziti se mi ulevilo.
@Adrina1 jak dlouho vás to trápilo? Co to je za vložky a intimky,? Já začala při potížích používat při MS menstruační kalíšek. Neumím si už ani představit používat tampony… ![]()
@Anonymní píše:
@Adrina1 jak dlouho vás to trápilo? Co to je za vložky a intimky,? Já začala při potížích používat při MS menstruační kalíšek. Neumím si už ani představit používat tampony…
Asi pul roku. Dr.uz nevedela, co se mnou. A pak jsem prave objevila ty vlozky. Kalisek jsem taky zkousela, ale mela jsem s nim hrozne krece. Tamponu se uz bojim. Ty vlozky vam muzu popsat do sz. Uz jsem tu byla nařčena z propagace.