Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Přesně to se mi stalo ve 12.tt a na utz taky nebylo nic vidět, ani hematom, miminko bylo v pořádku. Ale krvácela jsem opravdu hodně. Po cca čtyřech dnech to přešlo ve špinění a to trvalo cca měsíc. A od té doby dobré, nyní už jsem 32.tt . Moc držím palce, ať je vše v pořádku
Zakladatelko
Zkus si zajistit hlídání
A opravu zůstaň několik dní v posteli…
@Ida11 velice děkuji, ze jste odepsala
gratuluji, ze je vše v pořádku, to je skvělá zprava! Jen se ještě zeptám, jaký jste měla režim? Ležela jste jen ty 4 dny a pak jste už mohla normálně fungovat? Nebo jste se musela šetřit déle? Samozřejmě bych nejradši ležela klidně až do porodu, jen ať je vše v pořádku, ale absolutně to není možné
@sarah1618 mám zajištěno na následují 3 dny. Možná budu schopna zařídit do konce týdne, ale třeba na měsíc je to vážně nemožné ![]()
@Maja25 v to pevné doufám, pokusím se co nejdéle to půjde. O tom Ascorutinu jsem četla v teto souvislosti hodně. Pokud je bez předpisu, raději si ho koupím. Každopádně pokaždé když jdu na wc, teče ze mě tolik krve, ze nemůžu absolutně uvěřit, ze by to mohlo byt v pořádku. Začínám byt úplně zoufalá.
@Anonymní píše:
@Ida11 velice děkuji, ze jste odepsalagratuluji, ze je vše v pořádku, to je skvělá zprava! Jen se ještě zeptám, jaký jste měla režim? Ležela jste jen ty 4 dny a pak jste už mohla normálně fungovat? Nebo jste se musela šetřit déle? Samozřejmě bych nejradši ležela klidně až do porodu, jen ať je vše v pořádku, ale absolutně to není možné
Snažila jsem se polehávat, myslím, že tak týden a pak jsem musela do práce, ale šetřila jsem se, co to dalo. Jak píše někdo viz výše, dobrý nápad je ten ascorutin, zpevňuje cévy a určitě tím nic nezkazíte - já jsem ho brala pro jistotu snad do sedmého měsíce. Ony ty první tři měsíce jsou bohužel buď a nebo. Snad to bude dobré!
@Ida11 ano, ja vím. Upřímně doufám, ze se to rozhodne co nejdřív. A ideálně samozřejmě, ze vše bude v pořádku. Zkusím se také šetřit co to půjde, ale ono to bohužel moc nepůjde. Modlím se ať už je to dobrý
@Maja25 Asi bych jela, ale ja si stejně nemůžu dovolit tam zůstat. Uvidim zítra jak to bude pokracovat. Děkuji ale za nápad
@Ida11 muzu se zeptat jakou krev jsi měla? Ja včera silné krvácení čerstvé červené krve a dnes jen po zachodu tmavou hustou při utirani na papíře? Měla jsi to stejně nebo jinak? Moc děkuji. Jsi pro mě naděje, proto se stále ptam ![]()
@Anonymní píše:
@Ida11 muzu se zeptat jakou krev jsi měla? Ja včera silné krvácení čerstvé červené krve a dnes jen po zachodu tmavou hustou při utirani na papíře? Měla jsi to stejně nebo jinak? Moc děkuji. Jsi pro mě naděje, proto se stále ptam
Nejdřív to bylo cca 3 dny po ránu čerstvá krev - ale fakt hodně a pak už to přešlo v takové hodně tmavé špinění a postupně ustávalo. Nechceš si zítra zajít k dr? Raději ať na to koukne. Hlavně hodně lež, snaž se odpočívat, žádná fyzická námaha. Držím pěsti ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím, stalo se také někomu? Jsem v 10tt a začala jsem silné krvacet. Je to proud čerstvé červené krve bez kousku. Pokaždé když se hnu, jdu na wc,… jinak lezim. Byla jsem hned na gynde, nic podezřelého nenašla, miminko zatím v pořádku, dostala jsem Utrogestan. Mám tři dny ležet. Má někdo takovou zkušenost? Jak to dopadlo? Mám malé dítě, nemůžu si vůbec dovolit ležet třeba několik týdnů. Jak dlouho to muže trvat? Dopadlo to někomu dobře, přestože zkratka nemohl jen ležet?
Ahoj, zazivam ted stejne obdobi. Zitra 11tyden a vcera vecer na wc masivni krvaceni.. ale opravdu proud a hrozne dlouho i se srazeninami. Dnes u doktora vse v poradku, zadny hematom, miminko roste, tluce srdicko.. nechapu. Hrozna bolest v podbrisku jak pri ms a ted slabe krvacim uz ale tmava krev. Mam utrogestqn od zacatku a dnes pripsal ascorutin a magnesko..
Jak ji nakonec prosim dopadla ty? 🙏🏽
@JulieFl Anoooo spinka mi tu roční miminko
držím palce ať je u tebe taky vše v pořádku až do konce
@JulieFl Ahoj, Jsem v 8tt a zažívám teď to samé, na gyndě dnes vše v pořádku bez hematomu, miminku tluče srdíčko, beru Ascorutin a Utrogestan, mám klidový režim (práce v kanceláři bez stresu) a pak už jen polehávání doma. Silné krvácení se sraženinami a neskutečná bolest v podbrišku…Našla jsem tuhle konverzaci a ráda bych věděla jak jste prosím dopadla? ![]()
@ajoslava píše:
@JulieFl Ahoj, Jsem v 8tt a zažívám teď to samé, na gyndě dnes vše v pořádku bez hematomu, miminku tluče srdíčko, beru Ascorutin a Utrogestan, mám klidový režim (práce v kanceláři bez stresu) a pak už jen polehávání doma. Silné krvácení se sraženinami a neskutečná bolest v podbrišku…Našla jsem tuhle konverzaci a ráda bych věděla jak jste prosím dopadla?
Ahoj, je to dost nepříjemné.. Člověk má příšerný strach o miminko a pak dojede k doktorovi a ten řekne, že je vše v pořádku. Díky bohu. Také jsem brala Ascorutin a Utrogestan a ve 25. týdnu jsem si týden po ležela v nemocnici díky zkrácenému čípku a potom celý duben a půlku května doma.. Teď jsem 37. týden a včera jsem byla na kontrole a otevřená na 5 cm, klene se ven vak blan, takže mi v podstatě kdykoliv může prasknout voda, tak jsme nachystaní na to kdykoliv vyrazit..
dotáhli jsme to opravdu daleko a i vy to zvladnete! Je to vaše první mimi? Nejdůležitější je klid a žádný stres ![]()
Ahoj, prosím, stalo se také někomu? Jsem v 10tt a začala jsem silné krvacet. Je to proud čerstvé červené krve bez kousku. Pokaždé když se hnu, jdu na wc,… jinak lezim. Byla jsem hned na gynde, nic podezřelého nenašla, miminko zatím v pořádku, dostala jsem Utrogestan. Mám tři dny ležet. Má někdo takovou zkušenost? Jak to dopadlo? Mám malé dítě, nemůžu si vůbec dovolit ležet třeba několik týdnů. Jak dlouho to muže trvat? Dopadlo to někomu dobře, přestože zkratka nemohl jen ležet?